Részvények

A Budapesti Értéktőzsde tagjaként bankunk valamennyi, tőzsdén jegyzett értékpapírra vonatkozóan vételi és eladási megbízást vesz fel.

Részvények vételére és eladására vonatkozó megbízását megadhatja bármely, értékpapír forgalmazással foglalkozó OTP Bank fiókban.

A részvénybefektetések hozama hosszabb távon jelentékeny módon meghaladja a kockázatmentes hozamot, ugyanakkor fontos tudni, hogy a részvények árfolyamai reagálnak a legérzékenyebben a piaci eseményekre. A részvények árfolyama ezért a befektetés időszakában is erősen ingadozhat.

Kinek ajánljuk?

  • Minden kis- és középvállalkozás rendelkezhet részvényekkel.
  • Elsősorban kockázatkedvelő, hosszú távú (min.: 3-5 év) elképzelésekkel rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk.

Befektetésekkel kapcsolatos további információért forduljon ügyintézőinkhez!

Forgalmazási ismeretek

Ön kétféle módon adhat megbízást:

Piaci áras megbízás

  • A megbízás a részvény aznapi árfolyamán teljesül, abban az esetben, amennyiben az adott kereskedési napon létrejön kötés az Ön által megjelölt részvényre.

Limitáras megbízás

  • Az Ön által meghatározott "küszöbár"-nál kedvezőtlenebb feltételekkel nem teljesíthető a megbízás, vétel esetén a maximum, eladás esetén a minimum árat kell megadni. Határidőként ebben az esetben egy konkrét napot vagy időintervallumot kell megadni, ami maximum 30 nap lehet.
  • A megadott limitár a megbízás ideje alatt módosítható, vagy - amennyiben teljesülés nélkül lejár - új megbízás felvételére van lehetőség, akár az eredetivel egyező, akár attól eltérő paraméterekkel.

Az azonosítás és a fedezetvizsgálat után rögzítjük az Ön megbízását, ezt követően az ajánlatot továbbítjuk a tőzsdei kereskedési rendszerbe, ahol az ügylet ténylegesen megvalósulhat.

A megbízás teljesítésének elszámolása után - az ügyletből a jutalék elszámolása után - befolyó pénz, illetve az értékpapír jóváírásra kerül az Ön számláin.

A számláján elhelyezett részvények esedékes osztalékának beszedéséről és számláján történő jóváírásáról szintén mi gondoskodunk.

Aktuális hirdetmények és üzletszabályzatok

 
 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.