Otthona energetikai korszerűsítésében gondolkodik? Kicserélné a nyílászárókat, hőszigetelné a homlokzatot, esetleg a fűtést korszerűsítené? Válassza a Magyar Fejlesztési Bank európai uniós forrású energetikai korszerűsítési hitelét 0 százalékos kamattal és vissza nem térítendő támogatással kombinálva!

Miért éri meg?

 • Ingatlanfedezet nélkül igényelheti
 • Már 14,3% saját forrás mellett is hozzájuthat (pl. 7 millió forintos költségvetés esetén az elvárt saját forrás 1 millió forint)
 • Nincs kamat, kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék

Termékjellemzők

Az Otthonfelújítási Programmal megvalósuló korszerűsítéssel legalább 30%-os primer energiamegtakarítást szükséges elérni az ingatlanon. Ha a korszerűsítés befejezése után kiállított Hiteles Energetikai Tanúsítvány alapján nem éri el a 30%-os primer energiamegtakarítást, akkor a teljes finanszírozási összeget vissza kell fizetni.

A hitel kamata

0%

Maximum futamidő

12 év

Igényelhető finanszírozási összeg

2 500 000 - 6 000 000 Ft

Részletek

Ki igényelheti?

Ön akkor igényelheti az Otthonfelújítási hitelt vissza nem térítendő támogatással kombinálva, ha:

 • nagykorú, cselekvőképes elmúlt már 18 éves és a futamidő lejártakor nem tölti be a 75. életévétHa a futamidő lejártakor Ön már be fogja tölteni a 75. életévét, akkor olyan adóstársat kell bevonnia a kölcsönügyletbe, aki az életkori korlátnak és a jövedelmi elvárásoknak is megfelel. és
 • van magyar adóazonosító jele és
 • a korszerűsítendő ingatlanban tulajdonjoggal vagy holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezik és
 • legalább 2024. július 1. óta Önnek vagy közeli hozzátartozójának az érintett ingatlanban van a lakcíme vagy a tartózkodási helye 2024. július 1-ig kötött és széljegyzésre került ingatlan adásvételi szerződés esetén, ha még nem tulajdonosa az ingatlannak, akkor tulajdonjog bejegyzés az életvitelszerű bentlakás igazolása a kölcsönszerződés megkötésének feltétele. és
 • magyar állampolgár vagy legalább 1 éve állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik (vagy tartózkodási hellyel és az Európai Gazdasági Térség valamely más tagállamának állampolgára).

Milyen célra használhatja fel?

Az otthonfelújítási hitelt vissza nem térítendő támogatással kombinálva olyan lakóház, szabadon álló családi ház, sorházi családi ház vagy ikerház energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni, amely 1990. december 31-ig használatbevételi engedélyt kapott, emellett be van jegyezve és életvitelszerűen laknak benne.

Korszerűsítési célok

 • külső hőszigetelés, födémszigetelés
 • külső nyílászárók cseréje
 • fűtéskorszerűsítés (Gázkazán kizárólag az erre allokált 20 milliárd forint forráskeret kimerüléséig, de legkésőbb 2024.12.31-ig aláírt kölcsönszerződéssel támogatott.)
 • levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése
 • használati melegvíz rendszerek korszerűsítéseÖnálló tevékenységként nem támogatható gáz kondenzációs kazán létesítése, korszerűsítése, használati melegvíz rendszer telepítése, korszerűsítése, illetve a helyreállítási munkálatok.
 • kizárólag az energetikai korszerűsítéshez kapcsolódó helyreállításhoz, javításhoz kapcsolódó költségek

Megnézem a részleteket

Az Otthonfelújítási hitelt vissza nem térítendő támogatással kombinálva az OTP Bank 110 MFB Pont Plusz fiókjában igényelheti.

Hogyan igényelheti?

Foglaljon időpontot!

Keresse meg az Önhöz legközelebbi OTP MFB Pont Plusz bankfiókot, és foglaljon időpontot kollégáinkhoz!

Kérjen visszahívást!

Kollégánk a kiválasztott időpontban felhívja Önt.

További forrásra van szüksége?

A minimum elvárt saját forráson felül Ön további forrásokat is felhasználhat az ingatlan korszerűsítésére, hogy elérje a 30%-os primer energiamegtakarítást.

Még nem ügyfelünk?

Számláját bankfiók felkeresése nélkül, mobilappal is megnyithatja. A mobilappos számlanyitás Digitális Szolgáltatás szerződéskötéssel történik.

Megnézem
Fontos információk és dokumentumok







Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.