Kivételes minősítést kapott az OTP Bank

Publikálva: 2021. november 19. elismerések

A Scope Ratings hitelminősítő BBB+ besorolású minősítést adott az OTP Banknak, amely egy fokozattal magasabb, mint Magyarország jelenlegi, BBB besorolása a három nagy hitelminősítőnél.

A mostani BBB+ besorolású minősítés azért egyedi, mert a nagy hitelminősítőknél van egy plafon, amelynek alapján egy adott vállalat hitelbesorolása nem lehet jobb az ország besorolásánál. Vagyis, a három nagy hitelminősítőnél az OTP Bank nem kaphatott volna jobb értékelést, mint Magyarország, még akkor sem, ha azt a bank üzleti modellje, a profitabilitása, tőkeereje igazolja ezt.

A Scope Ratings magyar szuverén besorolása ugyancsak BBB+ stabil kilátással. Vagyis a 3 nagy hitelminősítőhöz képest valóban jobb besorolást adott a Scope az OTP Banknak, de saját szuverén besorolásukhoz képest megegyező a besorolás az országéval.

Az OTP Banknak nem ez az első minősítése. A három nagy hitelminősítő, a Moody's, a Standard & Poor's és a Fitch közül az OTP Bankra az első kettő adott már minősítést. A Moody's-nál Baa2, a Standard & Poor's-nál pedig BBB a hitelintézet minősítése.

Forrás: portfolio.hu

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.