Választható futamidő

Fix futamidő

3 év

Az állampapír alapcímlete

Az állampapír alapcímlete

1 Ft

Változó kamatozás

Fix kamatozás

Miért előnyös?

 • Személyi jövedelemadó (kamatadó)- és szocho mentes.
 • Kamatfizetés 3 havonta.
 • A tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt.
 • Likvid befektetési forma, mivel az OTP Bank a másodpiacon napi vételi árfolyamot (ügyfél eladás) jegyez rá, így bármikor eladható.A visszaváltási árfolyam árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  A Fix Magyar Állampapír adagolt kibocsátás útján kerül forgalomba, melynek keretében az értékesítés a kibocsátó által meghatározott időszak alatt történik úgy, hogy az értékpapírok lejárati időpontja azonos. Fix Magyar Állampapírt vásárolhat bármelyik bankfiókunkban, az OTPdirekt internetbanki szolgáltatás keretében vagy az új az Internetbankban vagy a Mobilbank alkalmazásban egyszerűen.

  Ha Önnek még nincs Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági számlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár az állampapír megvásárlásával egy időben. Normál Értékpapírszámla nyitására pedig már online, az Internetbankban is van lehetősége.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatfizetés háromhavonta, a tőkefizetés a futamidő végén egy összegben történik. Futamidő végén a kamatot a tőkével együtt minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá. Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti az állampapírt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Hogyan vásárolhatja meg?

Online az OTP internet- és mobilbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával, akkor az állampapírok széles körét megvásárolhatja az OTP internet- és mobilbank Megtakarítások menüpontja alatt.

Regisztráljon az OTP új internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatására, hogy használhassa a megújult funkciókat!

Online az OTPdirekt internetbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával és OTPdirekt szerződéssel, az állampapírok széles körét a régi OTPdirekt internetbankban is megvásárolhatja az Értékpapírok menüpont alatt.

Személyesen bankfiókjainkban

Ha még nem rendelkezik OTP Értékpapírszámlával vagy személyesen szeretne állampapírt vásárolni szakértői segítséggel, kérjük, foglaljon időpontot online az Önhöz legközelebbi bankfiókunkba!

Jelenleg elérhető sorozatok dokumentumai

Lezárt sorozatok dokumentumai

A Fix Magyar Állampapírral kapcsolatos további információk a www.allampapir.hu és a www.akk.hu honlapokon elérhetők.

Gyakran ismételt kérdések

Fix Magyar Állampapír vásárlása

A Fix Magyar Állampapír olyan 3 éves futamidővel kibocsátott lakossági állampapír, amely fix kamatozású és a kamatfizetés 3 havonta történik.

Igen, a tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt. De lejárat előtt is bármikor visszaváltható, az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Díjak, költségek

Igen van. Ennek pontos mértékét a Díjtételekről szóló hirdetmény tartalmazza.

Nincs, de ekkor az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon váltható vissza az állampapír, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Fix Magyar Állampapír lejárata, eladása

Futamidő végén a kamatot a tőkével együtt minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá.

Igen, az OTP Bank által jegyezett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.A visszaváltási árfolyam árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.