Megtakarítás és nyerési esély is egyben

Bármikor hozzáférhet

Egy betéttel többször is nyerhet

Mi az az OTP Gépkocsinyeremény-betét?

100.000 euróig OBA biztosított bankbetétAz OTP Gépkocsinyeremény-betéttel Ön havonta új autót nyerhet. Minél nagyobb összegű betétet nyit, annál nagyobb az esélye arra, hogy nyerjen a havi sorsolásokon. A betétet bármikor visszaválthatja pontosan akkora összegben, amennyiért megnyitotta, hiszen a nyereményalap a betétek kamataiból áll össze. Kétféle betétet nyithat:

 • OTP Gépkocsinyeremény-betét nyitható bankfiókban anélkül is, hogy OTP bankszámlával rendelkezne. Ezt a betétet saját nevére vagy kedvezményezett részére (ajándékozás) is nyithatja.
 • OTP e-Gépkocsinyeremény-betét OTP InternetBankban és OTP MobilBankban nyitható, ha rendelkezik OTP bankszámlával és OTP Digitális Szolgáltatási szerződés mellett OTP InternetBank vagy OTP MobilBank eléréssel és elmúlt 18 éves. Ezt a betétet csak saját nevére nyithatja.

A betéti szerződés részletes feltételeit az üzletszabályzat tartalmazza.

Mekkora összegű címletekben nyithat betétet?

 • 10 000 Ft
 • 20 000 Ft
 • 50 000 Ft

Minél nagyobb összegű betétet nyit, annál nagyobb az esélye arra, hogy nyerjen a havi sorsolásokon.

Miért előnyös?

 • Mindaddig részt vesz az összes sorsoláson, amíg vissza nem váltja a betétjét.
 • Egy betéttel többször is nyerhet.
 • A nyeremény összege nem évül el, azt bármikor felveheti.
 • Bármikor díjmentesen visszaválthatja a betétet, pontosan akkora összegben, amennyiért megnyitotta.
 • Az OTP Gépkocsinyeremény-betétet kedvezményezett részére is nyithatja.

Hogyan veheti át nyereményét?

Eldöntheti, hogy a kisorsolt autót kéri, vagy inkább készpénzben szeretné megkapni az autó sorsoláskor számított árát.
Ha az autót szeretné, akkor ezt a sorsolástól számított 30 napon belül jelezze bármelyik bankfiókunkban. Ott megkapja az autó átvételéhez szükséges utalványt. Ha inkább készpénzt szeretne, azt is bármelyik bankfiókunkban jelezheti.

Sorsolási eredmények

475. sorsolás – 2024. június 17.

 • 500221601 Toyota Aygo X 1,0 Comfort 5MT AA
 • 601149808 Toyota Yaris MY’24 1,5 Active AB
 • 602224674 Toyota Aygo X 1,0 Comfort 5MT AA
 • 651554907 Toyota Aygo X 1,0 Comfort 5MT AA
 • 652060485 Toyota Yaris MY’24 1,5 Active AB
 • 652762207 Toyota Aygo X 1,0 Comfort 5MT AA
 • 652949472 Toyota Aygo X 1,0 Comfort 5MT AA

Hogyan működik?

 1. OTP Gépkocsinyeremény-betét nyitás

  Nyisson OTP Gépkocsinyeremény-betétet OTP InternetBankján vagy OTP MobilBankján keresztül, vagy bármelyik bankfiókunkban.

 2. Sorsolás

  Ha már egy teljes naptári hónap eltelt a nyitás óta, onnantól fogva az Ön betétje folyamatosan részt vesz a havi sorsolásokon mindaddig, ameddig vissza nem váltja.

  A rendszeres havi sorsolásokon új autót nyerhet.

 3. Visszaváltás

  Bármikor előfordulhat olyan váratlan helyzet, amikor szüksége lenne a pénzére.
  Az OTP Gépkocsinyeremény-betétet bármikor visszaválthatja pontosan ugyanazért az összegért, amennyiért azt vásárolta.

Hogyan igényelheti?

Időpontot foglalok OTP Bank fiókba

Foglalja le időpontját az Önhöz legközelebbi bankfiókba!

leggyorsabban

OTP InternetBankban vagy OTP MobilBankban

Ha saját részre nyitna OTP Gépkocsinyeremény-betétet, elmúlt 18 éves és rendelkezik OTP Digitális Szolgáltatási szerződéssel és OTP bankszámlával, megteheti az OTP InternetBankban vagy az OTP MobilBankban is.

Gyakran ismételt kérdések

Betét vásárlása

- 10 000 Ft
- 20 000 Ft
- 50 000 Ft

OTP Gépkocsinyeremény-betét nyitható bankfiókban anélkül is, hogy OTP bankszámlával rendelkezne. Ezt a betétet saját nevére vagy kedvezményezett részére is nyithatja. Ez utóbbi esetben szükséges legalább a kedvezményezett következő adatainak megadása: név, születési hely és idő, anyja neve.

Ha OTP Bank fiókban nyit OTP Gépkocsinyeremény-betétet, nem szükséges OTP bankszámlával rendelkeznie.
Az OTP Gépkocsinyeremény-betét ellenértékét készpénz befizetéssel egyenlítheti ki.

OTP e-Gépkocsinyeremény betét azonban csak OTP InternetBankon vagy OTP MobilBankon keresztül nyitható, ha elmúlt 18 éves, rendelkezik OTP bankszámlával és OTP Digitális Szolgáltatási szerződéssel. Ezt a betétet csak a saját nevére nyithatja.

Sorsolás

A sorsoláson minden forgalomban lévő betét részt vesz, a címletének arányos súllyal. Ez azt jelenti, hogy egy 50 000 Ft értékű betét ötször nagyobb eséllyel vesz részt a sorsoláson, mint egy 10 000 Ft értékű.

A sorsolást minden hónap 15-én, ha 15-e munkaszüneti napra vagy bankszünnapra esik, akkor az azt követő banki munkanapon tartjuk. Akciós jelleggel extra sorsolást is tartunk, melynek időpontjait a hirdetmény tartalmazza.

A nyereményalapot a betétek kamatai adják, így ez függ az adott hónapban elérhető kamat összegétől és az autók sorsoláskor figyelembe vett árától.

Ha már egy teljes naptári hónap eltelt a nyitás óta, onnantól fogva az Ön betétje részt vesz a havi sorsolásokon.

A nyeremény nem évül el. A sorsolást követő 30 napon belül Ön eldöntheti, hogy az autót, vagy annak sorsoláskor figyelembe vett árát kéri pénzben. Ez után az autó sorsoláskor figyelembe vett árát veheti át korlátlan ideig.

Nem, a nyerteseket nem értesítjük, de a nyertes betétek listája megtalálható a honlapon, minden bankfiókunkban, illetve OTP Digitális Szolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelek esetén az ügyfél tulajdonában lévő nyertes betét megjelölésre kerül az OTP InternetBankban vagy az OTP MobilBankban az ügyfél OTP Gépkocsinyeremény-betétjei között.

Igen.

Kamat és adó

Igen, de ezt a kamatot a betétesek nem kapják meg, ebből képezzük a nyereményalapot.

A kamatjövedelemből a személyi jövedelemadót a sorsolás időpontjában a bank levonja, valamint megfizeti és bevallja. Önnek további adófizetési, adóbevallási kötelezettsége a jövedelemmel kapcsolatban nincs.

Nyereménybetétek esetében teljes egészében a 2023. 07.01-jét követő időszak kamatjövedelmeként megillető vagyoni értékre szocho fizetési kötelezettség is keletkezik. A szochot a bank szintén levonja, valamint megfizeti és bevallja.

Betét visszaváltása

Igen, bármikor visszaválthatja.

A visszaváltásra több lehetőség is van.

OTP Gépkocsinyeremény-betétkönyv: a betétkönyvek már nem értékesített, de még forgalomban lévő termékek, amelyek visszaváltására bármelyik bankfiókunkban a betétkönyv átadása mellett lehetőség van.

OTP Gépkocsinyeremény-betét: 2019.01.01-től elérhető betét, melynek visszaváltására lehetőség van:

 • bankfiókban (készpénzben vagy bankszámlára);
 • OTP InternetBankban és OTP MobilBankban, ha rendelkezik OTP-s bankszámlával és OTP Digitális Szolgáltatási szerződés mellett OTP InternetBanki vagy OTP MobilBanki hozzáféréssel (bankszámlára jóváírva).

OTP e-Gépkocsinyeremény-betét: visszaváltására az OTP InternetBankján vagy OTP MobilBankján keresztül van lehetőség (bankszámlára jóváírva).

Igen, eseti meghatalmazással van erre lehetőség.

A tulajdonos rendelkezhet arról, hogy halála esetén ki lépjen a helyébe. Ha nincs ilyen rendelkezés, akkor a törvényes örökös örökli a betétet.

Elveszett betét

Ebben az esetben a közjegyzőnél kell megsemmisítési eljárást indítani, ami díjköteles és általában 30 napos határidejű. Ha ennyi idő alatt nem kerül meg a betétkönyv, a határidő lejártával a közjegyző a betétkönyvet semmissé nyilvánítja, melyről végzést állít ki, amivel bármelyik bankfiókunkban kérheti a betétkönyv kifizetését.
A megsemmisítési eljárás alatt a betétek kamatoznak, az OTP Gépkocsinyeremény-betétkönyvek a sorsolásokon részt vesznek.

Nyeremény

A nyereményét bármelyik bankfiókunkban átveheti Ön vagy meghatalmazottja, ha bemutatja a nyertes sorszámmal rendelkező betétkönyvet. OTP e-Gépkocsinyeremény-betét vagy új típusú OTP Gépkocsinyeremény-betét esetén a nyertes betétszerződés bemutatására nincs szükség. Ön választhat, hogy a kisorsolt autót kéri, vagy inkább készpénzben szeretné megkapni az autó sorsoláskor figyelembe vett árát.

Ha az autót szeretné, akkor ezt a sorsolástól számított 30 napon belül jeleznie kell. A bankfiókban megkapja az autó átvételéhez szükséges utalványt, ami alapján átveheti az autót a kereskedőtől. A 31. naptól kezdve az autó sorsoláskor figyelembe vett árát kaphatja meg.

A következő költségeket Önnek kell kifizetnie, ha az autót választja:

 • az autó üzembe helyezésének költsége,
 • forgalmi engedély,
 • törzskönyv és
 • rendszám.

Köszönjük a visszajelzést!

Sikertelen beküldés

Hirdetmények, üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.