Az OTP Folyószámlahitel egy biztonsági tartalék a fizetési számláján. Ha hó végére elfogy a pénze, ebből a tartalékból - a felhasználható hitelkeret erejéig - továbbra is fedezheti kiadásait. Hitelkeretéből vásárolhat, utalhat vagy betéti kártyájával készpénzt is felvehet belföldön (ATM, posta, bankfiók) és külföldön (ATM, bankfiók). Valamint biztosíthatja beszedései és hiteltörlesztései teljesülését.

Ahhoz, hogy folyószámlahitelt igényelhessen, rendszeres jövedelemmel kell rendelkeznie.

felvehető kölcsönösszeg

Felvehető kölcsönösszeg

Rendszeres jóváírás fedezete mellett:
100 000 Ft - 2 000 000 Ft

választható futamidő

Éves kamat

Rendszeres jóváírás fedezete mellett: 32,00%

éves fix kamat

Kezelési költség

1,13%, minimum 706 Ft
junior kedvezmény esetén 0,0%

teljes hiteldíjmutató

THM (Teljes Hiteldíj Mutató)

Rendszeres jóváírás fedezete mellett: 40,6%
(junior kedvezmény esetén: 37,3%)

A SMART számlacsomaghoz tartozó rendszeres jóváírás fedezete melletti folyószámlahitel-keret jellemzői nem kerültek feltüntetésre.

Hogyan alakul a THM és a referencia THM az OTP Folyószámlahitel esetén?
Megnézem a reprezentatív példát

Mik a folyószámlahitel előnyei?

 • Díjmentesen igényelheti.
 • Ha nem használja, fizetnie sem kell érte.
 • A felhasznált összeg automatikusan visszatöltődik a fizetési számlájára beérkező jóváírásokból, a visszafizetett összeget pedig újra felhasználhatja.
 • Már az igénylés napján hozzájuthat. Ha legalább 3 hónapja van nálunk fizetési számlája, és legalább 3 hónapja a fizetési számlára érkezik a jövedelme.
 • Akkor is igényelheti, ha eddig nem hozzánk érkezett a jövedelme vagy most nyitotta fizetési számláját.Ehhez be kell mutatnia egy munkáltatói jövedelemigazolást. Ha a szerződés megkötésekor a fizetési számlára még nem érkezik jövedelem-jóváírás, a szerződés az engedélyezett hitelkerettel létrejön. A felhasználható hitelkeretet onnantól kezdve használhatja, hogy legalább 3 hónapja a fizetési számlára érkezik a jövedelme.
 • A folyószámlahitel-kerete terhére a Folyószámlahitel Instant Kölcsön igénylésével, akár 500.000 forint összegű, 6-36 hónapos, fix havi törlesztésű kölcsönhöz juthat.

Ki igényelheti?

Ön akkor igényelhet OTP Folyószámlahitelt, ha:

 • természetes személy és elmúlt 18 éves,
 • van állandó magyarországi lakcíme,
 • van vezetékes vagy mobiltelefonja,
 • OTP Alap, Bázis (Minimum kedvezménnyel) vagy Grátisz (Minimum kedvezménnyel) számlacsomagja van, amelyre rendszeres jövedelmét utaltatja. A jövedelem jóváírás minimum összege 177 000 forint.Ha nem tudja, milyen fizetési számlája van, nézze meg az internetbank alkalmazásban, hívjon minket a +36 (1) 3 666 666 telefonszámon, vagy kérdezze meg személyesen egy bankfiókban.

Megnézem a további fizetési számlákat, amelyekhez igényelhető Folyószámlahitel

Hogyan működik?

Ha elfogy a pénze, hozzáférhet a fizetési számláján elérhető biztonsági tartalékhoz, vagyis a felhasználható hitelkeret erejéig költhet.

 • A felhasználható hitelkeret nagyságát a hitelbírálat eredményétől függően határozzuk meg. Ebben mérvadó a számlájára érkező jövedelmének összege is.
 • Amíg nem használja a hitelkeretet, addig az Ön egyenlege pluszban van. Ilyenkor fizetnie sem kell érte.
 • Ha használja a hitelkeretet, azaz költ belőle, akkor az Ön egyenlege mínuszba megy. A felhasznált összeg után a felhasználás időtartamára kamatot és számlacsomagtól függően kezelési költséget vagy lehívási díjat is felszámítunk.
 • A felhasznált összeg automatikusan visszatöltődik, ha a fizetési számlájára jóváírás érkezik, például a következő havi fizetése.

A példa szerint Önnek 65 000 Ft van a fizetési számláján. Egy váratlan kiadás miatt (pl. tönkremegy a mosógépe) 85 000 forintra lenne szüksége, de nincs ennyi pénz a fizetési számláján. A fizetési számláján elérhető hitelkeretből viszont felhasználhat 20 000 forintot, így Ön meg tudja venni az új mosógépet.

Ha mondjuk 9 nap múlva pénz érkezik a fizetési számlájára, például megkapja a fizetését, akkor először a felhasznált hitelkeretet töltjük vissza.
A fenti példában Ön 115 000 forintos jóváírást kap. Ebből visszatöltjük a 20 000 Ft felhasznált hitelkeretet. A fizetési számláján így 20 000 forinttal lesz kevesebb pénz.
A példa esetében egy 115 000 forintos jóváírás után 95 000 Ft marad a fizetési számláján. A folyószámlahitel díjairól (kamat, kezelési költség, lehívási díj) a vonatkozó hirdetményből tájékozódhat.

Mekkora lehet a felhasználható hitelkeret?

A hitelbírálat eredménye alapján állapítjuk meg azt, hogy mekkora lehet az Ön felhasználható hitelkerete.

Rendszeres jóváírások fedezete melletti folyószámlahitel esetén a felhasználható hitelkeret legalább 100 000 Ft, de legfeljebb 2 millió Ft lehet a fizetési számla típusától függően. A hitelkeret összegét az határozza meg, hogy

 • mekkora rendszeres jóváírásMit jelent a rendszeres jóváírás?
  Az Ön fizetési számlájára érkező rendszeres munkabér, nyugdíj és egyéb jövedelem a mindenkor hatályos hirdetményben és üzletszabályzatban foglaltak szerint.
   érkezik a fizetési számlájára,
 • mióta vezeti nálunk a fizetési számláját, és
 • mióta érkezik hozzánk a jövedelme.

Az Ön hitelkerete a fizetési számlájára érkező jövedelmének egyszerese, kétszerese vagy háromszorosa lehet:

 • Egyszerese: ha legalább 3 hónapja vezeti nálunk a fizetési számláját, és ugyanennyi ideje erre a fizetési számlára érkezik a jövedelme.
 • Kétszerese: ha legalább 6 hónapja vezeti nálunk a fizetési számláját, és legalább 3 hónapja erre a fizetési számlára érkezik a jövedelme.
 • Háromszorosa: ha legalább 12 hónapja vezeti nálunk a fizetési számláját, és legalább 6 hónapja erre a fizetési számlára érkezik a jövedelme.

Hogyan igényelheti?

Kérjen visszahívást!

 

Kérjen visszahívást, kollégánk a kiválasztott időpontban tájékoztatja Önt az igénylés feltételeiről és segít az időpontfoglalásban.

Időpontot foglalok OTP Bank fiókba

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat és foglaljon időpontot online!

Gyakran ismételt kérdések

Fogalmak

A számlamúlt azt az időt jelenti, ami eltelt a folyószámlahitel igénylése és a folyószámlahitelhez szükséges fizetési számla megnyitása között. Például, ha Ön 2015. január 1-jén nyitotta a fizetési számláját, és 2017. január 1-jén igényelt folyószámlahitelt, akkor az Ön számlamúltja 2 év.

Az Ön fizetési számlájára érkező rendszeres munkabér, nyugdíj és egyéb jövedelem a mindenkor hatályos hirdetményben és üzletszabályzatban foglaltak szerint.

A hitel igénylése

Minimum 177 000 forintnak kell havonta a fizetési számlájára érkeznie ahhoz, hogy folyószámlahitelt igényelhessen.

Jövedelem fedezete melletti folyószámlahitel esetén: legalább 100 000 Ft (Smart számlacsomag esetén 35 év alatt legalább 100 000 Ft, 35 év felett legalább 100 000 Ft), legfeljebb 1 500 000 Ft (Prémium, Prémium Plusz számlacsomag és Bázis számla Prémium szolgáltatással esetén legfeljebb 2 millió Ft).

A fizetési számlára érkező készpénzbefizetések nem számítanak a hitel elbírálásánál. Nem számítanak továbbá:

 • a kamatjóváírások,
 • a számlatulajdonos saját lakossági fizetési számlájáról történő átutalások, és
 • az eseti vagy rendszertelen jóváírások sem.

Csak azokat a rendszeres jóváírásokat vesszük figyelembe, amelyek:

 • közvetlenül a munkáltatótól érkeznek, munkabér jogcímen, vagy
 • közvetlenül a nyugdíjfolyósítótól érkeznek, nyugdíj jogcímen.

Ha Ön aktív státusszal szerepel a KHR-adatbázisban, akkor nem igényelhet folyószámlahitelt. Ha Ön már visszafizette a tartozását, és a KHR-adatbázisban lezárt/passzív státusszal szerepel, akkor igényelhet folyószámlahitelt, de legfeljebb a jövedelmének egyszeresét.

Igen, nyugdíjasként is igényelhet folyószámlahitelt, ha megfelel az igénylési feltételeknek.

Folyószámlahitel igényléshez a következő iratokra van szükség:

 • érvényes magyar személyi igazolvány vagy útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány, és
 • lakcímkártya (magyarországi állandó lakcímmel).

A hitelbírálat során további iratokat is kérhetünk Öntől, például 3 havi bankszámlakivonatot vagy munkáltatói igazolást.

A hitelkeret beállítása után

Igen, a folyószámlahitelt a felhasználható hitelkeret erejéig egy összegben is felveheti, felhasználhatja.

Felülvizsgálat

Havonta vizsgáljuk a fizetési számlájára érkező rendszeres jövedelmet. Ilyenkor azoknak a feltételeknek a vizsgálata is megtörténik, amelyek meghatározzák, hogy a hitelkeret az Ön jövedelmének hányszorosa lehet. Ezzel egyidejűleg legalább évente egy alkalommal a Bank elvégzi az Ön hitelképességének és teljesítőképességének vizsgálatát is.
A felhasználható hitelkeret a felülvizsgálat eredménye alapján változatlan maradhat, emelhető, csökkenthető vagy nullára állítható.

A részletekért, kérjük, olvassa el a mindenkor hatályos üzletszabályzatot!

A felhasználható hitelkeretet a Bank az Ön megállapított hitelképességének és teljesítőképességének figyelembe vételével emeli meg akkor, ha ezekben pozitív irányú változás állt be, vagy a jövedelem emelkedése, illetve a felhasználható hitelkeret megállapítása során figyelembe vett feltételek – melyek meghatározzák, hogy a hitelkeret jövedelmének hányszorosa lehet - javulása azt indokolja.
A felhasználható hitelkeretet a bank automatikusan maximum az engedélyezett hitelkeret összegéig emelheti meg. A megemelt keretösszegről, valamint a rendelkezésre állás időpontjáról számlakivonatban és SMS-ben (ha rendelkezik SzámlaKontroll szolgáltatással) tájékoztatjuk.

Ha a felülvizsgálat alapján az engedélyezett hitelkeret megemelhető, akkor erről tájékoztatást küldünk a számlakivonatban, SMS-ben (SzámlaKontroll szolgáltatás esetén) és postaláda üzenetben (internetbankon keresztül). Az engedélyezett hitelkeret összegének emeléséhez szerződésmódosítás aláírása szükséges. Szerződésmódosítás esetén a folyószámlahitelhez kapcsolódó kamat, díj és költség mértéke, valamint a szerződéses feltételek eltérhetnek a jelenlegitől.
Az engedélyezett hitelkeret összegének emelése díjmentesen igényelhető a bankfiókokban, az internetbankban és a telefonos ügyintézőinknél.

A részletekért, kérjük, olvassa el a mindenkor hatályos üzletszabályzatot!

A felhasználható hitelkeretet automatikusan csökkenti a bank, ha Ön már nem tudja a hitelkeret feltételeit (jövedelem, azon feltételek melyek meghatározzák, hogy a hitelkeret az Ön jövedelmének hányszorosa lehet) maradéktalanul teljesíteni. A hitelkeret akkor is automatikusan csökken, ha Ön a szerződéses kötelezettségének nem vagy nem a szerződésben foglaltak szerint tesz eleget.

Ha a havi felülvizsgálat alapján a felhasználható hitelkeretet csökkenteni kell, erről számlakivonatban, SMS-ben (SzámlaKontroll szolgáltatás esetén) és postaláda üzenetben (internetbankon keresztül) előzetesen értesítjük Önt.

Ha az értesítést követően sem teljesülnek a hitelkeret igénybevételének feltételei, a következő havi zárás alkalmával (a rendelkezésre álló adatok figyelembevételével) automatikusan csökken vagy megszűnik a felhasználható keretösszeg. A csökkentett vagy megszüntetett keretösszegről számlakivonatban és SMS-ben (SzámlaKontroll szolgáltatás esetén) küld a bank értesítést.

A részletekért, kérjük, olvassa el a mindenkor hatályos üzletszabályzatot!

Törlesztési moratórium

A fizetési moratórium azokra a fizetési számlákhoz – fel nem mondott folyószámlahitel szerződés alapján – kapcsolt folyószámlahitel-keretekre terjedt ki, amelyeken a bank 2020. március 18-án a nap végén tartozást tartott nyilván, tehát a fizetési számla egyenlege negatív volt. 2021. november 1-től a meghosszabbított fizetési moratóriumban kizárólag azon adósok vehettek részt, akik 2021. szeptember 30-án fizetési moratóriumban voltak, és fennálló jogosultságuk alapján 2021. október 1. és 2021. október 31. között nyilatkozatot tettek a fizetési moratórium fenntartására. 2022. augusztus 1-jétől meghosszabbított fizetési moratóriumban azok az adósok vehettek részt, akik folyószámlahitele 2022. június 17-én és azt követően fizetési moratórium hatálya alatt állt és abból nem léptek ki, valamint 2022. július 31-ig a fizetési moratórium fenntartására OTPdirekt felületen vagy OTP Bank fiókban külön jogszabályban meghatározott nyilatkozatot tettek. A normál fizetési moratórium 2022.12.31-én minden adós számára véget ért.

Ha az Ön folyószámlahitele ez alapján érintett volt a fizetési moratóriumban, akkor a fizetési moratórium alá tartozó egyenlege megegyezik a 2020. március 18-i egyenlegével. A fizetési moratóriumi egyenleget meghaladó költései már újonnan igénybe vett hitelnek minősülnek, így annak törlesztésére az eredeti szerződése szerinti feltételek érvényesek.

A fizetési moratórium nem terjedt ki

 • a 2020. március 18-i egyenlegen felüli költésekre, ezek törlesztése az eredeti szerződés szerint történt,
 • a 2020. március 18-án a nap végi egyenleg szerint nullás vagy pozitív egyenlegű fizetési számlákhoz kapcsolódó folyószámlahitelekre,
 • azokra a fizetési számlákra, amelyekhez 2020. március 18-án már megszűnt folyószámlahitel szerződés kapcsolódott,
 • azokra a folyószámlahitelekre, amelyekhez hatályos részletfizetési megállapodás kapcsolódott,
 • a fizetési számlával kapcsolatos költségekre és díjakra (pl. számlavezetési díj),
 • a folyószámlahitel törlesztési biztosítás díjára.

A fizetési számlára érkező jövedelmek és jóváírások a moratóriummal érintett folyószámlahitelek esetén is feltöltötték a hitelkeretet, tehát a bank a moratórium alatt is „törlesztésként” tekintette ezeket a tranzakciókat. Ezzel biztosítottuk, hogy a kamatteher a lehető legkisebb legyen. A jóváírt összeg a már megszokott módon azonnal lehívható, a felhasználható összeg változatlan volt.

A fizetési moratórium időtartama alatt a moratórium alá tartozó egyenlegre a bank nem terhelte a kamatokat a számlán, hanem azokat elhatárolta. Az elhatárolt kamatok rendezésére a fizetési moratórium lejártát követően került sor. A 2020. március 18-i egyenleg feletti költésekre a kamatterhelés szerződés szerint történt.

A kezelési költség és lehívási díj (Smart fizetési számla esetén) elszámolására és terhelésre a moratórium lejártát követően került sor.

Ezen keretcsökkentési megállapodások esetén az OTP Bank a törlesztéseket, vagyis a hitelkeretek havi csökkentését megállította, és a moratórium időszaka alatt az Ön felhasználható hitelkerete a 2020. március 19-i összegen maradt.

A törlesztés a fizetési moratórium lejártát követően (vagy amennyiben Ön nyilatkozatot tesz arról, hogy a moratóriummal nem kíván élni, akkor a nyilatkozatok feldolgozását követően) került visszaállításra, amely időponttól a megállapodásban foglaltak szerint kerülnek havonta ismét csökkentésre a keretek. Így a megállapodás lejárata meghosszabbításra került a moratóriumban töltött időszak hosszával.

Ha Ön folyószámlahitelére a fizetési moratóriumot igénybe vette, amiből már 2021. november 1. előtt kilépett, az OTP Bank 2021. november 15. napjáig 11,99%-os ügyleti kamattal átszámította a fizetési moratórium alatt felhalmozódott, elhatárolt kamatokból eredő tartozásának összegét.

A szerződés alapján számított tartozás összege és az átszámított tartozás összege közötti különbözetet legkésőbb 2021. november 15-ig jóváírtuk fizetési számláján – ha nem volt az OTP Banknál fizetési számlája, megtérítettük az összeget az Ön számára. A kamatkülönbözet elszámolásáról a november hó végi számlakivonaton, fizetési számla hiányában postai levélben küldtünk tájékoztatást.

A fizetési moratóriumból 2021. szeptember 15-ét követően kilépett folyószámlahitel szerződések esetén a moratóriumi tartozás tőkerészére vonatkozó, legalább 12 hónap alatt történő megfizetést a Bank technikai okok miatt csak a 2022. március hó végi számlazárástól tudta beállítani. Ezen érintett szerződések esetén a Bank a moratóriumi tőke összegéről és megfizetésének részleteiről a kilépést követően kiküldött külön tájékoztató levélben, a megfizetés kezdő időpontjáról és az aktuálisan nyilvántartott moratóriumi tőke összegéről pedig a 2022. március havi bankszámlakivonaton nyújtott tájékoztatást.

A moratóriumi tartozás törlesztésének 12 hónapos időszaka alatt illetve a fizetési moratóriumból való kilépés és a technikai fejlesztést követő moratóriumi tőke megfizetésének beállítása közötti időszakra a Bank az aktuális havi moratóriumi tőke összegéig terjedő számlaegyenlegre kedvezményes – 11,99%-os – ügyleti kamatot számít fel, és ezen időszak alatt az esetleges kerettúlhívásból eredő Hirdetmény szerinti fedezetlenségi kamatot is csak az aktuális havi moratóriumi tőketartozás feletti kintlévőségre számítja fel. A moratóriumi tőke aktuális havi összegére vonatkozó információkért kérjük, figyelje havi számlakivonatát. A moratóriumi tőkére vonatkozó további információkat itt talál.

Folyószámlahitel esetén a fizetési moratórium időszaka alatt az OTP Bank a fizetési moratórium alá tartozó összegre nem terhelte be a kamatokat és költségeket a számlán, hanem azokat elhatárolta. A moratóriumból való kilépéssel vagy kikerüléssel egyidejűleg ezek megfizetése esedékessé válik.

2021. november 1-jét követően a fizetési moratórium hatálya alóli kikerüléssel vagy kilépéssel egyidejűleg a Bank a 537/2021. (IX. 15.) Korm. rendelet illetve a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX. törvény rendelkezéseinek megfelelően az Ön folyószámlahitelből eredő, fizetési moratórium ideje alatt elhatárolt kamattartozását 11,99%-os mértékű ügyleti kamat alkalmazásával átszámítja. Ezen átszámított tartozást – vagyis a fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott és átszámított kamat- és díjtartozást, valamint az esetleges moratóriumi tőketartozást – az erről szóló tájékoztatás kézhezvételét követő 30 napon belül önkéntesen teljesítheti, ennek hiányában 12 havi egyenlő részletben tudja azt megfizetni. Ezen törlesztés a fizetési moratóriumból történő kikerülést követő első számlazárástól válik esedékessé a szerződésben foglaltak szerint. A 2020. március 18-ig elhatárolt fedezetlenségi kamat minden esetben egyösszegben kerül terhelésre az első számlazárás alkalmával. A fizetendő 12 havi törlesztő részlet megfizetésének módjáról és összegéről postai levélben küldünk a számlatulajdonosok részére tájékoztatást.

A moratóriumi tartozás törlesztésének 12 hónapos időszaka alatt a Bank az aktuális havi moratóriumi tőke összegéig terjedő számlaegyenlegre kedvezményes – 11,99%-os – ügyleti kamatot számít fel, és ezen időszak alatt az esetleges kerettúlhívásból eredő Hirdetmény szerinti fedezetlenségi kamatot is csak az aktuális havi moratóriumi tőketartozás feletti kintlévőségre számítja fel. A moratóriumi tőke aktuális havi összegére vonatkozó információkért kérjük, figyelje havi számlakivonatát. A moratóriumi tőkére vonatkozó további információkat itt talál.

A moratóriumi tartozás tőkerészére vonatkozó, legalább 12 hónap alatt történő megfizetést a Bank technikai okok miatt csak a 2022. március hó végi számlazárástól tudta beállítani azon szerződések esetén, melyek a meghosszabbított fizetési moratóriumból 2022. március 21-e előtt léptek ki, illetve melyek nem éltek a meghosszabbított fizetési moratórium igénybevételi lehetőségével. Ezen érintett szerződések esetén a Bank a moratóriumi tőke összegéről és megfizetésének részleteiről a kilépést követően kiküldött külön tájékoztató levélben, a megfizetés kezdő időpontjáról és az aktuálisan nyilvántartott moratóriumi tőke összegéről pedig a 2022. március havi bankszámlakivonaton nyújtott tájékoztatást. Ezen szerződések esetén a Bank a fizetési moratóriumból való kilépés és a technikai fejlesztést követő moratóriumi tőke megfizetésének beállítása közötti időszakra is kedvezményes 11,99%-os kamatot biztosít a moratóriumi tőke összegéig terjedő számlaegyenlegre.

A hitelhez kapcsolódó díjak

Folyószámlahitel esetében nincs havi törlesztőrészlet, az Ön fizetési számlájára érkező jóváírások automatikusan feltöltik a felhasznált hitelkeretet.

A folyószámlahitelnek csak akkor van költsége, ha Ön használja a hitelkeretét. Ha használja, háromféle költséggel kell számolnia, számlacsomagtól függően

 • Kamat: A felhasznált összeg után kamatot kell fizetni. A kamatot a havi számlazáráskor automatikusan levonjuk a fizetési számlájáról. A kamatról olvasson tovább a Hogyan számolják ki, hogy mennyi a felhasznált hitelkeretem után a kamat? című kérdésre adott válaszunkban vagy tájékozódjon a hirdetményből. A kamat feltételeiről érdeklődjön bármelyik bankfiókunkban!
 • Kezelési költség: A kezelési költséget a havi számlazáráskor automatikusan levonjuk a fizetési számlájáról. Smart számlacsomag, Junior számla vagy Bázis számla Junior kedvezménnyel esetén nem számítunk fel kezelési költséget, egyéb fizetési számlák esetén a felhasznált hitelkeret alapján számítjuk fel a hirdetmény szerint.
 • Lehívási díj: Ezt a díjat csak Smart számlacsomag esetén számítjuk fel. Akkor kell lehívási díjat fizetnie, ha a felhasznált hitelkeret az adott időszakban legalább egyszer túllépte a hirdetményben szereplő összeghatárt. A lehívási díj mértékét a hirdetmény tartalmazza.

A felhasznált hitelkeret automatikusan visszatöltődik, ha az Ön fizetési számlájára jóváírás (pl. munkabér) érkezik.

Havonta kell jóváírásnak érkeznie a fizetési számlájára. Ez lehet munkabér, nyugdíj vagy egyéb rendszeres jövedelem.

A kamatot a havi számlazáráskor automatikusan levonjuk a fizetési számlájáról.

Csak a felhasznált összegre és a felhasználás időtartamára kell kamatot fizetnie. A folyószámlahitel, illetve a számla fedezetlenség esetén felszámított kamatot a következő képlet alapján számoljuk ki:

 1. A felhasznált hitelkeretet megszorozzuk az éves kamattal, majd azzal a számmal, ahány napig az ügyfél mínuszban volt.
 2. A kapott összeget ezután elosztjuk 36 500-zal (365x100), és így megkapjuk a kamat összegét.

Példa

Ha Ön 20 000 forintot használ fel a hitelkeretéből 2017. június 14-én, a számlazárás dátuma pedig 2017. június 23., akkor Önnek 105 Ft kamatot kell fizetnie.

Hogyan számoltuk ki?

 • Felhasznált hitelkeret: 20 000 Ft
 • Éves kamat: 21,3%
 • Hány napig volt mínuszban: 9 napig

A példa szerint:

A felhasznált hitelkeretet (20 000 Ft) megszorozzuk az éves kamattal (21,3%), majd azzal a számmal, ahány napig az ügyfél mínuszban volt (9 nap). A kapott összeget ezután elosztjuk 36 500-zal (365x100), és így megkapjuk a kamat összegét. A példaszámítás alapján a kamat így 105 Ft.

A folyószámlahitel zárlati napja megegyezik a fizetési számlájának zárlati napjával.

Másik hitel törlesztése folyószámlahitelből

Igen, ha a felhasználható hitelkeret összege fedezi az Ön másik hitelének törlesztőrészletét, akkor gond nélkül le tudják vonni az összeget a folyószámlahiteléből.

A hitel megszüntetése

Bármelyik bankfiókunkban felmondhatja a szerződést. A folyószámlahitel szerződés az esetleges tartozás teljes megfizetésekor, de legkésőbb a felmondástól számított 30. naptári napon szűnik meg.

Ha Ön életét veszti, az esetleges tartozása öröklődik. Ha volt folyószámlahitel törlesztési biztosítása, akkor ebben az esetben a biztosító kifizeti a biztosítási esemény időpontjában fennálló tartozást.

Köszönjük a visszajelzést!

Sikertelen beküldés

A tájékoztatás nem teljes körű. A részletekért kérjük, olvassa el a Folyószámlahitel üzletszabályzatot és hirdetményt.

Megnézem a reprezentatív példát

Hirdetmények, üzletszabályzatok, szerződésminták és fogalomtár

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.