A Budapesti Értéktőzsde tagjaként bankunk valamennyi, tőzsdén jegyzett értékpapírra vonatkozóan vételi és eladási megbízást vesz fel.

A részvénybefektetések hozama hosszabb távon jelentékeny módon meghaladhatja a kockázatmentes hozamot, ugyanakkor fontos tudni, hogy a részvények árfolyamai reagálnak a legérzékenyebben a piaci eseményekre. A részvények árfolyama ezért a befektetés időszakában is erősen ingadozhat.

Kinek ajánljuk?

  • Minden kis- és középvállalkozás rendelkezhet részvényekkel.
  • Elsősorban kockázatkedvelő, hosszú távú (min.: 3-5 év) elképzelésekkel rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk.

Befektetésekkel kapcsolatos további információért forduljon ügyintézőinkhez!

Forgalmazási ismeretek

Ön kétféle módon adhat megbízást:

Limitáras megbízás

  • Limitáras megbízás esetén Ön a konkrét vételi vagy eladási árat határozza meg, tehát azt, hogy legfeljebb mennyi pénzért hajlandó vásárolni vagy legalább mennyiért hajlandó eladni a részvényeit.
  • Ez a megbízási típus csak a megadott vagy annál kedvezőbb áron teljesül.

Piaci áras megbízás

  • Piaci áras megbízás esetén Ön nem a konkrét vételi vagy eladási árat határozza meg, hanem a venni vagy eladni kívánt értékpapír mennyiségét.
  • A megbízás érvényességi ideje legfeljebb 360 nap lehet, ami alatt több tételben is teljesülhet a megbízás. Ha lejár az érvényességi idő, és nem sikerült eladni vagy megvenni a kívánt mennyiségű értékpapírt, akkor a megbízás fennmaradó részét töröljük.

Az azonosítás és a fedezetvizsgálat után rögzítjük az Ön megbízását, ezt követően az ajánlatot továbbítjuk a tőzsdei kereskedési rendszerbe, ahol az ügylet ténylegesen megvalósulhat.

A megbízás teljesítésének elszámolása után - az ügyletből a jutalék elszámolása után - befolyó pénz, illetve az értékpapír jóváírásra kerül az Ön számláin.

A számláján elhelyezett részvények esedékes osztalékának beszedéséről és számláján történő jóváírásáról szintén mi gondoskodunk.

Hogyan veheti igénybe?

OTP Bank fiókban

Részvények vételére és eladására vonatkozó megbízását megadhatja bármely, értékpapír forgalmazással foglalkozó bankfiókunkban.

Fiók- és ATM-kereső
Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.