Választható futamidő

Választható futamidő

3, 5, 7, 10, 15 vagy 20 év

Az állampapír alapcímlete

Az állampapír alapcímlete

10 000 Ft

Fix vagy változó kamatozás

Fix vagy változó kamatozás

Miért előnyös?

 • A 2019. június 1-ét követően kibocsátott Magyar Állampapír utáni kamatjövedelem személyi jövedelemadó (kamatadó)- és szocho mentes.
 • Fix vagy változó kamatozás.
 • A tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt.
 • Az OTP Bank mint elsődleges forgalmazó napi vételi és eladási árfolyamot jegyez a papírokra, így a Magyar Államkötvények futamidő alatt is eladhatók és megvásárolhatók.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Magyar Államkötvényt vásárolnia, ha

 • alacsony kockázatú, közép- vagy hosszú távú befektetést keres, és
 • a jelenlegi betéti kamatoknál magasabb kamatot szeretne elérni.

Ki vásárolhatja meg?

Ön akkor vásárolhat Magyar Államkötvényt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett

A Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlán és a Nyugdíj- előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlán való elhelyezés esetén tájékozódjon az Adózási tudnivalók az OTP Bank befektetési szolgáltatásaival kapcsolatban című tájékoztató dokumentumból.

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  A Magyar Államkötvények kibocsátása aukciók keretében történik* és a másodlagos piacon, általában tőzsdén kívül adhatók és vehetők. Az értékpapírok bármelyik bankfiókunkban vagy az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében az Internetbankban is megvásárolhatók, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával.

  Ha Önnek még nincs Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár az állampapír megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A fix kamatozású Magyar Államkötvények esetében már a kibocsátáskor rögzítik a kamatfizetési periódust és a kifizetendő kamat nagyságát.

  Ezzel szemben a változó kamatozású papíroknál csak a kamatmegállapítás módja és ideje rögzített, a kamat mértéke mindig az aktuális kamatfizetési periódusra ismert.

  A Magyar Államkötvények évente fizetnek kamatot, a tőketörlesztés lejáratakor, egy összegben.

  Ön a lejárat előtt is értékesítheti az államkötvényt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzet függvényében, akár veszteséget is eredményezhet.

Hogyan vásárolhatja meg?

Online az OTP internet- és mobilbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával, akkor az állampapírok széles körét megvásárolhatja az OTP internet- és mobilbank Megtakarítások menüpontja alatt.

Regisztráljon az OTP új internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatására, hogy használhassa a megújult funkciókat!

Online az OTPdirekt internetbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával és OTPdirekt szerződéssel, az állampapírok széles körét a régi OTPdirekt internetbankban is megvásárolhatja az Értékpapírok menüpont alatt.

Személyesen bankfiókjainkban

Ha még nem rendelkezik OTP Értékpapírszámlával vagy személyesen szeretne állampapírt vásárolni szakértői segítséggel, kérjük, foglaljon időpontot online az Önhöz legközelebbi bankfiókunkba!

Kapcsolódó oldalak

A Magyar Államkötvény forgalmazásával kapcsolatos további információk a www.allampapir.hu és a www.akk.hu honlapokon elérhetők.

Rendszeres internalizáló – kereskedés előtti jegyzések

Hirdetmények és üzletszabályzatok

*Állampapír aukciós megbízást kizárólag Global Markets szerződéssel vagy keretszerződéssel, és/vagy Kiemelt Privát Banki Alapszerződéssel rendelkező Ügyfelek adhatnak a részükre biztosított üzletkötési csatornán keresztül.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.