Pénzügyi Navigátor – ingyenes pénzügyi tanácsadás országszerte

Publikálva: 2021. szeptember 17. közérdekű tájékoztatás

Bármilyen pénzügyi témáról van szó, személyre szabott segítség kérhető Budapesten az MNB ügyfélszolgálatának munkatársaitól, vagy vidéken a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat szakértőitől. A hálózatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hozta létre azzal a céllal, hogy pénzügyi kérdésekben a fővárostól távolabb élők számára is lehetőség legyen személyes ügyintézésre, akkor is, ha nem áll módjukban felkeresni az MNB ügyfélszolgálatát.

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat munkatársai ingyenes, piaci szolgáltatóktól független pénzügyi tanácsadást nyújtanak az ország valamennyi megyeszékhelyén.

A jogi vagy pénzügyi végzettséggel, a témában naprakész ismeretekkel rendelkező szakértők hasznos, gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a pénzügyi problémák megoldásához, és kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy az anyagi nehézségek megelőzésében is támogassák ügyfeleiket.

Az ingyenes tanácsadások alkalmával:

  • részletes tájékoztatást nyújtanak a különböző pénzügyi szolgáltatások jellemzőiről, az egyes konstrukciók előnyeiről és kockázatairól,
  • értelmezik az egyedi szerződéseket,
  • segítenek a hivatalos okmányok, kérelmek megfogalmazásában és benyújtásában, továbbá
  • a megfelelő fórumokhoz irányítják a panaszos ügyekkel hozzájuk fordulókat.

Mivel a hálózat jól működő munkakapcsolattal rendelkezik számos pénzügyi fogyasztóvédelmi és szociális szervezethez, tanácsadói a bonyolultabb ügyekben is arra törekednek, hogy ügyfeleik problémáira személyre szabott, valódi megoldást találjanak.

A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózatnak valamennyi megyeszékhelyen működik irodája, melyek üzemeltetését a pénzügyik intézményektől és szolgáltatóktól független civil partnerek végzik. Ezen túlmenően a szakértők rendszeresen tartanak kihelyezett tanácsadásokat számos további településen. A pénzügyi tanácsadók tudását és felkészültségét oktatások és továbbképzések garantálják, amiről rendszeres vizsgákon kell számot adniuk.

A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat vidéki irodáinak elérhetőségei megtalálhatók a Pénzügyi Navigátor honlapon.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.