Közel 300 pályázó osztály közül hirdettek nyerteseket és különdíjasokat az OTP Class Pályázatán

Publikálva: 2023. november 15. pályázat, támogatás

Mintegy 300 pályamű érkezett az OTP Bank idén először meghirdetett OTP Class Pályázatára. Az osztályok két kategóriában – közösségfejlesztés, valamint az osztály, iskola környezetének rendbetétele – nevezhették az ötleteiket. A kategóriák két-két legjobb osztálya 500-500 ezer forinttal gazdagodik, amit az álomprojektjeik megvalósítására használhatnak fel, ezt OTP Class számlákon adja át a hitelintézet. A négy pénzjutalomban részesült osztály mellett két különdíjast is kihirdettek, akik egy-egy ebédmeghívással összekötött félnapos gyakorlatorientált pénzügyi tréningen vehetnek részt a Budapesti Állatkertben az OTP Fáy Alapítvány jóvoltából.

Az OTP Class Pályázat idén először került meghirdetésre azzal a céllal, hogy a pénzügyi tudatosság növelése mellett az iskolai közösségeket is segítsék. A közösségi pályázatra szeptember 4-től több mint egy hónapon keresztül nevezhettek a legalább 5. évfolyamos osztályközösségek. A nevezés feltételeként a pályaműveket, vagyis a 2-3 perces kreatív videókat, a pályázati lapokat, valamint a költségvetési terveket két kategóriában – közösségfejlesztés (pl. osztálykirándulások, tréningek), valamint osztály, iskola környezetének rendbetétele (pl. osztálytermek felújítása, iskolaudvar rendbetétele, öltözőszekrények cseréje) – lehetett benyújtani.

„A pályázati időszak lezárásáig közel 300 pályamű érkezett hozzánk, ami felülmúlta a várakozásainkat! A Class pályázat létrehozásával az volt a célunk, hogy hozzájáruljunk az osztályközösségek működéséhez, mindezt úgy, hogy közben a gyerekeket pénzügyi ismereteik bővítésére ösztönözzük. Hatalmas öröm számunkra, hogy négy osztály álmát is megvalósíthatjuk és támogathatunk egy osztálykirándulást, egy jelnyelvtréninget, egy iskolaudvari felújítást, valamint egy öltözőszekrénycserét is” mondta Kertes Noémi, az OTP Bank termékfejlesztési szakértője. Azt gondoljuk, már a pályázat közös elkészítése is egy jó közösségi élmény lehetett az osztályok számára, ami ráadásul a pénzügyi tudatosságot is növelte, hiszen utána kellett járni, hogy az ötletek megvalósításának milyen elemei és anyagi vonzatai vannak” – tette hozzá.

A pályázatra az ország minden tájáról érkeztek anyagok a kisebb településektől egészen Budapestig, különféle témákban. A legtöbbször felmerült igények között szerepelt az osztálykirándulás szervezése (belföldön és külföldön egyaránt), az osztálytermek felújítása, az iskolaudvar rendezése, felújítása, az oktatáshoz szükséges eszközök beszerzése (pl. projektor), valamint a közösségi napok szervezése: egészség, pénzügyi tudatosság vagy karrier témában.

A szakmai zsűri kategóriánként két-két projektet választott fődíjra a pályázati felhívásban meghirdetett szempontok szerint. Közösségépítés kategóriában a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola Szenczi/b, illetve az Újbudai Bocskai István Általános Iskola CS-alakzat csapata kapja az 500-500 ezer forintos nyereményt. Az előbbi egy prágai osztálykirándulásra, míg az utóbbi egy jelnyelv tréningre, valamint hallássérült gyerekekkel közös kirándulásra fordítja az elnyert összeget. Iskolai környezet fejlesztése kategóriában a Győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 6. Beach, illetve az Érdi Bolyai János Általános Iskola ÉrdiBolyai6a csapata lett a díjazott, akik szintén 500-500 ezer forintot nyertek az álomprojektjük megvalósítására. Ez az előbbi esetén az iskola udvarfejlesztését és sporteszközök beszerzését, utóbbinál pedig az öltözőszekrények cseréjét jelenti. A keretösszeg elköltésére az osztályoknak hat hónap áll rendelkezésükre.

Az érintett osztályok a nyereményüket a számukra nyitott Class számlán vehetik át, melyet iskolai osztályok pénzügyeinek egyszerű kezelésére fejlesztett ki az OTP Bank. A számla segítségével a pénzügyek biztonságban kezelhetők, az osztályok kiadásai és a bevételei egyszerűen nyomon követhetőek OTP MobilBankon és az eKréta felületén. Sőt, a számlához társkártya is igényelhető, így többen is intézhetik az osztály pénzügyeit.

A négy pénzjutalomban részesülő osztály mellett kettő OTP Fáy Különdíjat nyert el, amely egy-egy ebédmeghívással összekötött félnapos gyakorlatorientált pénzügyi tréninget jelent a Budapesti Állatkertben az OTP Fáy Alapítvány jóvoltából. A nyereményt a Tatabányai Árpád Gimnázium Harczosok és a Kecskeméti Katona József Gimnázium Digitörpikék csapata vehette át.

A pályaművek elbírálásnál minden esetben fontos szempont volt, hogy a kitűzött cél valóban az egész osztályt vagy akár az iskola egy részét érintse és valóban hozzájáruljon a diákok közvetlen környezetének és közérzetének javításához.

OTP Class Pályázat díjátadó
OTP Class Pályázat díjátadó
OTP Class Pályázat díjátadó
OTP Class Pályázat díjátadó
OTP Class Pályázat díjátadó

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.