Bankváltáson gondolkodik? Új vállalkozói számlát nyitna? Az OTP Bank célja, hogy a bankváltási folyamatot minél egyszerűbben és gyorsabban intézhesse, ezért oldalunkon összegyűjtöttük a számlanyitással és bankváltással kapcsolatos tudnivalókat és hasznos információkat.

A bankváltás lépései

 1. Számlanyitás bankfiókban vagy online

  Az ügyintézéshez ne felejtse el a szükséges dokumentumokat is magával vinni. A vállalkozói számlanyitáshoz most ingyenesen biztosítjuk az elektronikus cégkivonat lekérdezését, így arra nem kell gondot fordítania.

 2. Értesítjük a hatóságokat az új számlájáról

  Bankunk bejelenti az új számlaszámot a Cégbíróságnak, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak, így Önnek nincs bejelentési kötelezettsége.

 3. Számlabeállítások intézése – bankunk ebben is segít

  Csoportos beszedési és rendszeres átutalási megbízásait irányítsa át az új számlájára. Ennek listáját le tudja kérni korábbi bankjától, tanácsadóink pedig segítenek az új számláján történő beállításában.

 4. Partnerek tájékoztatása az új számlaszámról

  Tájékoztassa üzleti partnereit a megváltozott bankszámlaszámról. Ehhez biztosítunk egy sablon e-mailt, amelyet pár kattintással továbbíthat partnerei felé. A sablonlevelet kérje fióki tanácsadóinktól.

 5. Régi számlájának bezárása

  Ha az új számláján a beállítások megtörténtek, értesítette partnereit és amennyiben nincs szüksége régi bankszámlájára, akkor bezárhatja annak érdekében, hogy azzal kapcsolatban további költsége már ne keletkezzen.

Hogyan nyithat vállalkozói számlát?

Számlanyitás kezdeményezése online

A számlacsomag igényléséhez csak néhány alapadat megadása szükséges. Ezt követően új számlája szerződését a kiválasztott bankfiókban írhatja alá!

Számlanyitási akció: online igénylés esetén a havidíj az első 12 hónapban 0 Ft

Számlanyitás bankfiókban

Tanácsadóink segítenek megtalálni a céljaihoz leginkább illeszkedő számlacsomagot most akár 6 havi számlavezetési díj elengedéssel.

A kényelmes ügyintézéshez keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat és foglaljon időpontot online!

Mire érdemes ügyelni bankváltáskor?

 • Egyes esetekben nem csak partnereit szükséges értesítenie a számlaszám változásról, hanem más vállalkozásával kapcsolatban álló szolgáltatókat is.
 • Ha POS terminált is igénybe vesz, vagy egyéb bankkártyaelfogadási megoldást biztosít a fizetéshez vevői részére, ne felejtse el a számlaszám változást bejelenteni a terminál kibocsátója felé annak érdekében, hogy a tranzakciók ellenértékének jóváírásai már az új számlájára érkezzenek. Amennyiben digitális fizetési megoldást vagy kártyaelfogadói szolgáltatást biztosítana üzletében, az OTP Bank ebben is tud Önnek segíteni.
 • Ha régi számláját megszünteti, mindenhol, ahol feltüntette a vállalkozás korábbi számlaszámát, módosítani kell az adatot, például a bélyegzőn vagy a vállalkozás honlapján.
 • Más banknál meglévő hitelét szeretné kiváltani? Szakértőink ebben is tudnak segíteni vállalkozásának! Foglaljon időpontot kollégáinkhoz, akik segítenek megtalálni az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.