Papírmentes ügyintézés: az OTP Bank összes fiókjában elérhető a digitális aláírópad

Publikálva: 2018. június 26. fenntarthatóság

A hazai bankszektorban az OTP Bank az első hitelintézet, amely egy speciális digitális aláírópad használatával teszi lehetővé ügyfelei számára az ügyintézés során keletkező dokumentumok elolvasását és aláírását. A digitális aláírópadok minden OTP fiókban megtalálhatók, és az ügyfelek számára egyszerű és biztonságos, a bank számára pedig fenntartható hitelesítési megoldást jelent.

A rendszer egyedülálló módon egy hagyományos kézi aláírásból állít elő egy rendkívül biztonságos elektronikus aláírást, amely megfelel a legszigorúbb jogszabályi követelményeknek is. Minden elektronikusan aláírt dokumentum hiteles példánya az ügyfél bankszámlájához tartozó OTPdirekt internetbanki felületen érhető el.

Az aláírópad segítségével a regisztrált ügyfelek saját számlájukat érintő tranzakciókat (befizetés, kifizetés, átutalás), a betétlekötést, a személyi kölcsön és az internetbanki szerződéseket intézhetik, de adatmódosító nyilatkozatokhoz sem lesz szükség papírra a továbbiakban.

Az eszközök használata jelentős előrelépés környezetvédelmi szempontból is. Az aláírópadoknak köszönhetően eddig több mint 1 millió elektronikus dokumentum készült el, és az évek során több mint 5,6 millió oldal A4-es papírt nem kellett kinyomtatni, amely két focipályányi erdő megóvását jelenti.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.