A kötvény hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A kötvény vásárlásával Ön hitelt ad a kötvény kibocsátójának. A kibocsátó kötelezettséget vállal arra, hogy a kötvényen megjelölt összeget az előre meghatározott feltételek szerint megfizeti Önnek.

Miért előnyös?

 • Egyszerű, kiszámítható befektetési mód.
 • Magasabb hozamot kínál a normál bankbetéteknél.
 • Lejárat előtt is bármikor értékesítheti a mindenkori bruttó árfolyamon.

Devizakötvények

OTP USD Kötvény

OTP Bank által kibocsátott, változó kamatozású befektetési lehetőség.

Megnézem a részleteket

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  Kötvényt bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban vásárolhat, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő számlával.

  Ha Önnek még nincs a kötvényvásárláshoz szükséges OTP Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár a kötvény megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  Az adott kötvénytől függ, mikor fizetik ki a kamatot és a tőkét, de az összeget minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá, a kamatadó levonását követően. Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti a kötvényt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

  Lejárat előtt a kötvényt szabályozott  keretében adhatja el (a rendkívüli piaci események kivételével).

  Ha a kötvényt bankunknak adja el lejárat előtt, akkor nem számítunk fel értékesítési jutalékot (az értékesítéssel kapcsolatos költségeket az eladási ár tartalmazza).

Hogyan vásárolhat kötvényeket?

leggyorsabb

Internetbanki alkalmazásban

Vásároljon kötvényeket az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében az Internetbankban!

OTP bankfiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat és foglaljon időpontot online!

Már nem jegyezhető kötvényekhez kapcsolódó dokumentumok

2019/2020. évi kötvényprogram
2018/2019. évi kötvényprogram
2017/2018. évi kötvényprogram

Gyakran ismételt kérdések

A bankok által 2003. január 1. és 2015. július 2. közötti időszakban kibocsátott kötvényeket lejáratukig biztosítja az OBA. A 2003. január 1. előtt és a 2015. július 2. után kibocsátott banki kötvényekre nem vonatkozik az OBA biztosítás.

Az OTP Bank által kibocsátott kötvényekre vonatkozik a kibocsátói garancia, tehát az OTP Bank az esedékességi napokon az ígért kamat- és tőke kifizetéseket mindenkor maradéktalanul teljesíti.

Az Aktuálisan jegyezhető és adagolt kibocsátás útján elérhető értékpapírok listája és termékjellemzői című hirdetményünk tartalmazza az OTP Bank által kibocsátott kötvények kockázati besorolását.