Hírek

 

OTP Supra Alap: váratlan olajár zuhanás csökkenti az árfolyamot

2020. márcus 10.

A március eleji OPEC tárgyalások kudarcba fulladásának következtében az olajpiacon hatalmas esés bontakozott ki pénteken és hétfőn, amelyhez jelentős részvénypiaci árfolyamcsökkenés, az amerikai kötvényhozamok drasztikus esése, illetve a dollár értékvesztése párosult. Az OTP Supra Alap pozícióit és árfolyamát negatívan érintették a fenti árfolyammozgások, különösen az olajpiac irracionális, előre nem látható zuhanása. A koronavírus okozta olajkereslet-szűkülés a kínálat összehangolt csökkentését igényelte volna az OPEC részéről az árszint fenntartása érdekében, de megegyezés helyett az orosz, illetve szaúdi kitermelők között váratlan árháború tört ki, vélhetően magasabb piaci részesedésért. A március 6-án pénteken kirobbanó konfliktus az év elején még 60 dollár körül ingadozó olajárat március 9-re 35, illetve egy darabig 30 dollár alá nyomta. Az OTP Supra Alap risk-on módban volt, eszközei között olaj vételi pozíciót, illetve MOL, Petrom és amerikai palaolaj részvény kitettséget egyaránt tartott.

Az OTP Supra Alap a jelentős, hétfői nyitáskori áresés ellenére megtartotta az olaj pozícióit. A piaci sokkot követően a továbbiakban az olajár konszolidációjára számítunk 35-40 dolláros egyensúlyi szinteken. Ebben a sávban az olaj kitettséget csökkenteni tervezzük, sőt kedvezőtlen hírek hatására akár olaj eladási pozíció felvétele sem kizárt. Fontos, hogy a kitettség mértékét semelyik irányban sem akarjuk 35% fölé növelni. Az olajár háború minden félnek veszteséget okoz, de hosszabb távon az amerikai palaolaj kitermelők kiszorulásához, illetve felvásárlásához vezethet.

Az Alap európai banki részvénykitettsége és a kötvénypiaci táguló spread-ek szintén veszteséget okoztak, amit csak részben tudott ellensúlyozni a devizapozíciók nyeresége. A volatilitás megugrása után a piacok konszolidálódhatnak, amiben segíthetnek a befektetők által várt kormányzati és jegybanki lépések.

Az OTP Supra Alap elkötelezett a váratlan piaci esemény okozta árfolyamveszteség ledolgozása mellett, de ésszerű, legfeljebb a besorolásának megfelelő kockázatvállalás mellett. Az alap célja továbbra is az, hogy a befektetésre minimálisan ajánlott 3-5 éves időtávon tudjon a kockázatmentesnek tekintett rövid lejáratú hazai állampapírokat meghaladó teljesítményt elérni.


 

Szalma Csaba a Private Banking Hungary Alapkezelői Díj nyertesei között

2019. július 16.

Idén ötödik alkalommal adta át a Private Banking Hungary Díjakat a Blochamps Capital, amellyel évről-évre a hazai privát banki szakma legjobb szolgáltatóit és szakembereit ismeri el. A díjazás 2019-ben egy új kategóriával bővült: azokat az alapkezelő szakembereket is kitüntette, akik munkájukkal, teljesítményükkel a legtöbbet tették a tanácsadók és a privát banki ügyfelek elégedettségéért az elmúlt években. Nagy öröm számunkra, hogy az első alkalommal díjazott három szakember egyike Szalma Csaba, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. Kollégánk neve mára szorosan összefonódott az OTP Supra és az OTP Optima Alappal: előbbi a hazai piac legnagyobb és egyik legsikeresebb abszolút hozam alapja, a másik pedig az OTP Alapkezelő legrégebbi, 1996 óta működő nyíltvégű befektetési alapja. Szalma Csaba már korábban is számos elismerésben részesült, többek között két alkalommal nyerte el az Év Portfoliómenedzsere díjat.

A díjátadó gálán a hazai privát banki szolgáltatók közül az OTP Private Banking kapta a legtöbb elismerést. 2019-ben az OTP Bank Private Banking lett az „Év Privátbanki Szolgáltatója”, illetve a „Kezelt Vagyon Mérete” díj első helyezettje. Az év senior és junior privát bankára kategóriában is elismerésben részesültek az OTP Bank munkatársai: Ungár Péter a senior kategóriában, Fodor Pál pedig a junior kategóriában vehetett át díjat. Különleges kitüntetésként pedig Takács András, az OTP Bank ügyvezető igazgatója a „Magyar Privátbankári Szakmáért” díj egyik nyertese lett.


 

Ismét az OTP Alapkezelő az „Év Alapkezelője”

2019. március 28.

Immár hagyományosnak mondható, hogy minden év márciusában díjátadó gálát rendez a Privátbankár.hu szakportál, amelyen átadják a legjobb alapoknak és alapkezelőknek járó elismeréseket. Az idei gálán –tavalyi címét megvédve - az OTP Alapkezelő kapta az „Év Alapkezelője” díjat.

Az OTP Alapkezelő összesen öt első helyezést ért el. Az „Év Alapkezelője” díj mellett Hosszú Ferenc befektetési igazgató érdemelte ki az„Év Feltörekvő Portfoliómenedzsere” elismerést.

További három első díjat nyertek az OTP Alapkezelő értékpapír alapjai. Kategóriájában első helyezett lett az OTP Orosz Részvény Alap, az OTP Klímaváltozás 130/30 Alap, illetve az OTP Föld Kincsei Alap.Előbbi kettő sorozatban másodszor, míg a Föld Kincsei Alap immár hatodik alkalommal nyert, ami azt is jelenti, hogy az árupiaci alapok kategóriájában a Privátbankár Klasszis díj eddigi történetében még egyetlen más alap sem tudott első helyezést elérni.

Az alapok díjazása objektív szempontok alapján történt: az értékelés három éves kockázatarányos hozamot tekintő számszaki méréseken alapult. A legjobb alapkezelőt és portfoliómenedzsereket az alapkezelői szakma (40% súllyal), a befektetési szolgáltatók és a sajtó (20% súllyal), valamint internetes szavazással a közönség (40% arányban) választotta ki.

„Nagyon nehéz évet zártak tavaly a világ értékpapír piacai, szinte minden eszközosztály árfolyamcsökkenést szenvedett el. Rosszabb évek mindig voltak és lesznek is, de mi alapkezelők a hosszú távú értékteremtésben hiszünk. Az „Év Alapkezelője” díj azt igazolja, hogy ezt a küldetésünket teljesíteni tudtuk, hiszen a három éves vagy annál hosszabb időtávon mért teljesítményeink segítettek minket ahhoz, hogy a szakma és a közönség szavazatai alapján a újra a legjobbnak választottak minket” – mondta el a díjak kapcsán Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing- és értékesítési igazgatója.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Privátbankár Klasszis díj történetében eddig minden alkalommal az OTP Föld Kincsei Alap lett a legjobb árupiaci alap. Külön öröm, hogy az idén végre én magam is elismerést kaphattam, hiszen már negyedik alkalommal jelöltek és egyben ez volt az utolsó lehetőségem a fiatalok számára alapított díjra. A díj odaítélésekor talán az is számított, hogy a nagyon rossz tavalyi év után sikerült gyorsan talpra állni, a veszteségeket ledolgozni és a befektetők bizalmát megőrizni, hiszen hosszú távon az alap a kategóriájában továbbra is a legjobban teljesít” – emelte ki Hosszú Ferenc, miután átvette a neki járó elismerést.


Átalakulnak pénzpiaci alapjaink

2018. december 28.

Az új jogszabályi környezetnek való megfelelés érdekében több lépésben módosítottuk pénzpiaci alapjaink kezelési szabályzatait.

Ennek eredményeként 2019. január 1-től az OTP Prémium Tőkegarantált Pénzpiaci Alap továbbra is pénzpiaci alapként, de tőkegarancia nélkül, OTP Prémium Pénzpiaci Alap néven működik. Ugyancsak 2019. január 1-től az OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alapunk esetében a tőkegarancia érvényesítéséhez szükséges tartási idő 14 napról 45 napra változik.

2019. január 21-től az OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap, az OTP Euró Pénzpiaci Alap és az OTP Dollár Pénzpiaci Alap rövid kötvény alappá alakulnak át, így OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alap, OTP Euró Rövid Kötvény Alap és OTP Dollár Rövid Kötvény Alap néven működnek tovább.A változásokról részletesen  itt tájékozódhat.


 

10. születésnapját ünnepli az OTP Supra Alap

2018. május 22.

A hazai piac legnagyobb abszolút hozam alapja, az OTP Supra Alap május 15-én ünnepelte tízedik születésnapját. Az alap több mint 230 milliárd forintot kezel, az indulásától számított éves átlagos hozama pedig a május 15-i évfordulón számítva 16,15% * volt. A tíz évnyi sikeres szakmai munka nem maradt elismerés nélkül: Szalma Csaba befektetési igazgató, az alap kezelője elnyerte a Privátbankár.hu által alapított „Év Portfoliómenedzsere” díjat.

* A hozamszámítás alapját képező időszak:2008.05.15. - 2018.05.15.
A múltbeli hozam nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra

A Supra Alap sikerének titka a hosszú távú teljesítmény: az alap 10 éves átlagos évi hozama 2018. május 15-én számítva elérte a 16,15%-ot. „A befektetési eszközök széles palettáját vehetem igénybe, aktív vagyok a deviza, kötvény, részvény és árupiacokon egyaránt. Származtatott eszközökkel pedig nem csak emelkedő, hanem csökkenő piaci árfolyamok mellett is elérhet pozitív hozamot az OTP Supra Alap”- mondta el Szalma Csaba befektetési igazgató.
„A célom a hosszú távú, legalább 3-5 éves értékteremtés, a befektetők számára is elfogadható mértékű kockázat mellett. Ugyanakkor nem célom, hogy mindig, minden időtávon pozitív legyen a hozam, hiszen kiemelkedő teljesítményt csak kockázatvállalás mellett lehet elérni. 10 év alatt a 120 hónapból 38 esetben negatív volt a havi hozam, de összességében az éves átlagos hozam mégis meghaladta a 16%-ot. Bár a 10 évből mindössze a 2015-ös év zárult negatív eredménnyel, az utóbbi években mégis csökkentettem a szórást, vagyis az árfolyam ingadozást. Emiatt a megcélzott hozam is egy alacsonyabb, évi 5-8%-os tartományban van, de úgy gondolom, hogy a tartósan alacsony kamatkörnyezetben ez egy jó eredmény.”

Az OTP Supra Alap az elmúlt 10 évben jobb teljesítményt ért el, mint a hazai állampapírpiac, illetve a hazai és nemzetközi részvénypiacok. A befektetési jegyek árfolyama 1-ről 4,47-re nőtt, vagyis az alapba 10 éve befektetett 1 forint ma már 4,47 forintot ér. Ezt a 10 éves teljesítményt csak az OTP Alapkezelő egy másik terméke, az OTP EMDA Alap tudta megközelíteni.

Az OTP Supra Alap sikere az OTP Alapkezelő hosszú távú stratégiájának helyességét igazolja. „Több mint 10 éve kezdtünk el abszolút hozam alapokkal foglalkozni, mert számítottunk arra, hogy a piacokon megnő az árfolyam ingadozás, lesznek veszteséges időszakok, amit a befektetők nehezen viselnek el. A jól kezelt abszolút hozam alapok pedig hosszú távon ilyen esetekben is tudnak pozitív teljesítményt elérni”- idézte fel Köves Benedek vezérigazgató. „A várakozásaink beigazolódtak, hiszen a 2008-2009. évi globális válság utáni kisebb krízisek és az alacsony, akár negatív kamatok újabb és újabb kihívások elé állítják az alapkezelőket. Mi azonban fokozatosan átalakítottuk a termékszerkezetünket, és egyre nagyobb súlyt kapnak az abszolút hozam illetve a magasabb kockázatú alapok, amelyek hosszú távon képesek reálhozamot termelni a befektetőknek”.


Alapok éves jelentése

2018. május 22.

2018. május 2-tól elérhetőek az OTP Értékpapír Alapok éves jelentései.

A 2017-es beszámolók az egyes alapok termékoldalainak Letöltések menüpontja alatt tekinthetőek meg alaponkénti bontásban.


 

Az OTP Alapkezelő lett az „Év Alapkezelője”

2018. április 5.

A Privátbankár.hu szakportál idei díjátadó gáláján kiosztották a legjobb alapok és alapkezelők szakmai elismeréseit. Az OTP Alapkezelő az elnyerhető 20 díjból és egy különdíjból összesen hat első helyezést ért el, amely a legjobb eddigi teljesítménye. Az OTP Alapkezelő lett az „Év Alapkezelője 2018” díj győztese, az „Év Portfoliómenedzsere 2018” elismerést pedig Szalma Csaba befektetési igazgató érdemelte ki, a díj öt éves történetében már második alkalommal..

Jól teljesítettek az OTP Alapkezelő alapjai is. Az OTP Orosz Részvény Alap a „Legjobb Közép-kelet Európai Részvény Alap”, az OTP Fundman Alap a „Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap”, az OTP Klímaváltozás 130/30 Alap a „Legjobb Globális Részvény Alap”, illetve az OTP Föld Kincsei Alap a „Legjobb Árupiaci Alap” lett. Ez utóbbi sorozatban ötödik alkalommal nyert, ami azt is jelenti, hogy az árupiaci alapok kategóriájában a Privátbankár klasszis díj eddigi történetében még egyetlen más alap sem tudott első helyezést elérni. Az alapot kezelő Hosszú Ferenc befektetési igazgató ezzel egyedülálló rekordot állított fel.

Az alapok díjazása objektív szempontok alapján történt: az értékelés hároméves kockázatarányos hozamot tekintő számszaki méréseken alapult. A legjobb alapkezelőt és portfoliómenedzsereket az alapkezelői szakma (40% súllyal), a befektetési szolgáltatók és a sajtó (20% súllyal), valamint internetes szavazással a közönség (40% arányban) választotta ki.


 

Az OTP Európa Sprint Alap futamidejének lejárata

2017. augusztus 31.

2017. augusztus 31. az OTP Európa Sprint Alap eredeti futamidejének utolsó napja. Az alap újdonságnak számított termékkínálatunkban, hiszen a korábban megszokott teljes tőkevédelem helyett a befektetési jegyek névértékének 95%-ra vonatkozó tőkemegóvási ígérettel rendelkezett, és a futamideje is rövidebb volt a szokásosnál. Az innovatív konstrukció a kedvező részvénypiaci történéseknek köszönhetően attraktív hozamot ért el, ráadásul az alap az eredeti futamidő végét követően sem szűnik meg, hanem határozatlan futamidejű nyíltvégű alappá átalakulva működik tovább.

Teljesítményrészesedés
Az OTP Európa Sprint Alap mögöttes befektetési kosarát a Solactive European Deep Value Select 50 részvényindex alkotta, amely az alap futamideje alatt 5,27%-os teljesítményt ért el, így az alap tájékoztatójában rögzített fizetési ígéret alapján befektetőink a befektetési jegyek névértékének 95%-ára vonatkozó tőkemegőrzési ígéreten felül teljesítményrészesedésre is jogosultak. Mindezeknek köszönhetően a befektetőket megillető egy befektetési jegyre jutó összeg 10 526,959951 Ft, amely az alábbi elemekből tevődik össze:
- a befektetési jegy névértékének 95%-ra vonatkozó tőkemegóvási ígéret: 9 500 Ft
- a mögöttes részvényindex teljesítményéből való részesedés: 1 026,959951 Ft
Összesen: 10 526,959951 Ft

Átalakulás
Ügyfeleink az alap átalakulásának köszönhetően befektetési jegyeiket egyszerűen és kényelmesen bármely banki forgalmazási napon visszaválthatják vagy megtakarításukat továbbra is az alapban tarthatják. Természetesen az átalakult alap befektetési politikája biztosítja, hogy a befektetési jegyek visszaváltása során az alapban maradó befektetőket megillető bruttó (esetleges adó, adóelőleg levonása nélküli) összeg el fogja érni az új fizetési ígéret összegét. Az új fizetési ígéret szerinti tőkevédelem alapja egy befektetési jegyre vonatkozóan:10 526,959951 Ft.


 

Új tőkevédett alappal bővül kínálatunk

2017. augusztus 4.

2017. augusztus 7-től 2017. szeptember 22-ig jegyezhetőek az OTP Szinergia XVI. Alap befektetési jegyei, amelyekkel befektetőink egyszerre nyolc abszolút hozam illetve aktív stratégiával kezelt befektetési alapunk teljesítményéből részesedhetnek. A teljesítményrészesedést tőkevédelem mellett nyújtjuk, vagyis a befektetési jegyek névértéke a futamidő végén a befektetések eredményétől függetlenül visszafizetésre kerül.

Az alap hozama a mögöttes befektetéseknek a futamidő során elért teljesítményétől függ. A mögöttes befektetési kosarat nyolc OTP abszolút hozam illetve aktívan kezelt alap befektetési jegyei alkotják: OTP Supra Alap , OTP EMDA Alap, OTP Trend Alap, OTP G10 Euró Alap, OTP Abszolút Hozam Alap , OTP Új Európa Alap, OTP Paletta Alap és OTP Föld Kincsei Alap. A mögöttes befektetési kosár kedvező teljesítménye esetén lejáratkor az alap a befektetési jegyek névértékére vetítve összesen maximum 100% hozamot fizethet ki, amely a teljes futamidőre vonatkozóan éves szinten számítva 17,10% lehet, 100% participációs ráta mellett. (EHM 0%)

Az OTP Szinergia XVI. Alap zártvégű és 2022. február 25-ig tartó határozott futamidőre jön létre. Az alap lejáratakor Ön a mögöttes befektetések teljesítményétől függetlenül visszakapja a jegyzéskor befizetett tőkéjének névértékét, vagyis befizetett pénzét nem kell kockáztatnia.

Az alap zártvégű értékpapíralap, azaz jegyzést követően az alap befektetési jegyeinek adásvétele az alap futamidejének lejártáig csak tőzsdei forgalomban bonyolítható le. Az alap aktuális árfolyama naponta megtalálható honlapunkon és a forgalmazó OTP Bank honlapján . A befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az alap tőzsdei árfolyama eltérhet a befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző közzétett napi árfolyamától.

Az OTP Szinergia XVI. Alap befektetési jegyei 2017. szeptember 22-ig vételi jutalék nélkül, névértéken jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban , az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatásán keresztül, valamint az OTPdirekt Bróker felületén. A befektetési jegyek névértéke 10 000 Ft, a jegyzés minimális összege – névértéken – 50 000 Ft.

Amennyiben Ön a jegyzési időszak alatt vásárol az OTP Szinergia XVI. Alap befektetési jegyeiből, legfeljebb a befektetési jegyek névértékének megfelelő összeget az OTP Bank akciós kamatozású lekötött betétjében, és ugyanekkora összeget 1 éves kamatozó kincstárjegyben is elhelyezhet az OTP Hozam Trió megtakarítási csomag igénybe vételével. Az akciós időszakról és az akció feltételeiről az OTP Bank fiókjaiban, illetve az OTP Bank hirdetményeiből tájékozódhat.

Az OTP Szinergia XVI. Alapot Ön Tartós Befektetési Értékpapírszámlán (TBÉSZ) vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlán (NYESZ-R) is elhelyezheti, így lehetősége nyílik kamat- és árfolyamnyereségadó megtakarítására.


 

Sikeresen zárult az OTP Szinergia XV. Alap jegyzése

2017. július 25.

2017. július 21-én véget ért az OTP Szinergia XV. Alap jegyzési időszaka, amely alatt összesen több mint 3 milliárd forint gyűlt össze az alapban. A sikeres jegyzési időszakot követően kezdeményeztük az alap Magyar Nemzeti Bank általi nyilvántartásba vételét, amelyet követően kerülhet az alap vagyona befektetésre, illetve a teljesítményrészesedési mutató meghatározásra.


 

Új tőkevédett alappal bővül kínálatunk

2017. március 29.

2017. május 29-től 2017. július 21-ig jegyezhetőek az OTP Szinergia XV. Alap befektetési jegyei, amelyekkel befektetőink egyszerre nyolc abszolút hozam, illetve aktív stratégiával kezelt befektetési alapunk teljesítményéből részesedhetnek. A teljesítményrészesedést tőkevédelem mellett nyújtjuk, vagyis a befektetési jegyek névértéke a futamidő végén a befektetések eredményétől függetlenül visszafizetésre kerül.

Az alap hozama a mögöttes befektetéseknek a futamidő során elért teljesítményétől függ. A mögöttes befektetési kosarat nyolc OTP abszolút hozam illetve aktívan kezelt alap befektetési jegyei alkotják: OTP Supra Alap , OTP EMDA Alap, OTP Trend Alap, OTP G10 Euró Alap, OTP Abszolút Hozam Alap , OTP Új Európa Alap, OTP Paletta Alap és OTP Föld Kincsei Alap. A mögöttes befektetési kosár kedvező teljesítménye esetén lejáratkor az alap a befektetési jegyek névértékére vetítve összesen maximum 100% hozamot fizethet ki, amely a teljes futamidőre vonatkozóan éves szinten számítva 16,97% lehet, 100% participációs ráta mellett (EHM 0%).

Az OTP Szinergia XV. Alap zártvégű és 2022. január 07-ig tartó határozott futamidőre jön létre. Az alap lejáratakor Ön a mögöttes befektetések teljesítményétől függetlenül visszakapja a jegyzéskor befizetett tőkéjének névértékét, vagyis befizetett pénzét nem kell kockáztatnia.

Az alap zártvégű értékpapíralap, azaz jegyzést követően az alap befektetési jegyeinek adásvétele az alap futamidejének lejártáig csak tőzsdei forgalomban bonyolítható le. Az alap aktuális árfolyama naponta megtalálható honlapunkon és a forgalmazó OTP Bank honlapján. A befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az alap tőzsdei árfolyama eltérhet a befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző közzétett napi árfolyamától.

Az OTP Szinergia XV. Alap befektetési jegyei 2017. július 21-ig vételi jutalék nélkül, névértéken jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban , az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatásán keresztül, valamint az OTPdirekt Bróker felületén. A befektetési jegyek névértéke 10.000 Ft, a jegyzés minimális összege – névértéken – 50.000 Ft.

Amennyiben Ön a jegyzési időszak alatt vásárol az OTP Szinergia XV. Alap befektetési jegyeiből, legfeljebb a befektetési jegyek névértékének megfelelő összeget az OTP Bank akciós kamatozású lekötött betétjében, és ugyanekkora összeget 1 éves kamatozó kincstárjegyben is elhelyezhet az OTP Hozam Trió megtakarítási csomag igénybe vételével. Az akciós időszakról és az akció feltételeiről az OTP Bank fiókjaiban, illetve az OTP Bank hirdetményeiből tájékozódhat.

Az OTP Szinergia XV. Alapot Ön Tartós Befektetési Értékpapírszámlán (TBÉSZ) vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlán (NYESZ-R) is elhelyezheti, így lehetősége nyílik kamat- és árfolyamnyereségadó megtakarítására.


 

Új tőkevédett alappal bővül kínálatunk

2017. március 24.

2017. március 28-tól 2017. május 12-ig jegyezhetőek az OTP Szinergia XIV. Alap befektetési jegyei, amelyekkel befektetőink egyszerre nyolc abszolút hozam, illetve aktív stratégiával kezelt befektetési alapunk teljesítményéből részesedhetnek. A teljesítményrészesedést tőkevédelem mellett nyújtjuk, vagyis a befektetési jegyek névértéke a futamidő végén a befektetések eredményétől függetlenül visszafizetésre kerül.

Az alap hozama a mögöttes befektetéseknek a futamidő során elért teljesítményétől függ. A mögöttes befektetési kosarat nyolc OTP abszolút hozam illetve aktívan kezelt alap befektetési jegyei alkotják: OTP Supra Alap , OTP EMDA Alap, OTP Trend Alap, OTP G10 Euró Alap, OTP Abszolút Hozam Alap , OTP Új Európa Alap, OTP Paletta Alap és OTP Föld Kincsei Alap. A mögöttes befektetési kosár kedvező teljesítménye esetén lejáratkor az alap a befektetési jegyek névértékére vetítve összesen maximum 100% hozamot fizethet ki, amely a teljes futamidőre vonatkozóan éves szinten számítva 16,99% lehet, 100% participációs ráta mellett (EHM 0%).

Az OTP Szinergia XIV. Alap zártvégű és 2021. október 27-ig tartó határozott futamidőre jön létre. Az alap lejáratakor Ön a mögöttes befektetések teljesítményétől függetlenül visszakapja a jegyzéskor befizetett tőkéjének névértékét, vagyis befizetett pénzét nem kell kockáztatnia.

Az alap zártvégű értékpapíralap, azaz jegyzést követően az alap befektetési jegyeinek adásvétele az alap futamidejének lejártáig csak tőzsdei forgalomban bonyolítható le. Az alap aktuális árfolyama naponta megtalálható honlapunkon és a forgalmazó OTP Bank honlapján. A befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az alap tőzsdei árfolyama eltérhet a befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző közzétett napi árfolyamától.

Az OTP Szinergia XIV. Alap befektetési jegyei 2017. május 12-ig vételi jutalék nélkül, névértéken jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban , az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatásán keresztül, valamint az OTPdirekt Bróker felületén. A befektetési jegyek névértéke 10.000 Ft, a jegyzés minimális összege – névértéken – 50.000 Ft.

Amennyiben Ön a jegyzési időszak alatt vásárol az OTP Szinergia XIV. Alap befektetési jegyeiből, legfeljebb a befektetési jegyek névértékének megfelelő összeget az OTP Bank akciós kamatozású lekötött betétjében, és ugyanekkora összeget 1 éves kamatozó kincstárjegyben is elhelyezhet az OTP Hozam Trió megtakarítási csomag igénybe vételével. Az akciós időszakról és az akció feltételeiről az OTP Bank fiókjaiban, illetve az OTP Bank hirdetményeiből tájékozódhat.

Az OTP Szinergia XIV. Alapot Ön Tartós Befektetési Értékpapírszámlán (TBÉSZ) vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlán (NYESZ-R) is elhelyezheti, így lehetősége nyílik kamat- és árfolyamnyereségadó megtakarítására.


 

Ismét díjakat nyertek alapjaink

2017. március 10.

A Privátbankár.hu negyedik alkalommal díjazta a legjobb hazai befektetési alapokat és alapkezelőket. A szakmai megmérettetésben három első, három második és egy harmadik díjat nyertek alapjaink.

A Budapesti Értéktőzsde különdíját az OTP Quality Alap nyerte (Honics István befektetési igazgató), a legjobb árupiaci alap díját megszakítás nélkül negyedszer az OTP Föld Kincsei Alap kapta (Hosszú Ferenc portfolió menedzser), a legjobb feltörekvő piaci részvényalap pedig az OTP Planéta Alap lett (Boér Levente portfolió menedzser).

Kategóriájában második helyezett lett az OTP Trend Alap (Czachesz Gábor befektetési igazgató), az OTP Quality Alap (Honics István befektetési igazgató) és az OTP Jubileum Alap (Hosszú Ferenc portfolió menedzser). Harmadik díjat kapott az OTP Klímaváltozás 130/30 Alap (Czachesz Gábor befektetési igazgató).

A nyerteseknek gratulálunk és 2017-re is hasonlóan kiváló eredményeket kívánunk!

További információ


 

Már euróban is elérhető a népszerű konstrukció

2017. február 27.

2017 februárjától a nagy népszerűségnek örvendő OTP Prémium Származtatott Alap már az euróban megtakarító befektetőknek is elérhető. Elindult ugyanis az OTP Prémium Származtatott Euró Alap, amelynek célja, hogy befektetőink hat különböző abszolút hozam stratégia mentén kezelt alapunk teljesítményéből részesedjenek egyetlen eurós alap megvásárlásával.

A befektetők a már jól ismert OTP Prémium Származtatott Alap teljesítményéhez juthatnak hozzá oly módon, hogy a beérkező pénzeket forintra váltjuk, a lentebb látható súlyozásra törekedve megvásároljuk a mögöttes - már ismert – forintos befektetési alapokat, majd EURHUF long határidős ügylet segítségével lefedezzük a kitettséget.

Megcélzott portfolió összetétel

A mögöttes befektetési alapokat 5 portfolió menedzser kezeli egyedi befektetési stratégiák mentén, az alapok vagyonát különböző piacokon fektetve be. így a mögöttes alapok portfolióiban képviseltetik magukat a globális kötvény és deviza piacok, az arra alkalmasnak ítélt időszakokban részvények, valamint árupiaci befektetések is. Emellett a mögöttes alapok közötti alacsony korreláció (együttmozgás) összességében alacsonyabb kockázatot eredményez, mintha a befektető az egyedi termékeket önmagában tartaná.

Amennyiben bővebben szeretne a konstrukcióról, illetve a mögöttes alapok teljesítményéről olvasni, kattintson ide!


 

Új tőkevédett alappal bővül kínálatunk

2017. január 23.

2017. január 23-tól 2017. március 10-ig jegyezhetőek az OTP Szinergia XIII. Alap befektetési jegyei, amelyekkel befektetőink egyszerre hét abszolút hozam stratégiával kezelt befektetési alapunk teljesítményéből részesedhetnek.  A teljesítményrészesedést tőkevédelem mellett nyújtjuk, vagyis a befektetési jegyek névértéke a futamidő végén a befektetések eredményétől függetlenül visszafizetésre kerül.

Az alap hozama a mögöttes befektetéseknek a futamidő során elért teljesítményétől függ..A mögöttes befektetési kosarat hét OTP abszolút hozam alap befektetési jegyei alkotják: OTP Supra Alap, OTP Trend Alap , OTP G10 Euró Alap, OTP Abszolút Hozam Alap, OTP Új Európa Alap, OTP Paletta Alap és OTP Föld Kincsei Alap. A mögöttes befektetési kosár kedvező teljesítménye esetén lejáratkor az alap a befektetési jegyek névértékére vetítve összesen maximum 100% hozamot fizethet ki, amely a teljes futamidőre vonatkozóan éves szinten számítva 16,97% lehet, 100% participációs ráta mellett. (EHM 0%)

Az OTP Szinergia XIII. Alap zártvégű és 2021. augusztus 24-ig tartó határozott futamidőre jön létre. Az alap lejáratakor Ön a mögöttes befektetések teljesítményétől függetlenül visszakapja a jegyzéskor befizetett tőkéjének névértékét, vagyis befizetett pénzét nem kell kockáztatnia.

Az alap zártvégű értékpapíralap, azaz jegyzést követően az alap befektetési jegyeinek adásvétele az alap futamidejének lejártáig csak tőzsdei forgalomban bonyolítható le. Az alap aktuális árfolyama naponta megtalálható honlapunkon és a forgalmazó OTP Bank honlapján. A befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az alap tőzsdei árfolyama eltérhet a befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző közzétett napi árfolyamától.

Az OTP Szinergia XIII. Alap befektetési jegyei 2017. január 13-ig vételi jutalék nélkül, névértéken jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban , az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatásán keresztül, valamint az OTPdirekt Bróker felületén. A befektetési jegyek névértéke 10 000 Ft, a jegyzés minimális összege – névértéken – 50.000 Ft.

Amennyiben Ön a jegyzési időszak alatt vásárol az OTP Szinergia XIII. Alap befektetési jegyeiből, legfeljebb a befektetési jegyek névértékének megfelelő összeget az OTP Bank akciós kamatozású lekötött betétjében is elhelyezhet a meghirdetett akciós időszakban.Az akciós időszakról és a betétlekötés feltételeiről az OTP Bank fiókjaiban, illetve az OTP Bank hirdetményeiből tájékozódhat.

Az OTP Szinergia XIII. Alapot Ön Tartós Befektetési Értékpapírszámlán (TBÉSZ) vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlán (NYESZ-R) is elhelyezheti, így lehetősége nyílik kamat- és árfolyamnyereségadó megtakarítására.


 

Új tőkevédett alappal bővül kínálatunk

2016. november 11.

2016. november 14-től 2017. január 13-ig jegyezhetőek az OTP Szinergia XII. Alap befektetési jegyei, amelyekkel befektetőink egyszerre hét abszolút hozam stratégiával kezelt befektetési alapunk teljesítményéből részesedhetnek. A teljesítményrészesedést tőkevédelem mellett nyújtjuk, vagyis a befektetési jegyek névértéke a futamidő végén a befektetések eredményétől függetlenül visszafizetésre kerül.

Az alap hozama a mögöttes befektetéseknek a futamidő során elért teljesítményétől függ. A mögöttes befektetési kosarat hét OTP abszolút hozam alap befektetési jegyei alkotják: OTP Supra Alap, OTP EMDA Alap, OTP G10 Euró Alap, OTP Abszolút Hozam Alap, OTP Új Európa Alap, OTP Paletta Alap és OTP Föld Kincsei Alap. A mögöttes befektetési kosár kedvező teljesítménye esetén lejáratkor az alap a befektetési jegyek névértékére vetítve összesen maximum 100% hozamot fizethet ki, amely a teljes futamidőre vonatkozóan éves szinten számítva 17,02% lehet, 100% participációs ráta mellett (EHM 0%).

Az OTP Szinergia XII. Alap zártvégű és 2021. június 25-ig tartó határozott futamidőre jön létre. Az alap lejáratakor Ön a mögöttes befektetések teljesítményétől függetlenül visszakapja a jegyzéskor befizetett tőkéjének névértékét, vagyis befizetett pénzét nem kell kockáztatnia.

Az alap zártvégű értékpapíralap, azaz jegyzést követően az alap befektetési jegyeinek adásvétele az alap futamidejének lejártáig csak tőzsdei forgalomban bonyolítható le. Az alap aktuális árfolyama naponta megtalálható honlapunkon és a forgalmazó OTP Bank honlapján. A befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az alap tőzsdei árfolyama eltérhet a befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző közzétett napi árfolyamától.

Az OTP Szinergia XII. Alap befektetési jegyei 2017. január 13-ig vételi jutalék nélkül, névérték alatt, napi diszkont árfolyamon jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban , az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatásán keresztül, valamint az OTPdirekt Bróker felületén. A befektetési jegyek névértéke 10.000 Ft, a jegyzés minimális összege – névértéken – 50.000 Ft.

Amennyiben Ön a jegyzési időszak alatt vásárol az OTP Szinergia XII. Alap befektetési jegyeiből, legfeljebb a befektetési jegyek névértékének megfelelő összeget az OTP Bank akciós kamatozású lekötött betétjében is elhelyezhet a meghirdetett akciós időszakban. Az akciós időszakról és a betétlekötés feltételeiről az OTP Bank fiókjaiban, illetve az OTP Bank hirdetményeiből tájékozódhat.

Az OTP Szinergia XII. Alapot Ön Tartós Befektetési Értékpapírszámlán (TBÉSZ) vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlán (NYESZ-R) is elhelyezheti, így lehetősége nyílik kamat- és árfolyamnyereségadó megtakarítására.


 

Sikeresen zárult az OTP Szinergia XI. Alap jegyzése

2016. október 12.

2016. október 7-én véget ért az OTP Szinergia XI. Alap jegyzési időszaka, amely alatt összesen több, mint 2,1 milliárd forint gyűlt össze az alapban. A sikeres jegyzési időszakot követően kezdeményeztük az alap Magyar Nemzeti Bank általi nyilvántartásba vételét, amelyet követően kerülhet az alap vagyona befektetésre, illetve a teljesítményrészesedési mutató meghatározásra.


 

Átalakult tőkevédett alapok beolvadása

2016. szeptember 26.

2016. október 28-án 22 korábban már átalakult, egykori tőkevédett alapunk beolvad az OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alapba. A beolvadás célja, hogy a hasonló befektetési politikával működő alapok számának csökkentésével befektetőink megtakarításai költséghatékonyabban kerüljenek befektetésre. A beolvadó alapok befektetőinek semmi tennivalója nincsen, a beolvadással automatikusan az utód alap, azaz az OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap befektetőivé válnak.

Ugyanakkor azon befektetők, akik nem kívánnak az utód alap befektetőivé válni, 2016. szeptember 21. és 2016. október 21. között a beolvadó alapok befektetési jegyeit díjmentesen válthatják vissza a forgalmazási helyeken.

Az OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap egy likviditási alap, azaz hasonló befektetési politikával rendelkezik, mint a beolvadásra kerülő alapok, a befektetők megtakarításait betéti konstrukciókba, illetve a legrövidebb lejáratú állampapírokba fekteti be. Az alap célja a kiszámítható árfolyam alakulás biztosítása a betéti konstrukcióknál nagyobb likviditás biztosítása mellett. Ráadásul az alaphoz az OTP Bank tőkegaranciája is kapcsolódik, amely biztosítja, hogy 14 napos tartási idő után a befektetési jegyek visszaváltáskori árfolyama nem lehet alacsonyabb a beolvadáskor érvényes árfolyamnál. Az alapot rövid távú pénzelhelyezésre, illetve likviditáskezelésre ajánljuk!

A beolvadásról bővebb információt a Közlemények között olvashat, a beolvadó alapok listáját pedig itt tudja megtekinteni:

  OTP Agrárpiaci Trend Fix I. Nyíltvégű Alap OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix IX. Nyíltvégű Alap
  OTP Agrárpiaci Trend Fix II. Nyíltvégű Alap OTP Fejlett Piaci Trend Fix I. Nyíltvégű Alap
  OTP Árupiaci Trend Fix II. Nyíltvégű Alap OTP Fejlett Piaci Trend Fix II. Nyíltvégű Alap
  OTP Árupiaci Trend Fix III. Nyíltvégű Alap OTP Trendvadász I. Nyíltvégű Alap
  OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix II. Nyíltvégű Alap OTP Trendvadász II. Nyíltvégű Alap
  OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix III. Nyíltvégű Alap OTP Dupla Fix Plusz Nyíltvégű Alap
  OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix IV. Nyíltvégű Alap OTP Dupla Fix Plusz II. Nyíltvégű Alap
  OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix V. Nyíltvégű Alap OTP Eurogól Nyíltvégű Alap
  OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix VI. Nyíltvégű Alap OTP Világjátékok Nyíltvégű Alap
  OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix VII. Nyíltvégű Alap OTP Szinergia Nyíltvégű Alap
  OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix VIII. Nyíltvégű Alap OTP Szinergia II. Nyíltvégű Alap

 

Új tőkevédett alap indul az ősszel

2016. augusztus 30.

2016. szeptember 5-től október 7-ig jegyezhetőek az OTP Szinergia XI. Alap befektetési jegyei, amelyekkel befektetőink egyszerre hat abszolút hozam stratégiával kezelt befektetési alapunk teljesítményéből részesedhetnek. A teljesítményrészesedést tőkevédelem mellett nyújtjuk, vagyis a befektetési jegyek névértéke a futamidő végén a befektetések eredményétől függetlenül visszafizetésre kerül.

Az alap hozama a mögöttes befektetéseknek a futamidő során elért teljesítményétől függ. A mögöttes befektetési kosarat hat OTP Abszolút hozam alap befektetési jegyei alkotják: OTP Supra Alap, OTP EMDA Alap, OTP G10 Euró Alap, OTP Abszolút Hozam Alap, OTP Új Európa Alap és OTP Föld Kincsei Alap . A mögöttes befektetési kosár kedvező teljesítménye esetén lejáratkor az alap a befektetési jegyek névértékére vetítve összesen maximum 100% hozamot fizethet ki, amely a teljes futamidőre vonatkozóan éves szinten számítva 16,98% lehet, 100% participációs ráta mellett. (EHM 0%)

Az OTP Szinergia XI. Alap zártvégű és 2021. március 25-ig tartó határozott futamidőre jön létre. Az alap lejáratakor Ön a mögöttes befektetések teljesítményétől függetlenül visszakapja a jegyzéskor befizetett tőkéjének névértékét, vagyis befizetett pénzét nem kell kockáztatnia.

Az alap zártvégű értékpapíralap, azaz jegyzést követően az alap befektetési jegyeinek adásvétele az alap futamidejének lejártáig csak tőzsdei forgalomban bonyolítható le. Az alap aktuális árfolyama naponta megtalálható honlapunkon és a forgalmazó OTP Bank honlapján. A befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az alap tőzsdei árfolyama eltérhet a befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző közzétett napi árfolyamától.

Az OTP Szinergia XI. Alap befektetési jegyei 2016. október 7-ig vételi jutalék nélkül, névérték alatt, napi diszkont árfolyamon jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban , az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatásán keresztül, valamint az OTPdirekt Bróker felületén. A befektetési jegyek névértéke 10.000 Ft, a jegyzés minimális összege – névértéken – 50.000 Ft.

Amennyiben Ön a jegyzési időszak alatt vásárol az OTP Szinergia XI. Alap befektetési jegyeiből, legfeljebb a befektetési jegyek névértékének megfelelő összeget az OTP Bank akciós kamatozású lekötött betétjében is elhelyezhet a meghirdetett akciós időszakban.Az akciós időszakról és a betétlekötés feltételeiről az OTP Bank fiókjaiban, illetve az OTP Bank hirdetményeiből tájékozódhat.

Az OTP Szinergia XI. Alapot Ön Tartós Befektetési Értékpapírszámlán (TBSZ) vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlán (NYESZ) is elhelyezheti, így lehetősége nyílik kamat- és árfolyamnyereségadó megtakarítására.


Sikeresen zárult az OTP Arany Válogatott Alap jegyzése

2016. augusztus 29.

2016. augusztus 19-én véget ért az OTP Arany Válogatott Alap jegyzési időszaka, amely alatt összesen több, mint 2,8 milliárd forint gyűlt össze az alapban. A sikeres jegyzési időszakot követően kezdeményeztük az alap Magyar Nemzeti Bank általi nyilvántartásba vételét, amelyet követően kerülhet az alap vagyona befektetésre, illetve a teljesítményrészesedési mutató meghatározásra.


 

Új alkalmazás honlapunkon
Az összes árfolyam egy táblázatban

2016. augusztus 1.

Új weboldalunkat szeretnénk időről-időre továbbfejleszteni, amelyhez örömmel fogadjuk ügyfeleink észrevételeit, kéréseit. Ezeknek a visszajelzéseknek alapján augusztus 1-től elérhető honlapunkon egy olyan alkalmazás, amely a legnépszerűbb nyilvános, nyíltvégű alapjaink napi árfolyamát mutatja be táblázatba rendezve. A táblázaton belül az egyszerűbb keresés érdekében külön csoportosítottuk a pénzpiaci, a kötvény-, részvény-, vegyes és abszolút hozam alapokat. A tábla természetesen a napi árfolyamok közzétételével egyidejűleg automatikusan frissül.A táblázat az Alkalmazások menüpont alatt Napi árfolyamok táblázat címen érhető el.


 

OTP Török Részvény Alap
A török puccskísérlet várható hatása

2016. július 18.

Péntek este a török hadsereg egy frakciója puccsot kísérelt meg a kormány és  Recep Tayyip Erdogan elnök ellen. A kezdeti bizonytalanság után a kormányerők stabilizálták a helyzetet, és visszaállították a rendet. Az esemény jelentős rövid távú hatással van a török belpolitikai életre és így a török tőkepiacra is. Azt gondoljuk azonban, hogy a helyzet hamarosan normalizálódik, a tőkepiaci tűzoltás (bankrendszer likviditásának megerősítése, konferenciahívások a befektetőkkel) már a hétvégén elkezdődött.

A tőkepiac működésében nincsen fennakadás, a jelenlegi állás szerint a török részvények – a devizaváltozás hatásait is figyelembe véve – mintegy 8-10%-ot veszítenek az értékükből, ezzel nagyságrendileg az eddigi júliusi emelkedést adják vissza. Az OTP Török Részvény Alap árfolyama - befektetési politikájából adódóan - várhatóan ezzel összhangban fog alakulni. A péntek esti események hatása a hétfői tőzsdei árakban jelenik meg, amely az Alap szerdán közzétett árfolyamában tükröződik. A hétfőn leadott vételi és eladási megbízások is ezen az árfolyamon teljesülnek majd.

A rövidtávú esés ellenére a török részvénypiac közép- és hosszútávú kilátásai véleményünk szerint nem változtak: Törökország továbbra is egy dinamikus demográfiai és gazdasági növekedésű, ugyanakkor a külső finanszírozásra szoruló gazdaság marad. A sérülékenység miatt a tőkepiacra és a vállalkozói mentalitásra nagy hangsúlyt helyeznek, és rengeteg nagy múltú és jól menedzselt, jó készpénztermelő képességű török vállalat található az isztambuli részvénypiacon. Jelenleg a külső körülmények kedvezőek: A finanszírozási helyzetet nagy mértékben segíti a folyamatosan javuló folyó fizetési mérleg és az alacsony hozamkörnyezetű fejlett piaci monetáris politika. Az új kormányzat ráadásul ez elmúlt időszakban fokozatosan stabilizálja a külpolitikai kapcsolatokat a kereskedelmi partnerekkel (orosz, izraeli közeledés), aminek a folytatódására számítunk. A belső politikai helyzet egyelőre bizonytalan, ami további kockázatot hordozhat magában, viszont a hosszú távú szemlélettel rendelkező befektetők számára véleményünk szerint a kockázatokért megfelelő felértékelődési potenciált nyújt a kedvező részvénypiaci értékeltség.


 

Milyen hatása lehet a britek EU-ból történő kilépésének?

2016. június 24.

A 2016. június 23-án megtartott brit népszavazás eredménye jelentős tőkepiaci volatilitást okozott. A rugalmas befektetési politikával rendelkező származtatott, abszolút hozam stratégiát követő alapjaink azonban felkészültek a piaci turbulenciákra, ezért csökkentett pozíciómérettel és egymással kevéssé együttmozgó kitettséggel várták a szavazás végeredményét. Mindennek köszönhetően arra számítunk, hogy sem ezen alapok, sem a belőlük összeállított OTP Prémium Származtatott Alap esetében sem várható jelentős árfolyam elmozdulás.

Ugyanakkor a referencia indexet követő alapok esetében, ahol a portfolió menedzserek mozgástere jóval kötöttebb, az árfolyamok alakulásában a nemzetközi részvényindexek, a kötvénypiaci hozamszintek, illetve a devizaárfolyamok alakulása fog tükröződni.


Indul az OTP Arany Válogatott Alap!

2016. június 10.

A nyári sporteseményekre hangolódva az OTP Alapkezelő is összeállította saját arany válogatottját, amellyel a befektetők tőkevédelem mellett részesedhetnek egy, a szakmai díjnyertes alapokból összeállított eszközkosár futamidő alatti teljesítményéből. Az OTP Arany Válogatott Alap befektetési jegyei 2016. augusztus 19-ig napi diszkont árfolyamon jegyezhetőek.


Szakmai díjat nyert alapjaink

2016. március 11.

Március 10-én került megrendezésre a hazai alapkezelési piac legfontosabb szakmai díjátadója, amelyen 4 kategóriában is az OTP Alapkezelő kapta a legmagasabb elismerést.

Az előző két évhez hasonlóan idén is az OTP Föld Kincsei Alap lett az év legjobb árupiaci alapja.
Első ízben díjazták iparág-specifikus alapunkat, az OTP Klímaváltozás Alapot, illetve az OTP Új Európa Alapot.
Mindezeken felül az év legjobb nyíltvégű tőkevédett alapja az OTP Fejlett Piaci Trend Fix I. Alap lett.


 

Két új alappal bővül az OTP Prémium Válogatás Alapcsalád

2015. október

Két új óvatos vegyes alappal bővül az OTP Prémium Válogatás Alapcsalád! Az új alapokkal befektetőink egy nagyobb részt az OTP Optima Tőkegarantált Kötvény Alapunk teljesítményéből, illetve kisebb részt egy aktívan kezelt részvénykitettség teljesítményéből részesedhetnek.

Az OTP Prémium Aktív Klasszikus Alap kockázatos eszközeit a feltörekvő részvénypiacokról válogatjuk, míg az OTP Prémium Trend Klasszikus Alap amerikai és német vállalatok részvényeiből állítja össze portfolióját.

Mindkét konstrukció befektetési politikája a befektetett tőke megóvására törekszik annak 75%-ig, 365 napos tartási időtávot követően.

Árfolyamok

Kérjük, kattintson az alapcsoport nevére, majd válassza ki a megtekinteni kívánt alap nevét!

×
Pénzpiaci Alapok
OTP Prémium Pénzpiaci Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Dollár Rövid Kötvény Alap
×
Kötvény Alapok
OTP EMEA Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Euró Rövid Kötvény Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Maxima Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Meta Globális Kötvény Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Optima Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alap
vissza
Vegyes Alapok
×
Vegyes Alapok
OTP Paletta Alap
×
Részvény Alapok
OTP Afrika Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Afrika Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Ázsiai Ingatlan "A"
×
Részvény Alapok
OTP Ázsiai Ingatlan "B"
×
Részvény Alapok
BUX ETF
×
Részvény Alapok
OTP Fundman Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Fundman Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Klímaváltozás 130/30 Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Klímaváltozás 130/30 Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Közép-Európai Részvény Alap
×
Részvény Alapok
OTP Omega "A"
×
Részvény Alapok
OTP Omega "B"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Planéta "A"
×
Részvény Alapok
OTP Planéta "B"
×
Részvény Alapok
OTP Quality Alap
×
Részvény Alapok
OTP Török Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Török Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Trend Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Abszolút Hozam Származtatott Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Abszolút Hozam Euró
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP EMDA Származtatott Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Föld Kincsei "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Föld Kincsei "B"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP G10 Euró Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP G10 Euró Származtatott Alap "B"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Sigma Származtatott Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Spectra Alapba Fektető Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Supra Származtatott Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Supra Dollár Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Supra Euró
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Új Európa Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Új Európa Származtatott Alap "B"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Új Európa Euró
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Aktív Klasszikus Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Euró Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Kiegyensúlyozott Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Klasszikus Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Növekedési Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Származtatott Alapok Alapja
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Származtatott Euró Alapok Alapja
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Trend Klasszikus Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Arany Válogatott Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Szinergia XI. Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Szinergia XII. Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Szinergia XIII. Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Szinergia XIV. Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Szinergia XV. Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Szinergia XVI. Alap

2010. augusztus 10-től a több sorozatban kibocsátott alapok („A”, „B”, „C” sorozatok) közzétett nettó eszközértéke (vagyona) a sorozatok összesített nettó eszközértékét (vagyonát) jelenti.

*Zártvégű alapok esetében a befektetési jegyek adásvétele a tőzsdei adásvétel során elérhető vételi vagy eladási árfolyamon történik, mely az aktuális kereslettől és kínálattól függően eltérhet az alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi árfolyamától. Az aktuális tőzsdei árról a BÉT honlapja nyújt tájékoztatást.


Alap gyorskereső

Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben első kézből szeretne értesülni új befektetési alapjainkról vagy a meglévő alapok havi teljesítményéről, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!