Ismét véradási rekordot döntöttek a bankok

Publikálva: 2023. október 26. támogatás

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Banki Véradók Hetén a pénzintézetek dolgozói közel 3500 egység felhasználható vérkészítménnyel bővítették az országos vérkészletet.

Négy éve indította útjára a Magyar Bankszövetség a Banki Véradók Hetét, amelynek célja a véradás népszerűsítése és az országos vérellátás segítése. Az országos szintű kezdeményezés sikere a kezdetek óta töretlen. Évről évre egyre többen vesznek részt a véradásban, így az indulás óta megkétszereződött az önkéntesek száma.

Az OTP Bank számára fontos az önkéntesség és a közösségi szerepvállalás, a véradásnak pedig sokéves hagyománya van. Évente átlagosan ezer banki munkatárs jelentkezik véradónak, hogy támogassa a zavartalan vérellátást. Az OTP Bank a Banki Véradók Hetéhez is minden alkalommal csatlakozik, ahogyan tette azt most is.

A tavalyi évhez hasonlóan a jelentkezők nagy száma miatt az esemény most is két hétig tartott. Az Országos Vérellátó Szolgálat a leadott vérből közel 3500 beteg számára tud gyógyulást segítő vérkészítményt biztosítani, amivel újabb véradási rekordot döntöttek a pénzintézetek dolgozói.

JÓTETT Bank - Önkéntes véradás 2023

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgató-helyettese elmondta, hogy a rendezvény két hete alatt a banki dolgozók által biztosított többletvér számukra biztonságot és kiszámíthatóságot jelent. Külön kiemelte, hogy a véradók 13 százaléka első véradó volt, akik közül többen rendszeres véradókká válhatnak.

JÓTETT Bank - Önkéntes véradás 2023 csoportkép

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.