Internetes biztonsági kód

A kártyákhoz beállítható az internetes biztonsági kód egy olyan egyedi kód, melyet az internetes vásárlás során a bank megküld a kártyabirtokos mobileszközére. 2021. január 1-től a szolgáltatás használata kötelező

 • az Európai Unión belül, ha az adott kereskedő unión belüli banktól (vagy más pénzforgalmi szolgáltatótól) vesz igénybe kártyaelfogadói szolgáltatást,
 • az Európai Unión kívül, ha az adott kereskedő bár unión kívüli banktól (vagy más pénzforgalmi szolgáltatótól) vesz igénybe kártyaelfogadói szolgáltatást, de alkalmazza az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Ezeknél a kereskedőknél a fizetési felületen egy megerősítő oldalon kell megadni az internetes biztonsági kódot és a kártyabirtokos által választott vagy módosított TeleKódot*, mellyel a kártyabirtokos meg tudja erősíteni, hogy kártyabirtokosként jogosult a kártya használatára és jóváhagyja a vásárlást.

Ha az adott kereskedő alkalmazza az internetes biztonsági kód szolgáltatást, a weboldalon az alábbi logó/védjegy jelenik meg:

 • Mastercard kártyák esetén Mastercard SecureCode /
  Mastercard ID Check logó
Mastercard SecureCode logóMastercard ID Check logó
 • VISA kártyák esetén Verified by VISA /
  VISA Secure logó
Verified by VISA logóVISA secure logó

Az internetes biztonsági kód beállítását és a szolgáltatáshoz kapcsolódó mobiltelefonszám módosítását a szerződő fél képviseletére jogosult díjmentesen kérheti a számlavezető fiókban. A beállított internetes biztonsági kód szolgáltatás nem törölhető.

*A TeleKód a kártyabirtokosok adatainak biztonságát szolgáló 3 számjegyű jelszó. Az alapértelmezett TeleKód a betéti kártya mögött álló bankszámla utolsó három számjegye, amit a kártyabirtokosnak az első használat előtt egyedileg kell módosítania a kártyahasználathoz.
A TeleKódot a kártyabirtokos módosíthatja:
- az OTP forinttöltésű ATM-jein a „TeleKód módosítása” menüpontban,
- az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatás (+36 1/20/30/70 366-6666) 2-es menüpont 4-es almenüjében,
- az OTPdirekt internetes szolgáltatás „Betéti kártyák, hitelkártyák / Bankkártya adatok lekérdezése és módosítása menüpontban, ha a szerződő fél rendelkezik OTPdirekt internetes szolgáltatásra vonatkozó szerződéssel és azon belül a kártyabirtokos igénybevevőként hozzáfér a kártyaszámlához, vagy
- OTP Bank fiókban.

Üzleti betéti kártyáihoz további biztonsági szolgáltatásokat is beállíthat

Virtuális vásárlási limit
Beállításával korlátozható, hogy a kártyabirtokos naponta legfeljebb mekkora összegben vásárolhat interneten, telefonon vagy levélben.

 • Ha a kártyához hozzárendelte az internetes biztonsági kód szolgáltatást, meg kellett adnia egy virtuális vásárlási limitet is. Ha nem szeretné, hogy a kártyabirtokos internetes vásárlásra használja a kártyáját, állítsa a virtuális vásárlási limitet 0-ra.
 • Ha a kártyához nem állított be internetes biztonsági kódot és virtuális vásárlási limitet, akkor a kártyabirtokos a kártyájával kizárólag azoknál a kereskedőknél fog tudni interneten keresztül vásárolni, amelyek az Európai Unión kívüli banktól (vagy más pénzforgalmi szolgáltatótól) vesznek igénybe kártyaelfogadói szolgáltatást, és nem alkalmazzák az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Külföldi használat korlátozása
Beállításával korlátozható, hogy a kártyabirtokos hol használhatja üzleti betéti kártyáját:

 • csak Magyarországon,
 • csak Magyarországon és Európában,
 • korlátozás nélkül az egész világon.

A külföldi használat korlátozás csak azokra a tranzakciókra vonatkozik, ahol a kártya vagy a kártyaadatokat tartalmazó eszköz (pl. mobiltelefon) fizikailag is jelen van.

A virtuális vásárlási limitet és a külföldi használat korlátozását a szerződő fél képviseletére jogosult kérheti a számlavezető fiókban. A beállítások módosításának díját a kártyára vonatkozó Hirdetmény tartalmazza.

Az internetes biztonsági kód és a virtuális vásárlási limit beállításához vagy módosításához, valamint a szolgáltatáshoz kapcsolódó telefonszám és a külföldi használat korlátozásának megváltoztatásához az alábbi adatlapok egyikét kell kitölteni – a kártya típusától függően – 3 példányban kinyomtatni és aláírva a számlavezető fiókba eljuttatni.

 • Adatlap Üzleti Forint Kártyához az alábbi
  kártyák esetén:
  - Mastercard Unembossed Üzleti kártya
  - Mastercard Nemzetközi Üzleti kártya
  - VISA Arany Üzleti kártya

Az adatlapot a szerződő fél képviselőjének vagy képviselőinek és a kártyabirtokosnak is alá kell írnia.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.