Fix futamidő

1 év

Fix kamatozás

Legkisebb befektethető összeg

10 000 Ft

Miért előnyös?

 • Alacsony kockázat
 • Egyszerű befektetési mód
 • Magasabb hozamot kínál a normál bankbetéteknél
 • Fix, kiszámítható hozam (melyet a fizetési számlán írunk jóvá, a kamatadó és a szocho levonását követően)
 • Lejárat előtt is bármikor értékesítheti a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ
 • Amennyiben a Kötvény Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlára kerül jegyzésre, a megtakarítás után fizetendő adó részben vagy egészben megspórolható

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes OTP Kötvényt vásárolnia, ha

 • alacsony kockázatú, kiszámítható befektetést keres,
 • egy évre szeretne befektetni, és
 • a jelenlegi betéti kamatoknál magasabb, fix hozamot szeretne elérni.

Ki vásárolhatja meg?

Ön akkor vásárolhat OTP Kötvényt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  OTP Kötvényt bármikor vásárolhat bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban, az új OTP internet- és mobilbankban vagy az OTPdirekt internetes és telefonos szolgáltatáson keresztül, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával és az elektronikus szolgáltatások igénybevételéhez szükséges külön szerződéssel.

  Ha Önnek még nincs a kötvényvásárláshoz szükséges Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban vagy az új OTP InternetBankban és MobilBankban nyithat ilyen számlát, akár a kötvény megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  Az adott kötvény feltételeitől függ, mikor történik a kamat és a tőkefizetés, az összeget minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá, a kamatadó és a szocho levonását követően (a 2023.06.30-ig lejegyzett kötvényekre nem vonatkozik szocho fizetési kötelezettség.). Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti a kötvényt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

  Lejárat előtt a kötvényt OTC ügyletAz OTC piacon olyan termékekkel lehet kereskedni, amelyek kereskedése nem központosított, tehát nem tőzsdén zajlik a kereskedés.Felhívjuk figyelmét, hogy lejárat előtti eladás esetén az aktuális eladási ár a mindenkori piaci helyzet alapján alakul ki, így a hozamkörnyezet változása és egyéb tényezők miatt az eladási ár akár jelentősen is eltérhet a jegyzéskori ártól! keretében adhatja el a Bank számára (a rendkívüli piaci események kivételével).

  Az OTC ügylet keretében történő eladás során nem számítunk fel értékesítési jutalékot (az értékesítéssel kapcsolatos költségeket az eladási ár tartalmazza).

Hogyan vásárolhatja meg?

Online az OTP internet- és mobilbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával, akkor az állampapírok széles körét megvásárolhatja az OTP internet- és mobilbank Megtakarítások menüpontja alatt.

Regisztráljon az OTP új internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatására, hogy használhassa a megújult funkciókat!

Online az OTPdirekt internetbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával és OTPdirekt szerződéssel, az állampapírok széles körét a régi OTPdirekt internetbankban is megvásárolhatja az Értékpapírok menüpont alatt.

Személyesen bankfiókjainkban

Ha még nem rendelkezik OTP Értékpapírszámlával vagy személyesen szeretne állampapírt vásárolni szakértői segítséggel, kérjük, foglaljon időpontot online az Önhöz legközelebbi bankfiókunkba!

Jelenleg jegyezhető sorozatokhoz kapcsolódó dokumentumok

Már nem jegyezhető sorozatokhoz kapcsolódó dokumentumok

Gyakran ismételt kérdések

Azokat a kötvényeket, amelyeket bankok bocsátottak ki a 2003. január 1. és 2015. július 2. közötti időszakban, lejáratukig biztosítja az OBA. A 2003. január 1. előtt és a 2015. július 2. után kibocsátott banki kötvényekre nem vonatkozik az OBA biztosítás.

Az OTP Bank által kibocsátott kötvényekre vonatkozik a kibocsátói garancia, tehát az OTP Bank Nyrt. az esedékességi napokon az ígért kamat- és tőke kifizetéseket mindenkor maradéktalanul teljesíti.

Az Aktuálisan jegyezhető és adagolt kibocsátás útján elérhető értékpapírok listája és termékjellemzői című hirdetményünk tartalmazza az OTP Bank által kibocsátott kötvények kockázati besorolását.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.