Befektetési jegyek

Az OTP Bank az értékpapír-forgalmazással foglalkozó több mint 230 fiókjában forgalmazza az OTP Alapkezelő által kibocsátott befektetési jegyeket.

AlapokKockázati besorolásAjánlott minimális befektetési időtáv
OTP Tőkegarantált Pénzpiaci AlapMinimális (1)0-1 év
 
OTP Optima AlapMérsékelt (3)1-3 év
 
OTP Euró Pénzpiaci AlapAlacsony (2)0-1 év
OTP Dollár Pénzpiaci AlapMinimális (1)0-1 év
 


Kinek ajánljuk?

A befektetési jegyek megvásárolhatóak devizabelföldi természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok által. Ajánljuk ezt a rugalmas befektetési formát egyéni vállalkozók számára is. Az Ön cégének leginkább megfelelő befektetési alap kiválasztásához forduljon bizalommal ügyintézőinkhez!

Milyen előnyökkel jár, ha vállalkozásának szabad pénzeszközeit
befektetési alapba helyezi el?

A befektetési alapok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világ szerte, hiszen számos előnyhöz juttatják a befektetőt.

  • Kockázatmegosztás (diverzifikáció): A befektetési alapok a vagyonukat egyidejűleg sokféle befektetés között osztják meg. A kockázatmegosztás előnyeit kihasználva az alapkezelők a befektetők vagyonát nem ritkán sok száz értékpapír között osztják meg. Ebből adódóan a vagyon csak egy kicsi része jut egy-egy papírra, így ha egy-egy papíron árfolyammozgások miatt veszteség keletkezik, az még nem lesz nagy hatással az alap egészének értékére.
  • Szakértelem: a befektetési alapok pénzügyi döntéseit szakemberek hozzák meg, minek következtében időt és jelentős költségeket takaríthatnak meg.
  • Könnyű hozzáférhetőség: a nyíltvégű befektetési alapok jegyei bármikor visszaválhatók, így vállalkozása igény esetén azonnal pénzhez juthat, nem kell számolnia lekötési idővel. Elősegíti a hatékony pénzeszköz-gazdálkodást.

Forgalmazási ismeretek

  • A forgalmazás, vagyis a befektetési jegyek adásvétele ún. napi nettó eszközértéken – gyakorlatilag árfolyamon - történik.
  • Az alapok nem hozamot fizetnek, hanem a vételár és a visszavásárlási ár közötti különbözet jelenti a befektetők nyereségét.
  • A befektetési jegyek minden banki munkanapon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, címletük 1 Ft (nyíltvégű alapok) vagy 10.000 Ft (zártvégű alapok), az Euró és Dollár alapok esetében 1 eurocent, illetve 1 dollárcent, tehát bármilyen összeg betehető, majd kivehető az alapokból.
  • A bank az üzletfelektől tárgynapi értéknapra ügyleti megbízást kizárólag fiókzárásig, de legkésőbb 17:00 óráig vesz fel (Cut-off time).

Aktuális hirdetmények és üzletszabályzatok

 
 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.