Kiválósági Díjat kapott az OTP Bank

Publikálva: 2020. október 2. elismerések

Az OTP Bankot tüntette ki a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram Hajrá Kiválósági Díjával, elismerve ezzel, hogy az elmúlt negyedévben az OTP Bank volt a legaktívabb az államilag támogatott forrás kihelyezésében. A díjat Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese vette át.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013-ban indult Növekedési Hitelprogramja (NHP) fontos szerepet játszott abban, hogy a legutóbbi pénzügyi válságot követően növekedésbe forduljon a kkv-hitelezés tendenciája, ezzel jelentős hatást gyakorolva a gazdasági növekedésre és a foglalkoztatásra is. Az NHP az elmúlt években mind a kkv-k, mind a pénzügyi intézmények által jól ismert és kedvelt hiteltermékké vált. A koronavírus-járvány számos hazai vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, új kihívások elé állítva őket. A vállalkozások megváltozott igényeihez igazodó, április 20-án elindított, 1 500 milliárd forintos keretösszegű NHP Hajrá konstrukció az egyik legfontosabb eszköze lehet a gazdaság beindításának, mivel minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel, széleskörű felhasználási lehetőséggel biztosít kedvező és kiszámítható kamatozású forrást a kkv-szektornak.

Az áprilisban elindított NHP Hajrában elérhető hitelek iránt jelenleg is jelentős érdeklődés mutatkozik a vállalkozások oldaláról, már 700 milliárd forintnyi szerződést kötött 10 ezer vállalkozás. A résztvevő bankok év végéig pedig 1 000 milliárd forintot is meghaladó igénybevételre számítanak. Az NHP Hajrá nem lehetne sikeres egy támogató bankrendszer nélkül, ezért a Magyar Nemzeti Bank 2020 júliusában megalapította a Növekedési Hitelprogram Hajrá Kiválósági Díjat, negyedévente elismerve azokat a hitelintézeteket, melyek a legaktívabbak voltak a források kihelyezésében. A díjat az elmúlt negyedév teljesítménye alapján Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese vehette át Dr. Patai Mihálytól, a Magyar Nemzeti Bank alelnökétől.

Növekedési Hitelprogram Hajrá Kiválósági Díj

„Ezúton is köszönöm a kollégáimnak a kiváló helytállást és együttműködést, amelyet a gazdaságélénkítő programok keretében kínált konstrukciók kihelyezésében nyújtottak és nyújtanak jelenleg is. Az elhivatottságuk nélkül nem sikerült volna elérni a legnagyobb részesedést az államilag támogatott vállalati hitelek piacán. A Magyar Nemzeti Bank díja méltó elismerése az OTP Bank – szerepéhez és méretéhez illő – felelős működésének, valamint annak a munkának, amelyet ebben a rendkívüli helyzetben, a vállalkozói ügyfélkör zökkenőmentes kiszolgálása érdekében nyújtottunk” - mondta el a díjjal kapcsolatban Wolf László, az OTP Bank, vezérigazgató-helyettese.

További információ az elismerésről: https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2020-evi-sajtokozlemenyek/mar-700-milliard-forintnyi-szerzodes-jott-letre-a-jegybank-altal-elinditott-nhp-hajra-konstrukcioban

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.