Sok ügyfelet érint a fizetési moratórium

Publikálva: 2020. március 30. közérdekű tájékoztatás

Piaci pozíciójának köszönhetően az OTP Bank ügyfeleinek nagy részét érintik a fizetési moratóriummal kapcsolatos intézkedések. Az OTP Bank komoly kapacitásokat mozgósított annak érdekében, hogy a március 18-án nyilvánosságra került és a kialakult fizetési szokásokat gyökeresen megváltoztató jogszabálynak teljes körűen megfeleljen.

Az OTP Bank a fizetési moratóriummal kapcsolatos minden információt megoszt honlapján, amely folyamatosan frissül. Érdemes ezt a csatornát választani, ugyanis a telefonos ügyfélszolgálat és a fiókok a járványhelyzet miatt rendkívüli terhelés alatt állnak, hosszabb várakozási időre kell számítani. Egyes fiókok esetében előfordulhatnak akár néhány napos bezárások is.

Ha valaki nem szeretne élni a fizetési moratórium adta lehetőséggel, akkor arról elsősorban az internetbankon keresztül nyilatkozhat. A honlapon keresztül is kitölthető a nyilatkozat, de annak feldolgozási ideje több időt vesz igénybe.

A járványhelyzet miatt érdemes egyébként is elsősorban az online csatornákat használni, hiszen ezek gyors, hatékony és biztonságos módon teszik lehetővé a pénzügyek intézését. Az internetbankon keresztül ellenőrizhetik ügyfeleink bankszámláik, folyószámla hitelkeretük vagy hitelkártya számláik forgalmát, egyenlegét, az előjegyzett és sikeresen kiegyenlített kamat-díj és egyéb fizetési kötelezettségeiket is.

A tájékoztató honlapon folyamatosan frissülő gyakori kérdés blokk is elérhető, itt találhatóak a legfontosabb kérdések és az arra adott szakmai válaszok. Ezt érdemes az ügyfeleknek folyamatosan követni. A hitelkártyával kapcsolatos tudnivalókat külön oldalon foglaltuk össze.

A vállalati ügyfeleink is részletes tájékoztatást kapnak itt.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.