Hírek

Változások az OTP Orosz Részvény Alap forgalmazásában

2023. március 23.

Az OTP Orosz Részvény Alap befektetési jegyeinek folyamatos forgalmazását az OTP Alapkezelő az orosz-ukrán geopolitikai és az ebből fakadó tőkepiaci helyzet miatt 2022. március 1-én felfüggesztette, majd a Magyar Nemzeti Bank 2022. március 24-én kelt határozatával a felfüggesztés időtartamát legfeljebb 2023. március 30. napjáig meghosszabbította. Az Alapkezelő a Kbftv 128. §-a alapján úgy döntött, hogy az Alap illikviddé vált eszközeit az Alapon belül elkülöníti, ezáltal lehetővé téve az Alap befektetési jegyei folyamatos forgalmazásának újraindítását. A likvid és illikvid eszközök elkülönítése során az illikviddé vált eszközöket megtestesítő befektetési jegyek új illikvid sorozatokban kerülnek elkülönítésre. A likvid és illikvid eszközök szétválasztása 2023. március 24-i értéknappal valósul meg. A változásokról itt tájékozódhat részletesen.

A Millásreggeli vendége volt Szabó József befektetési igazgató

2023. március 23.

Milyen azonnali és középtávú hatást gyakorolhat a piaci környezetre az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed március 22-i 25 bázispontos kamatemelése? Mire számíthatnak a hazai pénzpiaci és kötvényalapok befektetői?
A radiocafé98 hallgatói március 23-án a Millásreggeliben Szabó Józsefet, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatóját hallhatták, aki a nemzetközi kamatkilátások mellett a magyarországiakra is kitért. A beszélgetés felvétele itt érhető el.

 

Lezárult az OTP Energiatrend Alap és az OTP Megatrend Alap befektetési jegyeinek jegyzése

2023. február 15.

2023. február 3-án lezárult az OTP Alapkezelő két új tőke- és hozamvédett alapjának jegyzési időszaka. A két alapba összesen több, mint 4,6 milliárd forint tőke érkezett.
Az OTP Alapkezelő benyújtotta az OTP Energiatrend Alap és az OTP Megatrend Alap nyilvántartásba vételi kérelmét a Magyar Nemzeti Bank számára, az alapok futamideje az MNB határozatának kézhezvételét, illetve a befektetési jegyek keletkeztetését követően indulhat

 

Öt év után visszatértek a tőke- és hozamvédett alapok: már jegyezhetők az OTP Energiatrend Alap és az OTP Megatrend Alap befektetési jegyei

2023. január 9.

Az OTP Energiatrend Alap a jövő energiaiparába nyújt befektetési lehetőséget 3 éves futamidőre, 10% rögzített hozammal, ami éves szinten számítva 3,23% fix hozamot jelent.Az OTP Megatrend Alap pedig az átalakuló élelmiszergazdaság meghatározó globális nagyvállalatainak részvényeiből kínál teljesítményrészesedést 5 éves futamidőre, 20% rögzített hozammal, amely éves 3,72% fix hozamnak felel meg. Az új alapok befektetési jegyei 2023. január 9. és 2023. február 3. között vételi jutalék nélkül, névérték alatt, napi diszkont árfolyamon jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban, az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatásán keresztül, valamint az OTPdirekt Bróker felületén.

 

Módosul a sikerdíjas alapok díjszámítási módszere

2021. december 31.

Az ESMA (European Securities and Markets Authority) 34-39-992 számú irányelve és a Magyar Nemzeti Bank 11/2021. (VII.1.) számú a befektetési alapkezelők által alkalmazott sikerdíjakról szóló ajánlásának megfelelően módosul a sikerdíjas alapok díjszámítási módszere. Az érintett alapok Tájékoztatóinak és Kezelési Szabályzatainak változásáról honlapunkon az Aktuális/Közlemények menüpont alatt tájékozódhat. A sikerdíj számításának modelljét érintő módosítással kapcsolatban további információk:

A sikerdíj számításának modelljét érintő módosítással kapcsolatban az Alapkezelő felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy e módosítás közzétételének és hatályba lépésének időpontja közötti 30 napos időszakban (a továbbiakban: „átmeneti időszak”) a sikerdíj kiszámítása és elhatárolása a jelenleg hatályos (módosítás előtti) sikerdíj-modell alapján történik, ugyanakkor az Alapkezelő vállalja, hogy az átmeneti időszakra elhatárolt sikerdíjat 2022. december végén felülvizsgálja a módosított sikerdíj-modell alapján, és amennyiben a módosított sikerdíj-modell a befektetők számára kedvezőbb eredményre vezet (vagyis alacsonyabb mértékű sikerdíjat eredményez), úgy az Alapkezelő az átmeneti időszakra is csak a módosított sikerdíj-modell alapján számított (alacsonyabb mértékű) sikerdíjat érvényesíti az Alappal szemben.
Az Alapkezelő kifejezetten felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy mivel az átmeneti időszak alatt elhatárolt sikerdíjak 2022. év végén kerülnek felülvizsgálatra, a felülvizsgálat esetleges kedvező eredménye (az alacsonyabb összegű sikerdíj érvényesítése) kizárólag azokat a befektetőket érinti, akik a felülvizsgálat időpontjáig megtartják a befektetési jegyeiket. A befektetési jegyeiket a felülvizsgálat előtt visszaváltó befektetőket az átmeneti időszakban elhatárolt sikerdíj felülvizsgálata nem fogja érinteni, még akkor sem, ha annak eredményeként az Alappal szemben ténylegesen érvényesített sikerdíj összege alacsonyabb lesz, mint az elhatárolt sikerdíj összege.
A befektetők tájékoztatása érdekében a felülvizsgálat végrehajtásáig a jelenlegi sikerdíj-modellt és a módosított sikerdíj modellt tartalmazó kezelési szabályzat is elérhető lesz az Alapkezelő honlapján.

 

Új elnök az OTP Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának élén

2021. október 6.

Az OTP Alapkezelő Zrt. közgyűlése 2021. október 5-én Bánfi Attilát a Társaság Igazgatóságának tagjává, majd az Igazgatóság elnökévé választotta. Bánfi Attila több, mint 20 éves hazai és nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik pénz- és tőkepiaci, befektetés-szolgáltatási és vagyonkezelési területen. A szakember közel 10 éve csatlakozott az OTP Bankhoz, jelenleg az OTP Private Bankinget is magába foglaló, csoportszinten működő OTP Global Markets Igazgatóság ügyvezetője. Új megbízatásának célja, hogy az OTP Csoport regionális jelenléte az OTP Alapkezelő termékeinek csoportszintű kiterjesztésével tovább erősödjön, és a szorosabb együttműködésből az ügyfelek szélesebb körű kiszolgálást és termékkört érjenek el.

Bánfi Attila 2006-2011 között a jelenlegi Intesa Sanpaolo csoportban vezette a szerb Banca Intesa Beograd treasury-jét, majd 3 évig az ukrán leánybank Investment Banking üzletágát. Ezt követően a doktori cím megszerzése után csatlakozott az OTP Bankhoz. Kezdetben a magyarországi treasury üzletág irányításáért felelt, majd 2019 januárjában átvette a Regionális Treasury Igazgatóság ügyvezető igazgatói pozícióját, amely terület intenzív építkezést követően átalakult, és az ezt kifejező névváltás után OTP Global Markets Igazgatóság néven folytatja kibővített tevékenységét. Az OTP Global Markets Igazgatóság csoportszinten irányítja többek között az OTP Private Bankinget, a befektetési szolgáltatási tevékenységet, a kibocsátási és letétkezelési területet, az intézményi kapcsolattartást, a diszkrecionális portfóliókezelést, valamint a markets (korábbi treasury) üzletágat is.

Az OTP Global Markets, építve az OTP Csoport regionális jelenlétére, nemzetközi pénz- és tőkepiaci szolgáltatások széles spektrumát, valamint letétkezelési, befektetési és kiegészítő szolgáltatásokat kínál csoportszinten 11 országban. Az OTP Global Markets víziója, hogy azokban az országokban, ahol az OTP Csoport jelen van, a pénzintézet ügyfelei mindenhol ugyan azzal a magas szintű kiszolgálási modellel találkozzanak, azonos kiemelkedő színvonalú szolgáltatást kapjanak helyszíntől függetlenül, teljeskörű termékkör elérésével. Bánfi Attila az új megbízatása mellett a Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának és az oroszországi OJSC OTP Bank Igazgatóságának is tagja.


Árfolyamok

Kérjük, kattintson az alapcsoport nevére, majd válassza ki a megtekinteni kívánt alap nevét!

×
Pénzpiaci Alapok
OTP Prémium Pénzpiaci Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Dollár Rövid Kötvény Alap
×
Kötvény Alapok
OTP EMEA Kötvény Alap "A"
×
Kötvény Alapok
OTP EMEA Kötvény Alap "I"
×
Kötvény Alapok
OTP Euró Rövid Kötvény Alap
×
Kötvény Alapok
OTP Maxima Kötvény Alap "A"
×
Kötvény Alapok
OTP Maxima Kötvény Alap "B"
×
Kötvény Alapok
OTP Meta Globális Kötvény Alap "A"
×
Kötvény Alapok
OTP Meta Globális Kötvény Alap "I"
×
Kötvény Alapok
OTP Optima Tőkegarantált Kötvény Alap "A"
×
Kötvény Alapok
OTP Optima Tőkegarantált Kötvény Alap "B"
×
Kötvény Alapok
OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alap
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2025 Alapba Fektető Alap "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2025 Alapba Fektető Alap "I"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2030 Alapba Fektető Alap "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2030 Alapba Fektető Alap "I"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2035 Alapba Fektető Alap "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2035 Alapba Fektető Alap "I"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2040 Alapba Fektető Alap "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2040 Alapba Fektető Alap "I"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2045 Alapba Fektető Alap "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2045 Alapba Fektető Alap "I"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2050 Alapba Fektető Alap "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Céldátum 2050 Alapba Fektető Alap "I"
×
Vegyes Alapok
OTP Multi-Asset Konzervatív Alapok Alapja "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Multi-Asset Kiegyensúlyozott Alapok Alapja "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Multi-Asset Dinamikus Alapok Alapja "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Paletta Alap "A"
×
Vegyes Alapok
OTP Paletta Alap "I"
×
Részvény Alapok
OTP Afrika Részvény Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Afrika Részvény Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Afrika Részvény Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Ázsiai Ingatlan Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Ázsiai Ingatlan Alap "B"
×
Részvény Alapok
BUX ETF Alap
×
Részvény Alapok
OTP Fundman Részvény Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Fundman Részvény Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Fundman Részvény Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Klímaváltozás Részvény Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Klímaváltozás Részvény Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Közép-Európai Részvény Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Közép-Európai Részvény Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Közép-Európai Részvény Alap "I"
×
Részvény Alapok
OTP Nyugat-Európai Részvény Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Nyugat-Európai Részvény Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Nyugat-Európai Részvény Alap "I"
×
Részvény Alapok
OTP Omega Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Omega Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Részvény Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Részvény Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Részvény Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Részvény Alap "IL A"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Részvény Alap "IL B"
×
Részvény Alapok
OTP Orosz Részvény Alap "IL C"
×
Részvény Alapok
OTP Planéta Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Planéta Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Quality Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Quality Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Török Részvény Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Török Részvény Alap "B"
×
Részvény Alapok
OTP Török Részvény Alap "C"
×
Részvény Alapok
OTP Trend Alap "A"
×
Részvény Alapok
OTP Trend Alap "B"
×
Árupiaci Alapok
OTP Terra Árupiaci Alap "A"
×
Árupiaci Alapok
OTP Terra Árupiaci Alap "B"
×
Árupiaci Alapok
OTP Terra Árupiaci Alap "I"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Abszolút Hozam Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Abszolút Hozam Származtatott Alap "B"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Abszolút Hozam Euró Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP EMDA Euró Alapba Fektető Alap „A”
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP EMDA Euró Alapba Fektető Alap „B”
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP EMDA Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP EMDA Származtatott Alap "I"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Föld Kincsei Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Föld Kincsei Származtatott Alap "B"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Föld Kincsei Származtatott Alap "I"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Sigma Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Sigma Származtatott Alap "I"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Spectra Alapba Fektető Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Supra Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Supra Származtatott Alap "I"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Supra Dollár Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Supra Euró Alap
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Új Európa Származtatott Alap "A"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Új Európa Származtatott Alap "B"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Új Európa Származtatott Alap "I"
×
Abszolút Hozam Alapok
OTP Új Európa Euró
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Aktív Klasszikus Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Euró Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Kiegyensúlyozott Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Klasszikus Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Növekedési Alap
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Származtatott Alapok Alapja
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Származtatott Euró Alapok Alapja
×
OTP Prémium Válogatás Alapcsalád
OTP Prémium Trend Klasszikus Alap
×
Tőkevédett Alapok
OTP Energiatrend Hozamvédett Zártvégű Alap "A"
×
Tőkevédett Alapok
OTP Megatrend Hozamvédett Zártvégű Alap "A"

2010. augusztus 10-től a több sorozatban kibocsátott alapok („A”, „B”, „C”, „I” sorozatok) közzétett nettó eszközértéke (vagyona) a sorozatok összesített nettó eszközértékét (vagyonát) jelenti.

*Zártvégű alapok esetében a befektetési jegyek adásvétele a tőzsdei adásvétel során elérhető vételi vagy eladási árfolyamon történik, mely az aktuális kereslettől és kínálattól függően eltérhet az alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi árfolyamától. Az aktuális tőzsdei árról a BÉT honlapja nyújt tájékoztatást.


Alap gyorskereső

Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben első kézből szeretne értesülni új befektetési alapjainkról vagy a meglévő alapok havi teljesítményéről, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre!