Futamidő

Futamidő

5 év 2 hónap

Legkisebb befektethető összeg

Legkisebb befektethető összeg

10 000 Ft

Kamatozás

Kamatozás

Az első kamatperiódusban (2023.10.13 – 2024.12.15) fix, mértéke fix 12% p.a., a második kamatperiódustól változó (12 havi HUF BUBOR + 50 bp)

Miért előnyös?

 • Kiszámítható befektetés.
 • A tartós befektetésből származó jövedelem nem tartozik a 2023. július 1-jétől bevezetett, kamatjövedelmeket terhelő szocho fizetési kötelezettség alá.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes OTP TBSZ Kötvényt vásárolnia, ha

 • szeretné a megtakarítása után fizetendő adót részben vagy egészben megspórolni,
 • 2023-ban nyitott Tartós Befektetési Értékpapírszámlával rendelkezik,
 • számottevő kockázatú, kiszámítható befektetést keres,
 • középtávon szeretne befektetni.

Ki vásárolhatja meg?

Ön akkor jegyezhet OTP TBSZ Kötvényt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlával.

Kérjük, befektetési döntése meghozatala előtt tekintse meg az alábbi Tájékoztatót:

Az OTP Bank Nyrt. által kibocsátott leírható, illetve átalakítható kötelezettségnek minősülő, előresorolt elsőbbségi hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokra vonatkozó egyes jogszabályi feltételekről

Adózási tudnivalók

A tartós befektetésből származó jövedelem önálló jövedelemtípus, így nem vonatkozik rá a kamatjövedelmeket terhelő szocho fizetési kötelezettség. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Ön a kötvényt a lejáratáig Tartós Befektetési Értékpapírszámlán tartja, nem merül fel olyan kamatjövedelem, amely után szocho fizetési kötelezettség keletkezik. Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben Ön megszünteti a Tartós Befektetési Értékpapírszámlát bármikor az 5 éves lekötési időszak lejárata előtt, a kötvényből származó jövedelmet adófizetési kötelezettség terheli.

Az adózásra vonatkozó információk kizárólag az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhetők meg, és a jövőben változhatnak!

Hogyan működik?

 1. Jegyzés

  OTP TBSZ Kötvényt a jegyzési időszak alatt bármikor jegyezhet bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban, OTPdirekt telefonos és internetes szolgáltatáson keresztül vagy OTPdirekt Bróker szolgáltatás segítségével, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett Tartós Befektetési Értékpapírszámlával és az elektronikus szolgáltatások igénybevételéhez szükséges külön szerződéssel.

  Ha Önnek még nincs a kötvényjegyzéshez szükséges Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár a kötvény jegyzésével egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatot évente írjuk jóvá a fizetési számláján, a tőkefizetés pedig a futamidő végén, egy összegben történik. A kötvény bevezetésre kerül a Budapesti Értéktőzsdére, azonban az OTP Bank tőzsdei árjegyzési kötelezettséget nem vállal, így a kötvény csak az aktuális kereslet-kínálat függvényében lesz értékesíthető, illetve kereslet hiányában egyáltalán nem lesz lehetőség a kötvények lejárat előtti értékesítésére.

  A bank OTC (tőzsdén kívüli)Az OTC piacon olyan termékekkel lehet kereskedni, amelyek kereskedése nem központosított, tehát nem tőzsdén zajlik a kereskedés.Felhívjuk figyelmét, hogy lejárat előtti eladás esetén az aktuális eladási ár a mindenkori piaci helyzet alapján alakul ki, így a hozamkörnyezet változása és egyéb tényezők miatt az eladási ár akár jelentősen is eltérhet a jegyzéskori ártól! árjegyzési kötelezettséget sem vállal, így a kötvény a futamidő alatt az OTP Bank részére nem lesz értékesíthető.

Már nem jegyezhető sorozatokhoz kapcsolódó dokumentumok

Gyakran ismételt kérdések

Azokat a kötvényeket, amelyeket bankok bocsátottak ki a 2003. január 1. és 2015. július 2. közötti időszakban, lejáratukig biztosítja az OBA. A 2003. január 1. előtt és a 2015. július 2. után kibocsátott banki kötvényekre, így jelen kötvényre sem vonatkozik az OBA biztosítás.

Likviditási kockázat: OTC (tőzsdén kívüli)Az OTC piacon olyan termékekkel lehet kereskedni, amelyek kereskedése nem központosított, tehát nem tőzsdén zajlik a kereskedés.Felhívjuk figyelmét, hogy lejárat előtti eladás esetén az aktuális eladási ár a mindenkori piaci helyzet alapján alakul ki, így a hozamkörnyezet változása és egyéb tényezők miatt az eladási ár akár jelentősen is eltérhet a jegyzéskori ártól!értékesítés az OTP Bank Nyrt. részére a futamidő alatt nem lehetséges, a Bank OTC árjegyzési kötelezettséget nem vállal a kötvényre. A kötvény bevezetésre kerül a Budapesti Értéktőzsdére, de az OTP Bank Nyrt. nem jegyez rá tőzsdei árat sem, ezért várhatóan a kötvény lejárat előtt, azaz 2028. december 15-ét megelőzően nem, vagy csak jelentős veszteséggel lesz értékesíthető!

Szanálási kockázat: A szanálási feladatkörében eljáró MNB jogosult lehet az OTP TBSZ kötvény tőkeösszegének vagy a kötvény alapján esedékes összegnek a csökkentésére, ideértve a nullára csökkentést is.

Az OTP Bank Nyrt. fizetésképtelensége esetén az esetleges felszámolási eljárás során a kötvények tulajdonosainak figyelemmel kell lenniük a követelésük kielégítési sorrendben elfoglalt helyére.

A piaci hozamok elmozdulása negatívan befolyásolhatja a kötvény piaci értékét.

A további kockázatokról Az OTP Bank Nyrt. által kibocsátott leírható, illetve átalakítható kötelezettségnek minősülő, előresorolt elsőbbségi hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokra vonatkozó egyes jogszabályi feltételekről szóló tájékoztatóban talál információt.

Az Aktuálisan jegyezhető és adagolt kibocsátás útján elérhető értékpapírok listája és termékjellemzői című hirdetményünk tartalmazza az OTP Bank által kibocsátott kötvények kockázati besorolását.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.