Lépj be az Internetbankba QR-kóddal!

Egyszerű és biztonságos belépés az OTP SmartBank QR-kódos azonosításával

Ha QR-kóddal lépsz be az Internetbankba, nem kell megadnod az internetbankos jelszavadat, és az SMS-ben kapott kód beírásával sem kell bajlódnod. Ráadásul a további bankoláshoz sem lesz szükséged jóváhagyó SMS-ekre. A QR-kódos belépés egyszerű és biztonságos!
 

Hogyan léphetsz be QR-kóddal az Internetbankba?

QR-kódos belépés választása

Válaszd a "belépés QR-kóddal" lehetőséget az Internetbank belépési oldalán, majd kattints a "QR-kód létrehozása" gombra!

Válaszd a "belépés QR-kóddal" lehetőséget az Internetbank belépési oldalán, majd kattints a "QR-kód létrehozása" gombra!

QR-kód beolvasása a SmartBank mobilalkalmazással

Nyisd meg az OTP SmartBank alkalmazást a mobilodon, majd válaszd a "QR" gombot a "Belépés" gomb mellett.

Olvasd le a számítógép képernyőjén megjelenő QR-kódot a mobiloddal, majd add meg a PIN-kódodat, vagy az előre beállított biometrikus azonosítással (Face/Touch ID) lépj be az Internetbankba!

Olvasd be QR-kódot az OTP SmartBank mobilalkalmazással

Még nem használod az OTP SmartBankot? Töltsd le most!

Android (4.1 és felette)

OTPSmartBank letöltése Android telefonodra

iOS (10 és felette)

OTPSmartBank letöltése iPhone-odra

Az OTPdirekt SmartBank szolgáltatás funkcióit azok az ügyfeleink vehetik igénybe, akik már használják az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatást. A SmartBankot egy pár lépésből álló regisztráció elvégzését követően azonnal használhatod. Hogyan regisztrálhatsz?

Módosított operációs rendszerrel rendelkező (jailbreakelt, rootolt) készülékeken a SmartBank alkalmazás nem használható.

Mire használhatod még a SmartBank QR-kód beolvasót?

  • Internetbanki tranzakciók jóváhagyására

    A jóváhagyásnál megjelenő QR-kódot a belépéshez hasonlóan egyszerűen olvasd be a SmartBank QR-kód beolvasó funkciójával!

  • Postai csekkek befizetésére

    Olvasd be a postai csekken található QR-kódot a mobiltelefonod kamerájával, majd add meg azt az e-mail címet, ahova a befizetésről szóló visszaigazolást szeretnéd kapni!

  • Bankkártyás fizetésre

    Az OTP Bank kártyás fizetési felületén a bankkártyád adatainak megadása helyett a fizetéshez egyszerűen csak olvasd be a mobiltelefonoddal a QR-kódot!

Hogyan regisztrálhatsz az OTP SmartBankba?

Amikor először indítod el a SmartBankot, egy pár lépésből álló, egyszerű regisztrációt kell elvégezned. Ehhez szükséged lesz az Internetbankhoz is használt azonosítódra (HAZ-azonosító), a bankszámlaszámodra és a jelszavadra.

A regisztráció lépései:

1. Kattints a kezdőképernyőn látható Regisztráció gombra.

2. Add meg az Internetbank-belépéshez használt adataidat: a HAZ-azonosítódat, a számlaszámodat és a jelszavadat!

3. Adj meg egy 6-8 számjegyből álló, tetszőlegesen választott kódot! Jól jegyezd meg, ez lesz a belépéshez szükséges SmartBank PIN-kódod. A kódot megerősítésképpen újra be kell írnod.

4. Ha mobiltelefonod alkalmas a biometrikus azonosításra (ujjlenyomat, FaceID), és a készülékeden korábban már bekapcsoltad valamelyik biometrikus azonosító funkciót, akkor ezt a kényelmes azonosítási módot is választhatod a belépéshez a PIN-kód megadása helyett. Ebben az esetben el kell fogadnod a nyilatkozatot arról, hogy a mobiltelefonod ujjlenyomattal vagy FaceID-vel történő hitelesítési funkcióját kizárólag te használod.

5. A regisztráció véglegesítéséhez meg kell adnod az SMS-ben kapott azonosítót. Ezzel a regisztráció befejeződött, és azonnal használhatod is a SmartBankot.

Android (4.1 és felette)

OTPSmartBank letöltése Android telefonodra

iOS (10 és felette)

OTPSmartBank letöltése iPhone-odra