Rólunk

Az OTP Csoport napjainkban mintegy 12,2 millió ügyfél pénzügyi
igényeire ad magas színvonalon megoldást több mint 1500 bankfiókjában,
a legmodernebb elektronikus csatornákon, valamint ügynökökön keresztül.

OTP Csoport

Az OTP Csoport Magyarország legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja. A 2000-es évek elején megkezdett nemzetközi terjeszkedés eredményeként az OTP Csoport ma már meghatározó regionális szereplő a közép- és kelet-európai piacon, Magyarországon kívül a térség további 8 országában van jelen. Bankunk univerzális pénzügyi- és biztosítási szolgáltatásait alábbi leányvállalatinkon keresztül érheti el.


Történet

1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat, a mai OTP Bank jogelődje. A bank – mindenekelőtt az elmúlt másfél évtized dinamikus átalakulásának köszönhetően – mára a régió meghatározó pénzügyi szolgáltató csoportjává fejlődött.


Pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelem

Annak érdekében, hogy bankunkat ne használhassák fel pénzmosásra és terrorizmus finanszírozására, mindent megteszünk azért, hogy megállapítsuk a bank szolgál-
tatásait igénybevevők valódi kilétét, és az OTP Bank nem teljesíti az olyan ügyfél megbízásait, aki nem bizonyítja a törvényi előírásoknak megfelelően személyazonosságát.

Stratégia, jövőkép

Az OTP Bankcsoport stratégiájának fókuszában a részvényesi érték maximalizálása, Közép-Kelet-Európa leghatékonyabb, lakossági fókusszal rendelkező univerzális bankcsoportjának kialakítása áll. A Bankcsoport célja, hogy teljesítménye az európai élvonalhoz hasonlítva is kiemelkedő legyen.


Fenntarthatóság

A régió meghatározó vállaltcsoportjaként elsősorban felelős szolgáltatóként és munkáltatóként, továbbá aktív társadalmi szereplőként járul hozzá bankunk a fenntartható fejlődéshez. Ismerje meg a felelős szolgáltatásnyújtásért tett lépéseiket, pénzügyi kultúra elmélyítését célzó, illetve jótékonysági programjainkat és céljainkat!


Díjak, elismerések

Az OTP Bank részére a nemzetközi és hazai szakmai közvélemény által juttatott díjak, elismerések.