Adathalász kísérlet (2017. december 19.)

Kérjük, hogy ne kattintson az alábbi üzenetre, mivel nem az OTP Bank internetbanki felületére visz. A csalók ilyen módon próbálják adatait megszerezni.


A csalók üzenete:

OTPdirekt üzenet értesítés
Van új üzenet megtekintheto keresztül OTPdirekt.

Internetbank belépés

© copyright 2017 OTP Bank

Adathalász kísérlet (2017. augusztus 9.)


Újabb csalási kísérlet van terjedőben, védje adatait!

Az alábbi szövegeket, vagy ezek változatait nem az OTP Bank küldte ügyfeleinek. Saját adatainak védelme, biztonsága érdekében, kérjük NE kattintson az alábbi felhívásokban szereplő linkekre!

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. Legyen körültekintő, ne reagáljon az ehhez hasonló megkeresésekre!

Ha nem biztos abban, hogy ki küldte Önnek a szöveget, kérjen segítséget az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.


A csalók SMS üzenete:

Küldő telefonszáma +36303444223
Tisztelt Ügyfelünk! Bankszmljt zroltuk feloldshoz kattintson ide:
http://bitly.com/2vADm99
Üdvözlettel: OTP Bank Magyarorszg".

A csalók e-mail üzenete:

Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE
Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország