Miért előnyös?

A részvénybefektetések hozama hosszabb távon jelentősen meghaladhatja a kockázatmentes hozamot.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes részvénybe fektetnie, ha

 • nem okoz problémát a bankbetéteknél jóval magasabb kockázat vállalása, és
 • hosszú távú befektetésben gondolkozik.

Milyen típusú megbízásokat adhat?

Limitáras megbízás

Limitáras megbízás esetén Ön a konkrét vételi vagy eladási árat határozza meg, tehát azt, hogy legfeljebb mennyi pénzért hajlandó vásárolni vagy legalább mennyiért hajlandó eladni a részvényeit.

Ez a megbízási típus csak a megadott vagy annál kedvezőbb áron teljesül.

Piaci áras megbízás

Piaci áras megbízás esetén Ön nem a konkrét vételi vagy eladási árat határozza meg, hanem a venni vagy eladni kívánt értékpapír mennyiségét.

A megbízás érvényességi ideje legfeljebb 360 nap lehet, ami alatt több tételben is teljesülhet a megbízás. Ha lejár az érvényességi idő, és nem sikerült eladni vagy megvenni a kívánt mennyiségű értékpapírt, akkor a megbízás fennmaradó részét töröljük.

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  Kötvényt bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban vásárolhat, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával.
  Ha Önnek még nincs a kötvényvásárláshoz szükséges Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár a kötvény megvásárlásával egy időben.

 2. Megbízás

  A megbízás során Ön eldöntheti, hogy melyik értékpapírt szeretné megvásárolni, és milyen megbízási típussal. Ez után megvizsgáljuk, hogy van-e elegendő pénz a számláján a kiválasztott értékpapír megvásárlásához.

 3. Tőzsdei kereskedési rendszer

  Tőzsdei kereskedési rendszer

  Ha minden feltétel adott az értékpapír megvásárlásához, akkor az ajánlatot továbbítjuk a tőzsdei kereskedési rendszerbe, ahol az ügylet ténylegesen létrejöhet.

 4. Jóváírás

  Ha teljesült a megbízása, a megvásárolt értékpapírt vagy (eladás esetén) a befolyó pénzt jóváírjuk az Ön számláin. A részvények esedékes osztalékának számláján történő jóváírásáról szintén mi gondoskodunk.