Terméktulajdonságok

Választható futamidő
3 vagy 5 év
Az állampapír alapcímlete
1 000 Ft
Változó, inflációt meghaladó kamatozás

Miért előnyös?

 • A 2019. június 1-ét követően kibocsátott Magyar Állampapír utáni kamatbevétel adómentes.
 • A kamat követi a pénzpiac változásait, így az elérhető nyereséget a piaci hozamok határozzák meg.
 • A tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt.
 • Likvid befektetési forma, mivel az OTP Bank a másodpiacon napi vételi árfolyamot (ügyfél visszaváltás) jegyez rá, így bármikor értékesíthető.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Prémium Magyar Állampapírt vásárolnia, ha

 • 3 vagy 5 évre szóló befektetést keres,
 • részesedni szeretne az infláció feletti kamatprémiumból,
 • a jelenlegi betéti kamatoknál magasabb kamatot szeretne elérni,
 • rendelkezik vagy rendelkezni fog Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlával vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlával.

Hogyan alakul ki a kamat mértéke?

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  A Prémium Magyar Állampapír adagolt kibocsátás útján kerül forgalomba, melynek keretében az értékesítés a kibocsátó által meghatározott időszak alatt történik úgy, hogy az értékpapírok lejárati időpontja azonos. Prémium Magyar Állampapírt vásárolhat bármelyik bankfiókunkban vagy az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében az Internetbankban, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával.

  Ha Önnek még nincs Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár az állampapír megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatfizetés évente, a tőkefizetés a futamidő végén egy összegben történik. A futamidő végén a kamatot a tőkével együtt, a kamatadó levonását követően írjuk jóvá a fizetési számláján. Ön a lejárat előtt is értékesítheti az állampapírt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Hogyan vásárolhatja meg?

leggyorsabban

Internetbanki alkalmazásban

Vásároljon állampapírokat az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében az Internetbankban egyszerűen!

OTP bankfiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

Lezárt sorozatok

A Prémium Magyar Állampapír forgalmazásával kapcsolatos további információk a www.allampapir.hu és a www.akk.hu honlapokon elérhetők