Részvények

A részvénybefektetést elsősorban kockázatkedvelő, hosszútávú (min.: 3-5 év) elképzelésekkel rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk.

Általánosságban elmondható, hogy a részvénybefektetések hozama hosszabb távon jelentékeny módon meghaladja a kockázatmentes hozamot, ugyanakkor fontos tudni, hogy a részvények árfolyamai reagálnak a legérzékenyebben a piaci eseményekre. A részvények árfolyama ezért a befektetés időszakában is erősen ingadozhat.


Forgalmazási ismeretek

Ön kétféle módon adhat megbízást.

Piaci áras megbízás:

Piaci áras megbízás maximális érvényességi időtartama 360 naptári nap, mely időszak alatt akár több tételben is teljesülhet.

Piaci áras megbízás kötési feltétellel is adható, ebben az esetben a megbízás maximális érvényességi ideje egy nap.

Most mind kötési feltétellel adott piaci áras megbízás csak abban az esetben teljesül, ha a teljes mennyiségre van ellenoldali ajánlat és az ügylet megkötésre kerül, ellenkező esetben a teljes ajánlat törlésre kerül.

Most rész kötési feltétellel adott piaci áras megbízás akár több árszinten és részben is teljesülhet, a nem teljesült mennyiség törlésre kerül az ajánlati könyvből.

Limitáras megbízás

Az Ön által meghatározott "küszöbár"-nál kedvezőtlenebb feltételekkel nem teljesíthető a megbízás, vétel esetén a maximum, eladás esetén a minimum árat kell megadni. Határidőként ebben az esetben egy konkrét napot vagy időintervallumot kell megadni, ami maximum 360 nap lehet. A megadott limitár a megbízás ideje alatt módosítható, vagy - amennyiben teljesülés nélkül lejár - új megbízás felvételére van lehetőség, akár az eredetivel egyező, akár attól eltérő paraméterekkel.

Az azonosítás és a fedezetvizsgálat után rögzítjük az Ön megbízását, ezt követően az ajánlatot továbbítjuk a tőzsdei kereskedési rendszerbe, ahol az ügylet ténylegesen megvalósulhat.

A megbízás teljesítésének elszámolása után - az ügyletből a jutalék elszámolása után - befolyó pénz, illetve az értékpapír jóváírásra kerül az Ön számláin. A számláján elhelyezett részvények esedékes osztalékának beszedéséről és számláján történő jóváírásáról szintén mi gondoskodunk. 


Hirdetmények, Üzletszabályzatok

 
 
 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.