Mesterséges intelligenciával a pénzmosás ellen

Publikálva: 2020. október 5. fejlesztések

Együttműködési megállapodást írt alá az OTP Bank Informatika és Bankbiztonsági Igazgatósága és a Délkelet-európai Rendészeti Központ(SELEC), azzal a céllal, hogy a hitelintézet és a rendvédelmi szervezet közötti rendszeres információcsere elősegítse és támogassa a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni küzdelmet.

Az OTP Bank Informatika és Bankbiztonsági Igazgatósága és a Délkelet-európai Rendészeti Központ az együttműködési megállapodás aláírását követően hatékonyabban tud majd együttműködni a szervezett bűnözés speciális területe, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni küzdelemben.

Az OTP Csoport hét olyan országban van jelen leánybankjaival, amelyben a SELEC is tevékenykedik. Az együttműködésnek köszönhetően még könnyebben valósulhat meg a bank és a nemzetközi központ közötti gyors információcsere és tudásmegosztás. Így válhat hatékonyabbá és eredményesebbé a határokon átnyúló pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelem. A fellépést a mesterséges intelligencia, illetve a Big Data adatbázisok is képesek hatékonyan segíteni.

A tizenegy tagállammal rendelkező SELEC, gyors információcserét és közös regionális aktivitásokat lebonyolító szervezetként, többek között, a határokon átnyúló, szervezett bűncselekményekkel veszi fel a harcot.

A SELEC tagországai: Albánia, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Görögország, Észak-Macedónia, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Törökország, Magyarország.

SELEC: Southeast European Law Enforcement Center

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.