Fix futamidő

3 év

Fix kamatozás

7,40% p.a.

Legkisebb befektethető összeg

10 000 Ft

Előnyök

 • Alacsony kockázat
 • Egyszerű befektetési mód
 • Magasabb hozamot kínál a normál bankbetéteknél
 • Fix, kiszámítható hozam (melyet a fizetési számlán írunk jóvá, a kamatadó és a szocho levonását követően)
 • Lejárat előtt is – az aktuális kereslet függvényében - értékesíthető a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ
 • Amennyiben a Kötvény Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlára kerül jegyzésre, a megtakarítás után fizetendő adó részben vagy egészben megspórolható

Főbb kockázatok

 • Másodpaci kereskedés likviditásának kockázata: Annak kockázata, hogy a befektetők nem lesznek képesek könnyen vagy egyáltalán nem lesznek képesek értékesíteni Kötvényeiket, illetve nem azon az áron, amely elvárható lenne a hasonló befektetési eszközök másodlagos piaca alapján. A magyarországi vállalati-, illetve banki Kötvények másodpiacára a likviditás hiánya jellemző, ezért az állampapírokhoz viszonyítva jóval magasabb a banki Kötvények likviditási kockázata.
 • Árfolyamkockázat: A piaci hozamok elmozdulása negatívan befolyásolhatja a kötvény piaci értékét.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes OTP 3 éves Kötvényt vásárolnia, ha

 • alacsony kockázatú, kiszámítható befektetést keres,
 • 3 évre szeretne befektetni, és
 • a jelenlegi normál betéti kamatoknál magasabb, fix hozamot szeretne elérni.

Ki vásárolhatja meg?

Ön akkor vásárolhat OTP 3 éves Kötvényt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett

Kérjük, befektetési döntése meghozatala előtt ismerje meg a Végleges feltételeket, illetve az Alaptájékoztatót és kiegészítéseit.

A befektetés adóügyi következményei pontosan csak a mindenkor hatályos adójogszabályok és a befektető egyedi körülményei alapján ítélhetőek meg, és ezen körülmények a jövőben változhatnak!

Hogyan működik?

 1. Jegyzés

  OTP 3 éves Kötvényt a jegyzési időszak alatt bármikor jegyezhet bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban, OTPdirekt telefonos és internetes szolgáltatáson keresztül, OTPdirekt Bróker szolgáltatás segítségével, valamint az új internet- és mobilbankon (Android) keresztül, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával és az elektronikus szolgáltatások igénybevételéhez szükséges külön szerződéssel.

  Ha Önnek még nincs a kötvényjegyzéshez szükséges Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Számlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár a kötvény megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  Az adott kötvény feltételeitől függ, mikor történik a kamat és a tőkefizetés, az összeget minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá, a kamatadó és a szocho levonását követően. Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti a kötvényt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

  Lejárat előtt a kötvényt OTC ügyletAz OTC piacon olyan termékekkel lehet kereskedni, amelyek kereskedése nem központosított, tehát nem tőzsdén zajlik a kereskedés.

  Felhívjuk figyelmét, hogy lejárat előtti eladás esetén az aktuális eladási ár a mindenkori piaci helyzet alapján alakul ki, így a hozamkörnyezet változása és egyéb tényezők miatt az eladási ár akár jelentősen is eltérhet a jegyzéskori ártól!
   keretében adhatja el a Bank számára, amennyiben a Bank aktuálisan jegyez árat. A Bank aktuális árjegyzésének és tőzsdei kereslet hiányában előfordulhat, hogy a kötvények lejárat előtti értékesítése nem, vagy csak veszteséggel lehetséges.

  Az OTC ügylet keretében történő eladás során nem számítunk fel értékesítési jutalékot (az értékesítéssel kapcsolatos költségeket az eladási ár tartalmazza).

Már nem jegyezhető sorozatokhoz kapcsolódó dokumentumok

Gyakran ismételt kérdések

Azokat a kötvényeket, amelyeket bankok bocsátottak ki a 2003. január 1. és 2015. július 2. közötti időszakban, lejáratukig biztosítja az OBA. A 2003. január 1. előtt és a 2015. július 2. után kibocsátott banki kötvényekre, így jelen kötvényre sem vonatkozik az OBA biztosítás.

Az Aktuálisan jegyezhető és adagolt kibocsátás útján elérhető értékpapírok listája és termékjellemzői című hirdetményünk tartalmazza az OTP Bank által kibocsátott kötvények kockázati besorolását. A további főbb kockázatokról a Végleges feltételek 3.4-es pontjában, illetve az Egységes Előzetes Tájékoztató Hirdetmény E. 2-es pontjában talál információt.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.