Miért előnyös?

A részvénybefektetések hozama hosszabb távon jelentősen meghaladhatja a kockázatmentes hozamot.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes részvénybe fektetnie, ha

 • nem okoz problémát a bankbetéteknél jóval magasabb kockázat vállalása, és
 • hosszú távú befektetésben gondolkozik.

Milyen típusú megbízásokat adhat?

Limitáras megbízás

Limitáras megbízás esetén Ön a konkrét vételi vagy eladási árat határozza meg, tehát azt, hogy legfeljebb mennyi pénzért hajlandó vásárolni vagy legalább mennyiért hajlandó eladni a részvényeit.

Ez a megbízási típus csak a megadott vagy annál kedvezőbb áron teljesül.

Piaci áras megbízás

Piaci áras megbízás esetén Ön nem a konkrét vételi vagy eladási árat határozza meg, hanem a venni vagy eladni kívánt értékpapír mennyiségét.

A megbízás érvényességi ideje legfeljebb 360 nap lehet, ami alatt több tételben is teljesülhet a megbízás. Ha lejár az érvényességi idő, és nem sikerült eladni vagy megvenni a kívánt mennyiségű értékpapírt, akkor a megbízás fennmaradó részét töröljük.

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  Részvényt bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban vásárolhat, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával.
  Ha Önnek még nincs a részvényvásárláshoz szükséges Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár a részvény megvásárlásával egy időben.

 2. Megbízás

  A megbízás során Ön eldöntheti, hogy melyik értékpapírt szeretné megvásárolni, és milyen megbízási típussal. Ez után megvizsgáljuk, hogy van-e elegendő pénz a számláján a kiválasztott értékpapír megvásárlásához.

 3. Tőzsdei kereskedési rendszer

  Tőzsdei kereskedési rendszer

  Ha minden feltétel adott az értékpapír megvásárlásához, akkor az ajánlatot továbbítjuk a tőzsdei kereskedési rendszerbe, ahol az ügylet ténylegesen létrejöhet.

 4. Jóváírás

  Ha teljesült a megbízása, a megvásárolt értékpapírt vagy (eladás esetén) a befolyó pénzt jóváírjuk az Ön számláin. A részvények esedékes osztalékának számláján történő jóváírásáról szintén mi gondoskodunk.

Részvény osztalékfizetés

Osztalékfizetés lebonyolítása során kiemelt napnak az alábbi napok minősülnek:

 • E-7 nap: a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett részvények esetén az utolsó kereskedési nap, amelyen az adásvétel osztalékfizetésre való jogosultsággal együtt történik.
 • E-6 nap: a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett részvények esetén osztalékfizetésre való jogosultság nélküli kereskedés első napja.
 • E-5 nap a fordulónap: osztalékfizetésre az a részvényes jogosult, aki ezen nap végén a részvény tulajdonosa.
 • E nap: osztalékfizetés kezdő napja.

A kibocsátó javaslatára az eljárásrend fentiektől eltérhet, ezért kérjük kísérje figyelemmel a Budapesti Értéktőzsde (www.bet.hu) honlapját, ahol közzéteszik az osztalékfizetéssel kapcsolatos tájékoztatásokat.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.