Munkavállalók pénzügyi képzése

Az OTP Bank országszerte segíti a munkavállalók pénzügyi képzését

Publikálva: 2021. március 23. kkv

A lakosság kevesebb mint fele tervezi meg egy hónapra előre a várható bevételeit és kiadásait az OTP Bank legutóbbi Öngondoskodási Index kutatása szerint. Ezért is fontos a pénzügyi tudatosság javítása, amelyhez komoly segítséget biztosít a hitelintézet a vállalkozások számára Gondoskodó Munkáltató Programja keretében.

Némileg javult a lakosság pénzügyi tudatossága tavaly, hiszen az OTP Bank Öngondoskodási Index kutatásának 2019-es és 2020-as eredményeit 1 összehasonlítva 4 százalékkal nőtt azok aránya, akik terveket készítenek a várható bevételekről és kiadásokról önmaguk vagy a családjuk számára. Ám annál alacsonyabb a tervezési hajlandóság, minél hosszabb időszakot érintenének a számítások. Egy hónapra a megkérdezettek 45, egy évre a 24, öt-tíz évre a 8 százaléka gondolkodik előre. Még hosszabb időtávra, évtizedekre pedig 100-ból mindössze 4-en terveznek tudatosan.

A pénzügyi tudatosság és a pénzügyi kultúra fejlesztése mellett elkötelezett OTP Csoport – más programjai mellett – részben ezért hirdette meg vállalati partnerei és munkavállalói számára általános pénzügyi képzési programját. A Gondoskodó Munkáltató Program keretében a hitelintézet oktatói olyan általános pénzügyi ismeretekkel bővíthetik bármely cég alkalmazottainak tudását, amelyek megkönnyíthetik a mindennap pénzügyek intézését, valamint a nagyobb horderejű döntések előkészítését, mint például egy lakáshitel felvétele.

A vállalkozások több képzési témát is igényelhetnek munkavállalóik számára:

  • A bankok alapszolgáltatásai, mint a készpénzfelvétel és -befizetés ATM-en keresztül
  • Elektronikus banki szolgáltatások – internet- és mobilbank
  • Öngondoskodás – megtakarítások
  • Hitelek felvétele, és a kölcsönök feltételei
  • Otthonteremtési támogatások és kedvezmények

„A munkavállalók pénzügyi ismereteinek személyesen és online is igényelhető bővítése többféleképpen is hasznosulhat a munkáltatók számára. A képzések megbízható tudást biztosítanak a felelős pénzügyi döntésekhez, valamint a gazdasági élet terén is, ami a társaság működését is segítheti” – mondta Meszjarik-Dianits Vivien, az OTP Bank külső értékesítési szenior szakértője.

Az OTP Bank folyamatosan törekszik arra, hogy fejlessze a különböző korosztályok pénzügyi ismereteit. A pénzügyi alapfogalmak elsajátításában rövid, animációs videók segítik a tanulni vágyókat az OTP Tudásbank oldalán. A pénzügyek tudatosabb kezelésében az OTP Bank ingyenes, online Pénzügyi Tervezője alkalmazható. A fiatalok pénzügyi oktatásáért az OTP Fáy András Alapítvány Budapesten 2012-ben hozta létre a OK Oktatási és Innovációs Központ ot, 2016-ban pedig Nyíregyházán is megnyitotta oktatóközpontját. Eddig több mint 120 ezer diák vett részt különböző képzéseinken, és mára felnőttképzési programokat is indított az alapítvány.

A Gondoskodó Munkáltató Programról további részletek itt érhetők el.

1 Forrás: OTP Öngondoskodási Index felmérés 2020 szeptemberében készült: 1500, 18-70 év közötti, bankszámlával rendelkező személy megkérdezésével.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.