Hallgasd meg az OTP Bank legfrissebb podcast-epizódjait!

Publikálva: 2023. szeptember 6. podcast

Az OTP Bank Podcast sorozatában inspiratív és elgondolkodtató beszélgetések hallhatók a hitelintézet termékeiről és szolgáltatásairól, valamint az ezekhez kapcsolódó aktualitásokról.

Becsengettek! – Így készüljünk fel szülőként a gyermekek iskolakezdésére

2023. szeptember 6. 18:25

Szeptemberben elkezdődött az új tanév, ami több kihívást is tartogathat a szülők számára. Az OTP Bank podcast-sorozatának legutóbbi adásában arról beszélgettünk vendégeinkkel, Endrész Tímea kétgyerekes anyukával, szabadúszó újságíróval és podcasterrel, valamint Kertes Noémivel, az OTP Bank termékfejlesztési szakértőjével,hogy hogyan érdemes az iskolakezdésre felkészülni szülőként és a kihívásokon felülkerekedni.
Az osztály pénzügyeinek kezelésére az OTP Banknak van egy egyszerű és hatékony megoldása, ez a Class számla.
Először hirdeti meg az OTP Bank az OTP Class pályázatot, melyben 4 osztály is nyerhet 500.000 Ft-ot céljaik megvalósítására.

Tudatosan a felsőoktatásban – így készítsük fel a fiatalokat az egyetemi és főiskolai élet pénzügyi kihívásaira

2023. augusztus 25. 14:50

Mennyire gondolkodnak tudatosan a fiatalok a pénzügyekről, amikor bekerülnek a felsőoktatásba? Milyen szempontokat kell figyelembe venniük és milyen költségekkel kell számolniuk ma Magyarországon? Milyen lehetőségeik vannak bevételre szert tenni és milyen eszközök és gyakorlatok segíthetnek a tudatos tervezésben és abban, hogyan ne folyjon ki a kezükből a pénz hó végére?
Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kereste a választ az OTP Bank podcast-sorozatának legutóbbi epizódja, amelynek vendége Kertes Noémi, az OTP Bank kiemelt bankkapcsolati termékfejlesztési tanácsadója, Szabó Kata, az OTP Bank egyetemista gyakornoka, valamint Márkus Attila a Diákhitel Központ felsőoktatási szakértője volt.

Párszáz forint is számít – Hogyan segíti az adományozást az OTP Bank?

2023. június 14. 10:35

Mennyien, és mekkora adományokkal támogatnak társadalmi célú programokat az OTP Bank felületein? Hogyan és milyen kezdeményezések támogathatók? Miért hirdetett nemrég kampányt a hitelintézet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egy új fogászati busz megvásárlására? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre adott választ az OTP Bank Podcast-sorozatának legutóbbi epizódjában Nagy Zoltán Péter, a hitelintézet Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának vezetője, valamint Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Mennyire tudatosak a fiatalok a pénzügyekben? – trénert és szülőt kérdeztünk

2023. május 30. 10:45

Hol tartanak gyerekek a pénzügyi ismeretek terén? Kinek a feladata az edukáció? Mi ebben a szülőknek, az iskolának, vagy akár a bankoknak a szerepe? Milyen témákkal és módszerekkel érdemes elkezdeni a pénzről beszélgetni otthon a gyerekkel? Miért fontos, hogy mihamarabb szó essen a pénzügyekről családon belül? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kereste a választ az OTP Bank podcast-sorozatának legutóbbi epizódja, amelynek vendége Csufor Lilla, az OTP Fáy András Alapítvány képzési igazgatója, valamint Nagy László Nándor kétgyermekes gazdasági és pénzügyi szakújságíró volt.

Miben segíthetnek a mobilbankárok?

2023. május 3. 11:00

Az OTP Podcast legújabb adásában a mobilbankár szolgáltatásról és annak előnyeiről beszélgettünk Bariczné Szabó Ivett senior lakáshitel tanácsadóval és Hajdu Sándor mobilbankárral.

Hogyan védjük meg banki adatainkat a csalóktól?

2023. április 20. 11:00

Az OTP Bank podcastjában ezúttal a banki adatokkal való visszaélésekről, az adatok megszerzésére irányuló csalási, megtévesztési kísérletekről és az ellenük való hatékony védekezésről beszélgetünk. Sonjic Lászlót, az OTP Bank Informatikai és Bankbiztonsági Igazgatóságának vezető tanácsadóját kérdezzük.

Minden, amit az OTP Lakástakarékpénztárról tudni kell

2023. március 23. 16:00

Idén március 1-jétől az OTP Banknál már elérhető egy olyan lakástakarékpénztári megoldás, amellyel bizonyos havi befizetés mellett – ugyan nem állami támogatással – de egy szabad szemmel is jól látható prémium támogatással kialakítható több milliós lakáscélú megtakarítás. A bevezetés hátteréről és az első tapasztalatokról beszélgettünk Budai Józseffel, az OTP Lakástakarék üzleti vezetőjével.

Így bankolnak ma a fiatalok

2023. március 14. 17:00

Mikortól vannak pénzügyei egy gyereknek és mikor kerülnek először a bankkal kapcsolatba? Milyen pénzügyi terveik, céljaik vannak a fiataloknak? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kereste a választ az OTP Bank podcast-sorozatának legutóbbi epizódja, amelynek vendége Kökény Dávid, az OTP Bank Termékfejlesztési senior menedzsere volt. Ez alkalommal Herman Bernadett gazdasági szakújságíróval kérdeztük beszélgetőpartnerünket.

Trendek és változások a biztosítási piacon

2022. december 2. 14:00

A termék, amit nem lehet megvenni, amikor szükség van rá – avagy mire jó a biztosítás? Erről és az emberek biztosításhoz való viszonyáról beszélgettünk szakértőnkkel, Budai Józseffel, az OTP Bank bankbiztosítási főosztályvezetőjével.

Infláció és aszály – mérlegen az agrárium éve

2022. november 25. 9:30

Meddig nőhetnek az élelmiszerárak, milyen hatással lehet az infláció az agrárium szereplőire, és milyen lehetőségeik vannak a mezőgazdasági és élelmiszeripari cégeknek? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az OTP Bank podcast-sorozatának legutóbbi epizódja, amelynek vendége Zsarnóci Csaba, az OTP Bank Vállalati és Agrár Igazgatóságának agrár főosztályvezetője volt.

Miért érdemes egészségpénztári számlát nyitni? - 20 éves az OTP Egészségpénztár

2022. július 7. 12:00

Bár egyre kevesebb munkáltató finanszírozza, egyre többen veszik igénybe az egészségpénztári szolgáltatásokat. Az utóbbi időszakban leginkább a magánegészségügyi kiadások aránya nőtt a pénztári számlákról és elsősorban bőrgyógyászati, nőgyógyászati, valamint fogászati kezeléseket vettek igénybe az érintettek. Egyebek mellett ennek hátteréről adott interjút az OTP Bank podcast-sorozatában Kovács Tamás Attila, az idén 20 éves OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Évnyerő Lakáshitelek – új terméket vezetett be az OTP Bank a lakáshitelpiacon

2022. május 27. 13:50

Ezúttal a lakáspiaci trendekről és a változó ügyféligényekről, illetve az OTP Bank erre adott válaszairól beszélgettünk, Kormos Zoltánnal, az OTP Bank lakáshitelezésért felelős vezetőjével.

Ismét startupok jelentkezését várja az OTP LAB

2022. március 28. 11:30

Április 11-ig várja az érett fázisú startupok jelentkezését az OTP Bank Startup Booster Programja. A nemzetközi program indulásának apropóján Fischer Andrással, az OTP Innovációs területének vezetőjével beszélgettünk arról, mit érdemes tudni az immár ötödik alkalommal elindított kezdeményezésről, mivel foglalkozik az OTP LAB, és hogy hogyan kerülnek robotok és startupok egy bank életébe.

A pénzügyi digitalizáció jogi keretei

2022. március 24. 10:20

A pénzügyi digitalizáció terén számos fejlesztésnek a jogi szabályozás szab határt. A Bankszövetség 2019-ben 22 pontban foglalta össze javaslatait a kormányzat felé, hogy miként lehetne elhárítani ezeket az akadályokat. Bógyi Attilával, az OTP Jelzálogbank jogi főosztályvezetőjével az OTP Bank legutóbbi podcastjában azt vizsgáltuk meg, hogy azóta mi valósult meg ezek közül, és milyen eredménnyel.

Búcsúzik a SmartBank

2022. március 17. 14:20

Fordulóponthoz érkezik a mobilbankolás az OTP Bank lakossági ügyfelei számára – 2022. március 24-én a hitelintézet kivezeti a lakossági SmartBank alkalmazást, aminek helyét az új OTP MobilBank veszi át. A váltással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről, érdekességekről, a fejlesztés hátteréről és az alkalmazás legfőbb újdonságairól Vouszka Péterrel, az OTP Bank digitális szolgáltatásfejlesztésért felelős vezetőjével beszélgettünk.

Makrogazdaság: hogyan tovább 2022-ben?

2022. január 31. 15:00

Az OTP Bank podcastjának legújabb epizódjában Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője, valamint Sándor Dávid, OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezetője és vezető befektetési stratégája beszélget az előttünk álló évre vonatkozó makrogazdasági várakozásokról, valamint arról, hogy mire érdemes odafigyelni a részvény és árupiacokon 2022-ben.

Privát bank a kulisszák mögött

2021. december 29. 16:30

Privát bank a kulisszák mögött. Itt az OTP Podcast legújabb epizódja! Mi jellemzi a privátbanki ügyfelek? Melyek a sláger befektetések, mit keresnek? Hogyan telik a privátbanki tanácsadó egy napja? Mennyire fontos a tanácsadás és a személyes kapcsolattartás szerepe az ügyfélkiszolgálásban? Milyen egy jó privátbanki tanácsadó és miben tud segíteni az ügyfeleknek? A digitális transzformáció hogyan hat a privátbanki szolgáltatásokra? A járvány hatására mennyire változtak meg a preferenciáik és a szokások? – többek között erről beszélget Sigmond Árpáddal Bozsogi Tamás, az OTP Bank Kiemelt Privát Banki Főosztályának, és Ujhelyi Levente az OTP Bank Privát Banki Főosztályának a vezetője.

Azonnali értékbecslés az OTP-nél

2021. december 21. 17:00

Az OTP Bank a digitalizáció jegyében, Magyarországon elsőként, a jogszabályi követelményeknek megfelelő lakások esetén biztosítja a szolgáltatást. Az ügyfélnek elég megadnia a megvásárolni kívánt ingatlan főbb adatait és az ügyintéző azonnal megmondja, rövidíthető-e azonnali értékbecsléssel ügyintézése. Az új szolgáltatásnak köszönhetően a lakáshitel igénylési folyamat gyorsabb és költséghatékonyabb lehet.

Adathalászat: hogyan előzhetők meg a csalások?

2021. december 13. 10:00

Ma már bárki célpontja lehet az adathalász csalásoknak, amelyek keretében a bűnözők telefonon, e-mailben vagy más csatornákon próbálják kicsalni a banki ügyfelek pénzügyi információit, például kártya- és számlaadatait. Hogyan lehet felismerni a csalási kísérleteket és mit tehetnek a banki ügyfelek, hogy elkerüljék az efféle helyzeteket? Erre adtak választ az OTP Bank podcastjában a hitelintézet szakértői.

Miként segíthetik a pénzügyi közvetítők a fenntarthatóbb gazdaságot?

2021. december 6. 11:00

Miért van kulcsszerepük a gazdaság fenntarthatóságában a pénzügyi intézményeknek? Milyen eszközeik vannak a bankoknak a zöld-beruházások ösztönzésére, és miként vesz részt mindebben az OTP Bank? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre ad választ Pókos Gergely, a hitelintézet Zöld Program Igazgatóságának vezetője, az OTP Bank legutóbbi podcast-jában.

Tíz éves az OTP Ingatlanpont

2021. október 27. 16:40

Nemrég 10 éves lett az Ingatlanpont, az OTP Csoport ingatlanközvetítő hálózata. Ebből az alkalomból beszélgettünk Dr. Hartlieb Balázzsal az OTP Ingatlanpont vezetőjével.

OTP Bank: Ott van a kezedben!

2021. augusztus 11. 15:00

Az OTP Bank idei legjelentősebb innovációja az új Internet- és Mobilbank, illetve az ezekhez kapcsolódó Digitális Szolgáltatási Szerződés bevezetése. Az internet- és mobilbanki szolgáltatásokkal kapcsolatos érdekességekről, a fejlesztés hátteréről és az alkalmazás legfőbb újdonságairól Kuhárszki Andrással, az OTP Bank digitális fejlesztésekért felelős területének vezetőjével beszélgettünk.

Két éves lett a Babaváró

2021. július 15. 10:10

2021 júliusában lett két éves a Babaváró kölcsön, ebből az alkalomból beszélgettünk az elmúlt időszak tapasztalatairól szakértőinkkel. Az idei év első hónapjainak eredményei alapján csökkent a Babaváró hitel iránti érdeklődés. Mi lehetett ennek az oka? Mire számít az OTP Bank az újranyitás után? Milyen kétely övezete a terméket? Mire használják a leginkább a tapasztalatok szerint a Babaváró kölcsönt az ügyfelek? ­- többek között ezekre a kérdésekre ad választ dr. Rajmonné Veres Ibolya, Fogyasztási Hitelezési Folyamatokért felelős vezető és Lengyel Katalin számlavezetési vezető tanácsadó az OTP Bank podcast második adásában.

Hogyan hatott az újranyitás a lakosságnál felhalmozódott megtakarításokra?

2021. július 2. 11:10

Újraindult a gazdaság, ám a korlátozások időszakában az elmúlt évben óriási megtakarítások halmozódtak fel azokban a háztartásokban, amelyeket nem érintettek negatívan a járvány következményei. Látszik-e már, hogy mennyire bánnak ezzel az összeggel tudatosan az érintettek? Mit mutatnak a kutatások, mire gyűjtünk leginkább? Melyek a legnépszerűbb megtakarítási célok a magyarok körében? Ha pedig úgy döntünk, hogy most vágunk bele abba, hogy havonta félretegyünk akár egy kisebb összeget, de nem szeretnénk ezzel külön foglalkozni minden hónapban, akkor mi a megoldás, milyen utat válasszunk? – többek között ezekre a kérdésekre ad választ Nyitrai Győző, a Retail Megtakarítási Igazgatóság vezetője az OTP Bank podcastjának első epizódjában.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.