Személyi kölcsön Önkéntes Nyugdíjpénztári tagoknak

OTP Önkéntes Nyugdíjpénztári (ÖNYP) egyéni számlájának megtakarításait felajánlhatja
fedezetként, cserébe kedvező kamat mellett szabad felhasználású forint alapú
személyi kölcsönt igényelhet.

Személyi kölcsön Önkéntes Nyugdíjpénztári tagoknak


Akció keretében 2017. február 1-től 2017. augusztus 31-ig szerződött és folyósított Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagoknak nyújtott Személyi kölcsönök esetében a folyósítási díj, amelynek mértéke 1%, maximum 75.000 Ft, nem kerül felszámításra.

Az ügyleti kamat a teljes futamidő alatt a referencia kamatláb változásával egyidejűleg, három havonta automatikusan változik.
THM: 6,9%, amely érték a 2017. április 26-án érvényes referencia kamatláb figyelembe vételével 3 millió Ft összegű, 60 hónap
futamidejű kölcsönre került meghatározásra. Reprezentatív példa

Miért előnyös?

 • Mint az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagja (10 éves várakozási idő leteltét követően) a megtakarításainak 50%-áig terjedő fedezet mellett igényelhet kedvező feltételű személyi kölcsönt, így a pénztárban felhalmozott megtakarítása további hozamot is generál.
 • Ha fel szeretné használni az Önkéntes Nyugdíjpénztári megtakarítását (hozam+tőke), vagy annak egy részét, Önnek SZJA és EHO fizetési kötelezettsége is keletkezik.
 • A futamidő alatt csak kamatot kell fizetnie, ezáltal a havi fizetési kötelezettsége a hagyományos személyi kölcsön törlesztőrészletéhez képest rendkívül alacsony. A tőkét a futamidő végén egyösszegben, az utolsó hiteldíj megfizetésével egy időben kell törlesztenie.
 • Összege és futamideje az Ön igényeihez igazodik: az OTP Bank Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagoknak nyújtott forint alapú Személyi kölcsönét az adott konstrukció és a hitelbírálat függvényében 13 - 133 hónap közötti futamidővel igényelheti, a kölcsön összege 200.000 Ft és 10.000.000 Ft között lehet.
 • A bankfiókban előzetes kalkuláció elvégzésére is lehetőség van, mellyel meghatározzuk az Ön által igényelhető maximális kölcsönösszeget, vagy az Ön által igényelni kívánt összeghez szükséges fedezet mértékét, így könnyebben tud döntéseket hozni a kölcsönfelvétellel kapcsolatban.

Jellemzők

 • A kölcsön devizaneme: forint
 • A kölcsön célja: szabadon felhasználható
 • Futamidő: minimum 13 hónap, maximum 133 hónap
 • A kölcsön összege: 200.000 Ft - 10.000.000 Ft
 • Kamatozás módja: Az ügyleti kamat meghatározása referencia kamat alapján történik. (A referencia kamathoz kötött árazásról részletes tájékoztatást alább olvashat)
 • A futamidő alatt csak hiteldíjat kell fizetni, a tőketörlesztés a futamidő végén, egy összegben történik. A hiteldíj megfizetése, valamint a tőke törlesztése minden esetben az OTP Banknál vezetett Lakossági Bankszámláról történik beszedési megbízással.

Hogyan igényelheti?

Önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak nyújtott forint alapú személyi kölcsönt igényelhet Ön, ha

 • Jelenleg az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagja.
 • Legalább 10 éves önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezik.
 • Betöltötte a 21. életévét.
 • Devizabelföldi, természetes személy.
 • Állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik.
 • Megfelel a bank hitelbírálati feltételeinek, valamint birtokában van az előírt dokumentumoknak.
 • Rendelkezik rendszeres jövedelemmel.
 • Nem szerepel mulasztással vagy visszaéléssel a KHR rendszerben.
 • Nem áll adósságrendezési (magáncsőd) eljárás hatálya alatt, vagy ilyen eljárást nem kezdeményezett.

További tudnivalók

Amit a referencia kamat alapú árazásról tudni érdemes...

Referencia kamat alapú árazás esetén az ügyleti kamat meghatározása
az alábbiak szerint történik: Ügyleti kamat = referencia kamat + kamatfelár.

A referencia kamat

2015. február 1-től a kölcsön folyósítását megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes (amennyiben ez a nap hétvégére, vagy munkaszüneti napra esik, az ezt megelőző munkanapon érvényes), 3 hónapos referencia kamat (3 hónapos BUBOR).

Ezt követően a referencia kamatláb változásával egyidejűleg az ügyleti kamat mértéke három havonta, minden harmadik hónap 1. napján az azt megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes (amennyiben ez a nap hétvégére, vagy munkaszüneti napra esik, az ezt megelőző munkanapon érvényes), 3 hónapos referencia kamatláb alapján automatikusan változik. Az ügyleti kamatváltozás annak hatálybalépését követő első esedékességi naptári naptól kerül érvényesítésre.

A kamatfelár

2015. február 1-től a Hirdetményben közzétett, kölcsönösszegtől függően meghatározott éves kamat, amely az MNB honlapján közzétett H2F elnevezésű kamatfelár-változtatási mutató alapján 3 évente változhat.

A kamatfelárat a 3 éves kamatfelár-periódus alatt a bank nem jogosult egyoldalúan megváltoztatni.


Amire szüksége lehet

A megelőzően hatályos hirdetményeket és üzletszabályzatokat, valamint az OTP Bank
Általános Üzletszabályzatát a linkekre kattintva tekintheti meg.


Felelős hitelezés és etikai alapelvek

A Magyar Bankszövetség fontosnak tartja az önszabályozást, ezért a legjobb piaci gyakorlatból
kiindulva alkotta meg az ügyfelekkel és egyéb partnerekkel szembeni magatartások
alapelveit lefektető Kódexet -
itt olvasható.

 • A hitelfelvétellel kapcsolatos felelős döntésének meghozatalához segítséget nyújthatnak Önnek a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi honlapján található információk, tájékoztatók, az összehasonlítást illetve a választást segítő alkalmazások (pl.: háztartási költségvetés-számító program, hitelkalkulátor, termék-összehasonlító táblázatok), azon belül is az MNB Pénzügyi Navigátor füzetek, navigátor filmek és az alkalmazások.