Az OTP Bank újabb üzleti megoldásokat kínál a fejleszteni kívánó vagy kihívásokkal küzdő vállalkozások számára

Publikálva: 2020. szeptember 29. vállalkozás

Már igényelhető az OTP Banktól a Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukció. Mindkét termékhez a Magyar Nemzeti Bank biztosít refinanszírozási forrást az NHP Hajrá keretében.

A koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok a gazdaság minden szektorát érintették, leginkább a turizmus és a vendéglátás területén szembesülnek kihívásokkal a cégek.

„Kiemelten fontos számukra, hogy az érintett vállalkozások az esetleges likviditási nehézségeiket gyors, biztonságos és kiszámítható módon tudják áthidalni. Ezért bővítjük folyamatosan az elérhető finanszírozási lehetőségek körét. Komoly segítséget jelent a turisztikai ágazatnak a Széchenyi Turisztikai Kártya, ezért arra számítunk, hogy már az első napokban hatalmas lesz nálunk az érdeklődés a termék iránt” – nyilatkozott várakozásairól Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási Főosztályának vezetője.

A Széchenyi Turisztikai Kártya esetében a kiemelt mértékű állami támogatás révén a vállalkozások kamat- és kezelési költségmentesen juthatnak hitelhez és a kezességi díjhoz, valamint a bírálati díjhoz is teljes mértékű díjtámogatást kapnak. A konstrukció keretében maximum 250 millió forint hitel igényelhető, akár ingatlanfedezet nélkül. Az 1, 2 vagy 3 éves futamidőre igényelhető folyószámlahitel szabad felhasználású.

A járvány miatti bizonytalanságok, munkaerőhiány, valamint a tavaszi aszály és a fagykárok után az agráriumnak is nehéz év a 2020-as. A pandémia miatti új kihívásokra az OTP Bank gyorsan reagált, elsők között tette elérhetővé a különböző gazdaságélénkítő programokra épülő hitelkonstrukciókat az ágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak. Ezek közül most újabb érhető el a hitelintézetnél szeptember 28-tól, hétfőtől.

„Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz széles körben felhasználható, 6 éves futamidőre igényelhető hitel az ágazati beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzés, valamint hitelkiváltás finanszírozására használható fel” – ismertette a konstrukciót Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatója.

A Beruházási Hitel Plusz konstrukció az agrár vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását segítheti, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, az új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

Szabó István hozzátette: „Az OTP Bank már a járványhelyzetet megelőzően is élen járt a Széchenyi Program kereteiben elérthető hitelezésben. Bankunk a jelenlegi helyzetben kiemelten fontosnak tartja, hogy a piac meghatározó szereplőjeként a gazdaságélénkítő programokba folyamatosan bekapcsolódva továbbra is biztos partnere legyen a vállalkozásoknak.”

A konstrukciókhoz a Magyar Nemzeti Bank biztosít refinanszírozási forrást a Növekedési Hitelprogram Hajrá keretében. A program lebonyolításában a bankok mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság vesznek részt.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A kedvezmény részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a közleményben szereplő termékek kondícióit módosítsa.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.