Forint számla

Önkormányzati ügyfeleink számláit a bank Integrált Információs Rendszerében vezetjük. Az integrált rendszer előnye, hogy bármely OTP bankfiókban történő befizetés azonnal megjelenik az önkormányzat számláján, továbbá átutalások esetén az OTP Banknál vezetett számla megterhelésével egy időben jóváírjuk az átutalt összeget az
OTP Banknál vezetett másik számlán.

A Zsíró-rendszer bevezetésével a bankon kívüli pénzátutalások időigénye jelentősen lecsökkent. A Bankközi Zsíró Rendszer tagjaként indítunk bankon kívüli átutalásokat, valamint fogadjuk és a fogadás napján a számlákra könyveljük a más banktól érkezett jóváírásokat.

A csoportos fizetések rendszerének (U-zsíró rendszer) általános alkalmazásával lehetővé vált, hogy a csoportos átutalásokon (pl. munkabérfizetések) túlmenően csoportos beszedésekre is adható legyen megbízás. A csoportos beszedések az önkormányzati körben jellemzően helyi adók (pl. gépjárműadó), illetve a különböző iskolai térítési díjak beszedésénél alkalmazhatók.

Az OTP Banknál is lehetséges VIBER (Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer) tételek indítása és fogadása. A VIBER átutalás gyakorlatilag a forintban lebonyolított bankon kívüli átutalási megbízások azonnali teljesülését biztosítja az ügyfél számára.


Amire szüksége lehet