Adathalász kísérlet (2018. augusztus 6.)

Az OTP internetbank belépő felületéhez hasonló oldalra jut, aki az alábbi több magyartalan kifejezéssel teletűzdelt levélben található hivatkozásra kattint.
A képen is jelzett oldalon keresztül a csalók az adatait akarják megszerezni, ezért ne kattintson a levélben található linkre. Ha bizonytalan, kérjük, ellenőrizze a hivatkozás, ha ehhez hasonló linket lát (bekereteztük), ne próbálkozzon a belépéssel!


A csalók levele:

Tisztelt Ügyfelünk,

A legfrissebb frissítés miatt 22:00hrs és 1:00hrs között van egy új biztonsági frissítés.

Az alábbiakban be kell jelentkeznie ahhoz, hogy aktiválja az új biztonsági modult a szerveren.

Aktiválja a https://otpbank.hu/ebank/module/activation biztonsági modul aktiválását

Az Ön kényelme és biztonsága a mi elsőbbségünk. Köszönjük, hogy banki velünk


Üdvözlettel,

OTP Bank biztonsági menedzsmentje.

Az adathalász oldal képe


Adathalász kísérlet (2018. július 31.)

Tört magyarsággal megírt levélben támadnak újra az adathalász csalók. Nagyon fontos, hogy ilyen üzenetet nem küld az OTP Bank, ezért ne kattintson az alábbi linkre, törölje a levelet. Az OTP Bank megtette az ilyenkor elvárt biztonsági és jogi intézkedéseket.


A csalók üzenete:

Tisztelt Ügyfelünk,

Megfigyeltük, hogy az emberek több ügyfelünk számláihoz férnek hozzá, ezért az OTP bank teljesen felújított. Most új biztonsági intézkedésekkel rendelkezünk annak biztosítására, hogy fiókja biztonságban legyen.

A biztonsági frissítés részeként kérjük, frissítse fiókját az alábbi linken.

https://www.otpbank.hu/digital/home/ei=mv_start/Common/Login.aspx?sign.do

********************************************************************************

All rights reserved  © 2018 OTP bank

Adathalász kísérlet (2018. július 10.)

Újabb típusú adathalász levél kering a magyar e-mail címmel rendelkezők között. Ebben biztonsági okokból kérik a csalók, hogy az általuk megadott linken keresztül ellenőrizzük adatainkat. Kérjük, hogy ne kattintsanak a linkre! Az OTP Bank megtette az ilyenkor elvárt biztonsági és jogi intézkedéseket.


A csalók üzenete:

Tisztelt Ügyfelünk

A közelmúltban nagy mennyiségű adatlopás történt ügyfeleink számára. Az ügyfelek védelme érdekében más módon is bevezettük az online ellenőrző kódot a magánélet és az ügyféladatok védelmére.

Ma kell ellenőriznie személyazonosságát és bankadatait.

itt ellenőrizheti adatait: https://www.otpbank.hu/en/OTPdirektlog/verification

Az adatok érvényesítésének vagy teljes ellenőrzésének elmulasztása véglegesen lezárja fiókját.
Elnézését kérjük a kellemetlenségért. Biztonságunk a mi elsőbbségünk.

Köszönjük, hogy banki velünk.

Üdvözlettel,
OTP Bank

Adathalász kísérlet (2018. június 18.)

Az alábbi magyartalan kifejezéssel írt figyelmeztetést nem az OTP Bank küldte, ezért, kérjük ne nyissa meg, törölje a levelet!


Adathalász kísérlet (2018. május 9.)

Újabb adathalász kísérletre hívjuk fel a figyelmét, a csalók ebben is adatokat próbálnak meg a gyanútlan ügyfelektől megszerezni. Kérjük, ha ilyen típusú, vagy ehhez hasonló magyartalanul megfogalmazott levelet kap, semmiképp se kattintson a linkre, törölje az e-mailt!


A csalók üzenete:

Figyelem: Kedves vásárló,

Nagyon sajnáljuk, hogy nehézségekbe ütközhet a fiókjába való bejelentkezéskor, néhány új frissítésen esünk át, és megtartjuk szerverünket az új biztonsági funkciókhoz. Az új biztonsági frissítés eredményeképpen az OTP Banknak új biztonsági funkciója van a számla biztonságos biztosításához. Kérjük, írja alá az érvényes részleteket az alábbiakban, és válassza ki a leginkább kompatibilis funkcióját, hogy frissítse és biztosítsa az OTP Bankszámlát veszélyektől és betolakodóktól. Kérjük, gondosan kövesse és töltse ki minden részletet, hogy az OTP Bankszámla biztonságos legyen. és egy OTP-kódot küld a mobileszközedre (4) percen belül a fiók érvényesítésének befejezéséhez. Várjon.

Kattintson ide a fiókjának érvényesítéséhez: https://www.otpbank.hu/online/security/upgrade

A helyes adatok vagy a teljes ellenőrzés elmulasztása azt eredményezi, hogy a fiókodat véglegesen kizárolta, vagy letiltja fiókját tranzakciók vagy átvitel céljából, amíg az új biztonsági funkció frissítésre nem kerül. Annyira sajnáljuk a kellemetlenségeket, amelyek miatt Ön okozhat. Az Ön biztonsága az elsődleges fontosságú itt az OTP Banknál

Köszönjük, hogy banki tevékenységet kötött az OTP Bankkal.
Üdvözlettel,
OTP Bankbiztonsági Osztály. 

Adathalász kísérlet (2018. április 20.)

Az OTP Bank nevével visszaélve ismeretlenek adatokat próbálnak kinyerni ügyfeleinktől. A magyartalanul megfogalmazott levél egy olyan oldalra vezeti a gyanútlan számlatulajdonosokat, ahol bizalmas, banki adatok megadását kérik.
Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy ne kattintsanak az ilyen jellegű linkekre!


A csalók üzenete:

Tisztelt Ügyfelünk,
Az identitáscsalás eredményeképpen biztonságunkat ügyfeleink számára fejlesztettük
protokoll a hétvégén. Ehhez be kell jelentkeznie, és ellenőriznie kell fiókját
aktiválja az új biztonsági modult.
Kérjük, ellenőrizze:
www.otpbank.hu/online/verification
Ennek elmulasztása korlátozza a tranzakciót és hozzáférést a számlához. Reméljük
hogy jobban szolgáljak.
Üdvözlettel
OTPBANK biztonsági csapat

© Copyright 2018 OTP Bank

Adathalász kísérlet (2018. április 3.)

Ismeretlenek bankunk nevében e-mailen próbálnak ügyféladatokat kicsalni. A hamis levélben arra kérik a gyanútlan ügyfeleket, hogy kattintsanak egy linkre, és ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat.
Kérjük, semmiképpen ne kattintson az ilyen jellegű linkekre!


A csalók üzenete:

Figyelem: Kedves vásárló,
Nagyon sajnáljuk, ha nehézségekbe ütközhet a fiókjában való bejelentkezéskor, némi frissítést végzünk, és fenntartjuk szerverünket az új biztonsági funkciókhoz. Ez megengedi tudják, hogy az online OTPBanking tároló elérte kvótahatárát a rendszer adatbázisában. kérjük, hogy elkerülje fiókjának blokkolását, kérjük, jelentkezzen be, és töltse ki az alábbi helyes OTP Bank adatait: Újra új, Frissítse és biztosítsa fiókját.
OTP kódot küld a mobileszközedre a (3) perc múlva a fiók érvényesítéséhez. Várjon. Kattintson ide a fiókjának érvényesítéséhez: https://www.otpbank.hu/online/security/upgrade
A helyes adatok vagy a teljes ellenőrzés elmulasztása a fiók végleges kezeléséhez vezet károkat okozhat, vagy letilthatja a fiókját a tranzakciók elvégzéséhez, amíg a biztonsági modulja frissítésre nem kerül.
Annyira sajnáljuk a kellemetlenségeket, amelyek miatt Ön okozhat. Az Ön biztonsága az elsődleges fontosságú itt az OTP Banknál
Köszönjük, hogy banki tevékenységet kötött az OTP Bankkal.
Üdvözlettel, OTP Bankbiztonsági Osztály.
© Copyright 2018 OTP Bank

Csalók hirdettek nyereményjátékot (2018. március 8.)

Az alábbi képen látható nyereményjátékot nem az OTP Bank indította, nem a hitelintézet hivatalos csatornájától érhető el. Ha ilyen felhívást lát, akkor zárja be a programot, ne adjon meg adatokat!

Az adathalász nyereményjáték így jelenik meg telefonján


Adathalász kísérlet (2018. március 7.)

Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől. Felhívjuk figyelmüket, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak.

Ahogy már számos alkalommal, most is hangsúlyozzuk, az OTP Bank sem e-mailben, sem telefonon nem kér Öntől bizalmas adatokat, mint pl. a szolgáltatás használatához, tranzakció végrehajtásához szükséges jelszót vagy SMS üzenetben küldött kódot. Kérjük, soha ne válaszoljon az ilyen jellegű e-mailekre!

Ha tájékoztatásunk késve érte el Önt és adatait már megadta, kérjük, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velünk a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben.

Hitelintézetünk a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

A csalók levelének képe


Adathalász kísérlet (2017. december 19.)

Kérjük, hogy ne kattintson az alábbi üzenetre, mivel nem az OTP Bank internetbanki felületére visz. A csalók ilyen módon próbálják adatait megszerezni.


A csalók üzenete:

OTPdirekt üzenet értesítés
Van új üzenet megtekintheto keresztül OTPdirekt.

Internetbank belépés

© copyright 2017 OTP Bank

Adathalász kísérlet (2017. augusztus 9.)


Újabb csalási kísérlet van terjedőben, védje adatait!

Az alábbi szövegeket, vagy ezek változatait nem az OTP Bank küldte ügyfeleinek. Saját adatainak védelme, biztonsága érdekében, kérjük NE kattintson az alábbi felhívásokban szereplő linkekre!

A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. Legyen körültekintő, ne reagáljon az ehhez hasonló megkeresésekre!

Ha nem biztos abban, hogy ki küldte Önnek a szöveget, kérjen segítséget az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.


A csalók SMS üzenete:

Küldő telefonszáma +36303444223
Tisztelt Ügyfelünk! Bankszmljt zroltuk feloldshoz kattintson ide:
http://bitly.com/2vADm99
Üdvözlettel: OTP Bank Magyarorszg".

A csalók e-mail üzenete:

Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE
Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország