Global Markets néven folytatja az OTP Treasury

2020. május 6. global markets

Global Markets néven folytatja az OTP Treasury

Átalakul és nevet vált az OTP Bank Treasury üzletága, amely mostantól OTP Global Markets néven folytatja nemzetközi pénz- és tőkepiaci tevékenységét. A névváltással párhuzamosan zajló szervezeti átalakítás és szolgáltatásfejlesztés célja, hogy az OTP Global Markets néhány éven belül egy egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé váljon a befektetési szolgáltatások területén.

Az OTP Csoport 12 régiós országban van jelen, és az elmúlt években a régió egyik meghatározó pénzügyi szereplőjévé vált. A hitelintézet ma már több mint 19 millió lakossági, vállalati és önkormányzati ügyfelet szolgál ki a fiókhálózatában és az online térben, több országban pedig piacvezető. Ezzel egy időben az OTP Bank Treasury üzletága is robosztus növekedésen ment keresztül, amelynek eredményeképpen tavaly a leánybankok tőkepiaci szakértői a régió országaiban együttesen mintegy 19 ezer vállalati, lakossági és intézményi ügyfelet szolgáltak ki.

Az OTP Csoport ma is egységes alapelvek és standardok mentén működteti a tőkepiaci kereskedési és értékesítési tevékenységet minden célpiacán. Az elmúlt évben az üzletág tevékenysége letétkezelési, befektetési és kiegészítő szolgáltatásokkal is bővült. A következő időszakban még nagyobb hangsúly kerül a további csoportszintű megoldások kidolgozására, az elemzési és befektetés tanácsadási tevékenységre, intézményi oldalon pedig a nemzetközi kötvény- és részvénypiacok csoportszintű elérésére, valamint a tőzsdei derivatívák kezelésére.  Az új, Global Markets elnevezés célja, hogy megfelelően tükrözze a bankcsoport nemzetközi, valamint csoportszintű pénz- és tőkepiaci szolgáltatások széles spektrumát.

„A szervezeti átalakulással és a szolgáltatások bővítésével az OTP Global Markets számára stratégiai cél, hogy csoport szinten alakítsuk és erősítsük az egységes pénz-és tőkepiaci szolgáltatásaink kereteit a tőlünk megszokott magas színvonalon mind a magánszemély, mind a vállalati és intézményi ügyfeleink számára. Néhány éven belül pedig egy egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé kívánunk válni a befektetési szolgáltatások területén” – mondta el a névváltással kapcsolatban Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

A 2019-es év kimagaslóan a legjobb esztendő volt az üzletág életében és a folyamatos szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően a bank szakértői az elkövetkező évekre is az ügyfélállomány további jelentős bővülését prognosztizálják.

Nemcsak belül, kívül is megújul az OTP Global Markets

A névváltással egy időben az OTP Global Markets honlapja is megújult, amely a https://www.otpbank.hu/portal/hu/GlobalMarkets címen érhető el. Az új felületen az OTP Global Markets működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos információk mellett megtalálhatók a legfrissebb pénz-és tőkepiaci hírek is. Szakértői elemzésekért pedig érdemes követni az OTP Global Markets LinkedIn oldalát is.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.