Az OTP Csoport kelet-közép-európai régiós vezető szerepe, élenjáró fejlesztései, tudatos és etikus vállalati működése, valamint példamutató együttműködései révén elkötelezett a fenntartható jövő iránt, ezért felelősséget vállal gazdasági, társadalmi és környezeti hatásaiért, és etikus, környezetkímélő pénzügyi megoldásokat biztosít.
Mi, az OTP Banknál, az OTP Csoport tagjaként osztjuk ezeket az értékeket, és részt vállalunk ezen fenntarthatósági elkötelezettségekben, ezért tevékenységünk és támogatási programjaink során kiemelt figyelmet fordítunk a társadalmi felelősségünkre és természeti környezetünk védelmére.


Mit teszünk a fenntartható és felelős működésünk érdekében?

Az OTP Csoport felelős működésével hozzájárul a gazdaság stabilitásához, több ezer munkahelyet teremtve előremozdítja a foglalkoztatottság bővülését, és adófizetése révén is segíti a közösségi szolgáltatások biztosítását és a társadalmi egyenlőtlenségek kezelését. Az OTP Csoport fontosnak tartja, hogy mindezen túlmenően támogatásain és tevékenységén keresztül is, gazdasági erejéhez mérten hozzájáruljon a közösség fejlődéséhez és segítse a környezeti célok elérését.

Mi, az OTP Banknál ezért kiemelten fontosnak tartjuk edukációs programjainkkal a felelős pénzügyi kultúra előmozdítását, a közösségi szerepvállalásainkkal a hátrányos helyzetűek segítését, valamint etikus és környezetbarát működésünkkel a természet megóvását.

Pénzügyi kultúra

Az OTP Csoport elkötelezett az emberek pénzügyi ismereteinek mélyítése iránt, és hisz abban, hogy a felelős pénzügyi döntések nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is hozzájárulnak a jóléthez.

Tovább

Közösségi szerepvállalás

Az OTP Csoport elkötelezett a hátrányos helyzetű csoportok és a közösség számára fejlődést jelentő ügyek támogatása iránt, és hisz abban, hogy a gazdasági szereplőknek erejükhöz mérten felelősséget kell vállalni a társadalmi igazságosság előmozdítása érdekében.

Tovább

Zöld bank

Az OTP Csoport elkötelezett a természeti környezet megóvása és a szennyezés csökkentése iránt, és hisz abban, hogy felelős működésével és kézzelfogható tettekkel erejéhez mérten hozzájárul a környezeti szempontból is fenntarthatóbb gazdasághoz.

Tovább

Mit teszünk a Fenntartható Fejlődési Célokért?

Az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél (SDG) a fejlődés új egyetemes mércéjét állította fel, kiállva a szegénység felszámolása, a klímaváltozással való megküzdés és az igazságtalanság elleni harc mellett. Az OTP Csoport fenntarthatósági fókuszai és célkitűzései meghatározásakor elkötelezett az SDG-k előremozdítása iránt, amelyek az ENSZ 2030-ig szóló fenntartható fejlődési programjának alapját alkotják.

  • Meghatározó gazdasági szereplőként és adófizetésünk révén hozzájárulunk az ország gazdasági, pénzügyi és társadalmi stabilitásához.
  • Betétes ügyfeleink forrásainak felelős kihelyezésével, valamint a hitelezéseken és a befektetéseken keresztül olyan alapvető szükségletekre is hatással vagyunk, mint a lakhatás elérhetőségének biztosítása és a természeti erőforrások felhasználása.
  • Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében törekszünk az akadálymentes kiszolgálásra, valamint a hátrányos helyzetűek számára is biztosítunk alapvető banki funkciókat, emellett a pénzügyi kultúra fejlesztésével hozzájárulunk a helyes pénzügyi döntések meghozatalához is.
  • Jelentős foglalkoztatóként elkötelezettek vagyunk a felelős foglalkoztatás, az esélyegyenlőség, az egyéni fejlődési lehetőségek, valamint a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése mellett.
  • A környezet védelme érdekében több zöld pénzügyi termék elérhető kínálatunkban, emellett működésünk során is az erőforrások hatékony felhasználására törekszünk.
  • Magyarország egyik legnagyobb adományozójaként aktív szerepet vállalunk a helyi közösségek, valamint a hátrányos helyzetűek támogatásában.

Az OTP Csoport hozzájárulása a Fenntartható Fejlődési Célokhoz

Mit jelent számunkra a fenntarthatóság?

Azt, hogy felelősséget vállalunk a gazdasági, a társadalmi és a környezetre gyakorolt hatásainkért. Hiszünk abban, hogy szolgáltatásainkkal és felelős működésünkkel értéket teremtünk és hozzájárulunk ahhoz, hogy együtt tegyük meg a következő lépést a fenntartható jövő felé.

Fenntarthatósági híreink

Még több zöld hitel a kulcs a fenntartható gazdasághoz

A bankok kiemelkedő szerepe a zöld, fenntartható projektek finanszírozásában már megkérdőjelezhetetlenné vált, de vajon mik az elképzelései, célkitűzései az OTP Banknak a zöldítés ösztönzésére? Interjú Pókos Gergellyel, a OTP Bank Zöld Program Igazgatóság ügyvezető igazgatójával.
2023. augusztus 31.

Elolvasom

 

Hogyan lehet egy bank fenntartható?

Az OTP bank számos projekttel támogatja a fenntarthatóságot, melyek új partnerekkel és elemekkel is kiegészültek.
2023. szeptember 18.

Elolvasom

 

Új, zöld bankkártya az OTP-től

Kukoricakeményítőből készült bankkártyát vezet be az OTP.
2022. május 19.

Elolvasom

 

További hírek

Támogatott szervezetek

 

Fenntarthatósági eredményeink

Az OTP Csoport környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) eredményeit, fenntarthatósági gyakorlataink teljesítményét több minősítő ügynökség is értékelte.

Sustainalytics: 14,6

MSCI: BBB

CDP: B-

Moody's: 40

Részletek

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.