Global Markets néven folytatja az OTP Treasury

Publikálva: 2020. május 6. global markets

Átalakul és nevet vált az OTP Bank Treasury üzletága, amely mostantól OTP Global Markets néven folytatja nemzetközi pénz- és tőkepiaci tevékenységét. A névváltással párhuzamosan zajló szervezeti átalakítás és szolgáltatásfejlesztés célja, hogy az OTP Global Markets néhány éven belül egy egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé váljon a befektetési szolgáltatások területén.

Az OTP Csoport 12 régiós országban van jelen, és az elmúlt években a régió egyik meghatározó pénzügyi szereplőjévé vált. A hitelintézet ma már több mint 19 millió lakossági, vállalati és önkormányzati ügyfelet szolgál ki a fiókhálózatában és az online térben, több országban pedig piacvezető. Ezzel egy időben az OTP Bank Treasury üzletága is robosztus növekedésen ment keresztül, amelynek eredményeképpen tavaly a leánybankok tőkepiaci szakértői a régió országaiban együttesen mintegy 19 ezer vállalati, lakossági és intézményi ügyfelet szolgáltak ki.

Az OTP Csoport ma is egységes alapelvek és standardok mentén működteti a tőkepiaci kereskedési és értékesítési tevékenységet minden célpiacán. Az elmúlt évben az üzletág tevékenysége letétkezelési, befektetési és kiegészítő szolgáltatásokkal is bővült. A következő időszakban még nagyobb hangsúly kerül a további csoportszintű megoldások kidolgozására, az elemzési és befektetés tanácsadási tevékenységre, intézményi oldalon pedig a nemzetközi kötvény- és részvénypiacok csoportszintű elérésére, valamint a tőzsdei derivatívák kezelésére.  Az új, Global Markets elnevezés célja, hogy megfelelően tükrözze a bankcsoport nemzetközi, valamint csoportszintű pénz- és tőkepiaci szolgáltatások széles spektrumát.

„A szervezeti átalakulással és a szolgáltatások bővítésével az OTP Global Markets számára stratégiai cél, hogy csoport szinten alakítsuk és erősítsük az egységes pénz-és tőkepiaci szolgáltatásaink kereteit a tőlünk megszokott magas színvonalon mind a magánszemély, mind a vállalati és intézményi ügyfeleink számára. Néhány éven belül pedig egy egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé kívánunk válni a befektetési szolgáltatások területén” – mondta el a névváltással kapcsolatban Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

A 2019-es év kimagaslóan a legjobb esztendő volt az üzletág életében és a folyamatos szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően a bank szakértői az elkövetkező évekre is az ügyfélállomány további jelentős bővülését prognosztizálják.

Nemcsak belül, kívül is megújul az OTP Global Markets

A névváltással egy időben az OTP Global Markets honlapja is megújult, amely a https://www.otpbank.hu/portal/hu/GlobalMarkets címen érhető el. Az új felületen az OTP Global Markets működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos információk mellett megtalálhatók a legfrissebb pénz-és tőkepiaci hírek is. Szakértői elemzésekért pedig érdemes követni az OTP Global Markets LinkedIn oldalát is.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.