OTP Tőzsdesuli

Érdeklődik a tőzsdézés iránt? Fontolgatja, hogy belevág, vagy már aktívan kereskedik? Ismerkedjen meg tőzsdei kereskedés alapfogalmaival, az elemzési módszerekkel, stratégiákkal! Nézze meg videó sorozatunkat!

Miben segít a videó sorozat?

A sikeres tőzsdei kereskedés alapvető feltétele a széleskörű tájékozódás egy-egy döntés meghozatala előtt. A videó sorozat célja, hogy konkrét példákon keresztül segítséget nyújtson a tőzsdei kereskedés alapvető fogalmainak megismerésében, valamint a befektetési szakma által használt stratégiák és elemzési módszerek megértésében.

Megismerkedhetünk a tőzsdei kereskedés alapjaival, a megbízás típusokkal; tippeket kaphatunk, hogy milyen módszerekkel csökkenthető a részvénybefektetések kockázata; betekintést nyerhetünk a technikai elemzés rejtelmeibe – csak hogy néhány izgalmas témát említsünk a teljesség igénye nélkül.

A videó sorozat hasznos ismereteket ad és segítséget nyújt a döntéshozatalban kezdők és haladók számára egyaránt.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Tőzsdei oktató videók tájékoztató jellegű információkat tartalmaznak. A videók megtekintése előtt kérjük figyelmesen olvassa el a felhasználási feltételeket.

Alapszint
 

play

A tőzsdei kereskedés alapjai

Az értékpapírokkal történő kereskedés
kiemelt helyszíne az értéktőzsde. A
tőzsdei kereskedés alapjait, feltételeit,
valamint a tőzsdei ügyletek elszámolásának alapelveit
ismerteti a videó.

 play

A kereskedés iránya

A tőzsdei árfolyamok alakulásának hátterében az emelkedésre és esésre számító befektetők aktivitása áll. A két befektetői csoport piacról alkotott eltérő véleménye biztosítja az árfolyamok folyamatos változását. A videó a pozíciók alapvető irányait mutatja be.

 play

Méret, forgalom, likviditás

Mit nevezünk blue chip részvénynek?
Hogyan rangsorolhatók a tőzsdei társaságok? Innen megismerkedhetünk
a tőzsdei kapitalizáció, likviditás
és a volatilitás fogalmaival.

play

Árlépésköz, ajánlati könyv, felfüggesztés

Mikor teljesül egy tőzsdei ajánlat, mi az az ajánlati könyv? Az ajánlati könyv működését, valamint a részvényekkel való kereskedés szüneteltetésének okait szemlélteti a videó.

 play

Piaci és limit áras megbízás

Részvényvásárlás és eladás során többféle megbízás típus áll a befektetők rendelkezésére. A piaci és limit áras megbízások megértéséhez a videó példái nyújtanak segítséget.

 play

Aktiválási áras és day-trade megbízások

Meghatározható-e, hogy mikor kerüljön be a megbízásunk az ajánlati könyvbe? Kihasználhatók-e a napon belüli árfolyammozgások? A videóban ezekre a kérdésekre találunk választ.

play

Certifikátok és ETF-ek

Mik azok a certifikátok és ETF-ek?
Milyen típusaik, jellemzőik vannak?
Ezen kérdések megválaszolásában
nyújt segítséget a videó.

 play

Kockázatkezelés és portfolió allokáció

A tőzsdei kereskedésben használatos kockázatcsökkentési technikák három alapvető eszközét ismerhetjük meg.

  

Haladó szint
 

play

Grafikon típusok

A technikai elemzés legalapvetőbb eszköze az árfolyamgrafikon, melyek közül a vonal-, a terület, valamint az oszlopdiagram mellett a japán gyertya grafikonokkal ismerkedhetünk meg.

 play

Japán gyertyák 1. rész

A videó a japán gyertya típusait mutatja be, valamint példákon keresztül nyújt segítséget abban, hogy az egyes gyertya típusokat hogyan értelmezhetjük, milyen következtetéseket vonhatunk le belőlük.

 play

Japán gyertyák 2. rész

A videó a négy legfontosabb, több gyertyából álló formációt mutatja be, melyek a következők: az esthajnalcsillag, a reggeli csillag, a három fehér katona és a három fekete holló.

play

Támasz, ellenállás, sáv és trend

Megtudhatjuk, hogy mit nevezünk támasz és ellenállás szintnek, milyen sajátosságok figyelhetők meg sávos kereskedés és trend esetén.

 play

A Dow elmélet

A technikai elemzés legfontosabb elméleti hátterét, a Dow elméletet és annak 6 fő megállapítását ismerhetjük meg.

 play

Rések és rés stratégiák

Mik a rések, hogyan ismerhetjük fel őket, milyen információt és előrejelzéseket adhatnak a tőzsdei kereskedés során?

play

Fibonacci vonalak

A technikai elemzés közkedvelt eszközei a Fibonacci vonalak, melyek a matematikában ismert és a természetben is előforduló Fibonacci számok alapján határozódnak meg. A videó segítséget nyújt a vonalak ábrázolásához és elemzéséhez.

 play

Mire jók az alakzatok?

Sokféle grafikon alakzat létezik, azonban az alábbi három fő csoportot különböztetjük meg: trendváltó, trendkövető és általános alakzatok. Hogy az egyes alakzat típusok milyen információt nyújthatnak, azt a videóból tudhatjuk meg.

 play

Általános alakzatok

Az általános alakzatok a technikai elemzés legegyszerűbb formációi, melyek a trend folytatását, akár megváltozását is előre jelezhetik. Ilyen alakzatnak számítanak a bemutatásra kerülő háromszögek, a négyszögek, az árfolyam csatorna és a hosszú bázis.

play

A trend folytatódását előrejelző alakzatok

A leggyakoribb trendkövető alakzatok az emelkedő, ill. csökkenő zászló, a fülescsésze, valamint a begyorsulás. Ezeket az alakzatokat ismerhetjük
meg a videóból.

 play

A trend megváltozását előrejelző alakzatok

A trendváltó alakzatok közül a legnépszerűbb formációknak a dupla csúcs és fenék, a fej és vállak, a kerek fenék és csúcs, a sziget és az ék számítanak, melyek ábrázolásában nyújt segítséget a videó.

 play

Általános indikátorok

A legnépszerűbb indikátorok megismerését szolgálja a videó, mely az árfolyamok fő tendenciájának megállapítására, valamint a vételi és eladási jelzések felismerésére használható mozgóátlagokat, továbbá az árfolyam változékonyságát is figyelembe vevő Bollinger szalagokat mutatja be.

play

Indikátorok használata trend esetén

A trendben mozgó árfolyamok esetében leggyakrabban használt indikátorok a trend megváltozását jelző MACD és a forgalom alakulását is figyelembe vevő OBV. A következő videó ezen indikátorok működésének jobb megértését szolgálja.

 play

Indikátorok sávos kereskedés esetén

A videó a sávos kereskedésben használható két alapvető indikátort ismerteti. Az RSI az adott instrumentum saját magához viszonyított erősségét méri, míg Slow Stochastic indikátor azt határozza meg, hogy egy részvény árfolyama relatív értelemben hol zárt egy adott periódus árfolyamsávján belül.

 play

Kereskedési stratégiák

A tőzsdei kereskedők sokféle stratégiát alkalmaznak, melyek közül a legismertebbek a momentum, a swing és a kontrajátékos stratégia. A videó ezen stratégiák megismerésében nyújt segítséget.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.