Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az Év Informatikai Vezetője

Publikálva: 2020. augusztus 27. elismerések

A beadott pályamunkák, valamint a jelöltek meghallgatása alapján a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége tegnapi, hagyományosan augusztus végén tartott rendezvényén idén az OTP Bank IT-vezetőjének ítélte a legjobbnak járó Év Informatikai Vezetője díjat. A szakmai elismerést elnyerő Johancsik Tibor négy éve irányítja a meghatározó regionális bank informatikai divízióját.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) célja a pályázat kiírásával az, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal ismerje el az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakmai vezetők munkáját. A díjat 2002 óta (korábban Év CIO-ja) ítéli oda a VISZ által felkért független szakmai bizottság, amelyre az informatikai vezetőket egyaránt jelölhetik szakmai szervezetek, cégek, valamint a zsűritagok is. A szakmai bizottság 2020-ban az Év Informatikai Vezetőjének Johancsik Tibor vezérigazgató-helyettest, az OTP Bank IT Divíziójának vezetőjét választotta.

Az Év Informatikai Vezetője

Johancsik Tibor elismert IT-szakemberként negyedik éve irányítja a meghatározó regionális bank IT divízióját. A banki digitalizáció elkötelezett támogatója, vezetésével indult el az az informatikai transzformációs program, amelynek három fő célja az IT-rendszerek stabilitásának további erősítése, az új termékek és szolgáltatások mihamarabbi piacra juttatása és mindezek mellett az IT-költségek csökkentése a bankban. Az OTP Bank elmúlt években végrehajtott akvizíciói is számos feladatot róttak az IT-vezetésre, hiszen a rendszerek felmérése és integrációja, a csoportszintű feladatok ellátása különösen komoly szakértelmet igényel.

A vezérigazgató-helyettes irányítása alatt a bank informatikai területe is nagyrészben átállt az agilis módszertanon alapuló működésre, szorosan együtt dolgozva a bank üzleti és termékfejlesztésért felelős területeivel. Az eredmények rövid időn belül jelentkeztek, elég csak a CSOK zökkenőmentes bevezetésérése, az Apple pay hazai diadalmenetére vagy az azonnali fizetés sikeres elindítására gondolni. A munkamódszer sikeres átvételének köszönhetően egymást erősítő, hatékonyabb fejlesztési ciklusokat sikerült kialakítani, így az IT-terület a banki értékteremtés mozgatórugójává vált az OTP Bankban. Mindemellett pedig, a fejlesztéseken túl továbbra is alapvető, és a változékony környezetben még fokozottabb jelentőségű, a stabil, megbízható alapszolgáltatások biztosítása is.

Johancsik Tibor a mögötte álló csapat támogatásával bebizonyította, hogy magas szinten képes megfelelni az összetett elvárásoknak, munkájának köszönhetően az OTP Bankról alkotott kép a stabil, kiszámítható, tőkeerős kifejezéseken túl az innovatív jelzővel bővült.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.