Választható futamidő

Futamidő

Sorozatonként eltérő

Az állampapír alapcímlete

Az állampapír alapcímlete

1 Ft

Változó kamatozás

Változó kamatozás

Miért előnyös?

 • Díjmentes értékpapír számlavezetés 2023.04.01-től visszavonásig, a 2027/K, a 2030/J, a 2028/L, a 2031/I, a 2033/I, a 2032/I és a 2032/J sorozatú Prémium Magyar Állampapírok esetében.
 • A 2019. június 1-ét követően kibocsátott Magyar Állampapírok utáni kamatjövedelem személyi jövedelemadó (kamatadó)- és szocho mentes.
 • A kamat követi a pénzpiac változásait, így az elérhető nyereséget a piaci hozamok határozzák meg.
 • A tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt.
 • Likvid befektetési forma, mivel az OTP Bank a másodpiacon napi vételi árfolyamot (ügyfél visszaváltás) jegyez rá, így bármikor eladható. A visszaváltás árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Prémium Magyar Állampapírt vásárolnia, ha

 • hosszú távra szóló befektetést keres,
 • részesedni szeretne az infláció feletti kamatprémiumból,
 • a jelenlegi betéti kamatoknál magasabb kamatot szeretne elérni.

Hogyan alakul ki a kamat mértéke?

Ki vásárolhatja meg?

Ön akkor vásárolhat Prémium Magyar Állampapírt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett

A Tartós Befektetési Értékpapírszámlán és a Nyugdíj- előtakarékossági számlán való elhelyezés esetén tájékozódjon az Adózási tudnivalók az OTP Bank befektetési szolgáltatásaival kapcsolatban című tájékoztató dokumentumból.

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  A Prémium Magyar Állampapír adagolt kibocsátás útján kerül forgalomba, melynek keretében az értékesítés a kibocsátó által meghatározott időszak alatt történik úgy, hogy az értékpapírok lejárati időpontja azonos. Prémium Magyar Állampapírt vásárolhat bármelyik bankfiókunkban, az OTPdirekt internetbanki szolgáltatás keretében vagy az új internetbankban vagy a mobilbank alkalmazásban egyszerűen.

  Ha Önnek még nincs Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági számlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár az állampapír megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatfizetés évente, a tőkefizetés a futamidő végén egy összegben történik. A futamidő végén a kamatot a tőkével együtt írjuk jóvá a fizetési számláján. Ön a lejárat előtt is értékesítheti az állampapírt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Hogyan vásárolhatja meg?

Online az OTP internet- és mobilbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával, akkor az állampapírok széles körét megvásárolhatja az OTP internet- és mobilbank Megtakarítások menüpontja alatt.

Regisztráljon az OTP új internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatására, hogy használhassa a megújult funkciókat!

Online az OTPdirekt internetbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával és OTPdirekt szerződéssel, az állampapírok széles körét a régi OTPdirekt internetbankban is megvásárolhatja az Értékpapírok menüpont alatt.

Személyesen bankfiókjainkban

Ha még nem rendelkezik OTP Értékpapírszámlával vagy személyesen szeretne állampapírt vásárolni szakértői segítséggel, kérjük, foglaljon időpontot online az Önhöz legközelebbi bankfiókunkba!

Gyakran ismételt kérdések

Prémium Magyar Állampapír vásárlása

A Prémium Magyar Állampapír olyan, sorozatonként eltérő futamidővel kibocsátott lakossági állampapír, aminél a kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. A kamatbázis megegyezik – esetenként az első kamatperiódus kivételével – a kamat-megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértékével, azzal, hogy amennyiben ez az érték negatív lenne, akkor a kamatbázis 0%-kal, azaz nulla százalékkal egyenlő.

Igen, a tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt. De lejárat előtt is bármikor visszaváltható, az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Díjak, költségek

Akciónk keretében 2023. 04. 01-től a 2027/K, a 2030/J, a 2028/L, a 2031/I , a 2033/I, a 2032/I és a 2032/J sorozatú Prémium Magyar Állampapírok esetében a számlavezetés díjmentes, normál értékpapírszámla, Tartós Befektetési Számla és Nyugdíj-előtakarékossági számla esetében is. További részletekről a Díjtételekről szóló hirdetményben tájékozódhat.

Nincs, de ekkor az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon váltható vissza az állampapír, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Prémium Magyar Állampapír lejárata, eladása

Futamidő végén a kamatot a tőkével együtt minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá.

Igen, az OTP Bank által jegyezett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.A visszaváltás árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Jelenleg elérhető sorozatok dokumentumai

Lezárt sorozatok dokumentumai

A Prémium Magyar Állampapír forgalmazásával kapcsolatos további információk a www.allampapir.hu és a www.akk.hu honlapokon elérhetők.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.