Állampapírok, kötvények, jelzáloglevelek

Állampapírok

Közkedvelt megtakarítási termékek az állampapírok, melyek népszerűségüket elsősorban a kedvező kamatozásuknak és biztonságuknak köszönhetik. 2018-ban immár egymást követő harmadik évben nyerte el az OTP Bank a legtöbb lakossági állampapírt értékesített forgalmazó elismerést, hiszen bankunknál számos biztonságos, kedvező hozamú, és fix kamatozású állampapír termék közül választhat. A jelenlegi kamatkörnyezetben már rövid távon is sokkal érdemesebb értékpapírban tartani a pénzt, mint lekötetlenül hagyni a bankszámlán.

Felhívjuk tisztelt befektetőink figyelmét, hogy az állampapírok adózásával kapcsolatosan-különösen a Tartós Befektetési Értékpapírszámlán és Nyugdíj-előtakarékossági Számlán való elhelyezés során az Adózási tudnivalók az OTP Bank befektetési szolgáltatásaival kapcsolatban című dokumentumból tájékozódhat.

 

Jegyezhető állampapírok

Egyéves Magyar Állampapír

1 éves futamidejű, fix kamatozású értékpapír.
Részletek 

Diszkont Kincstárjegy

3 és 12 hónapos futamidejű, névérték alatt (diszkont áron) kibocsátásra kerülő értékpapír. A hozam összege a névérték és a vételár közötti különbség.
Részletek

Prémium Magyar Állampapír

3, illetve 5 éves futamidejű, változó kamatozású állampapírok.
Részletek

Magyar Államkötvény

3, 5, 10 és 15 éves futamidejű, fix vagy változó kamatozású értékpapírok.
Részletek

Magyar Állampapír Plusz

5 éves futamidejű, fix, sávos kamatozású értékpapír.
Részletek

 

Nem jegyezhető állampapírok

Féléves Magyar Állampapír

6 hónapos futamidejű, fix kamatozású értékpapír.
Részletek 

Kétéves Magyar Állampapír

2 éves futamidejű, fix kamatozású állampapír.
Részletek

Bónusz Magyar Állampapír

4, 6 illetve 10 éves futamidejű, változó kamatozású állampapírok.
Részletek


Forgalmazási információk

Az OTP Bank valamennyi értékpapír forgalmazó fiókjában folytat másodlagos állampapír adás-vétel ügyletet. Emellett, lakossági ügyfeleink számára az állampapír adás-vétel már telefonon vagy interneten keresztül is lehetséges. Bónusz Magyar Állampapír és Prémium Magyar Állampapír esetében csak az állampapírok visszaváltására van lehetőség.

Az árfolyamlista megtekinthető valamennyi forgalmazó fiókban az ügyféltérben. A lista nettó árfolyamot és felhalmozott kamatot tartalmaz, a kettő együttes értékét kell megfizetni az adott értékpapír adás-vételekor.

*Az EHM (Egységesített Értékpapír Hozammutató) mértékét a forgalmazó helyeken a 82/2010. (III.25.) Korm. rendelet alapján kifüggesztett árfolyam táblázat tartalmazza.
A tájékoztatás nem teljes körű. Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, befektetési ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetési vagy pénzügyi elemzésnek, befektetésre való ösztönzésnek, a benne foglalt adatok tájékoztató jellegűek és célja kizárólag a figyelem felkeltése. Jelen tájékoztató összeállításakor a befektető személyes körülményei, kockázati besorolása, egyedi igénye nem került figyelembevételre. Az adatok, illetve információk becslésen alapulnak, és ezen előrejelzésből nem lehetséges a valós jövőbeni hozamra, változásra, illetőleg teljesítményre vonatkozó, megbízható következtetéseket levonni. Az adóügyi elszámolásra vagy adóügyi következményre vonatkozó tájékoztatás a készítésekor hatályos adójogszabályok alapján készült, az pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhető meg, és a jövőben változhat. Jelen tájékoztatóban feltüntetett hozamok bruttó, nem évesített hozamok (kivéve ahol ez feltüntetésre kerül), amelyekből a hatályos jogszabályok szerinti adó levonásra kerülhet. Jelen kiadványban foglaltak alapján hozott egyedi döntések, illetőleg befektetések kockázatát az ügyfél viseli.


OTP Kötvénycsalád

OTP USD Kötvény 1 éves futamidőre

USD alapú változó kamatozású, egy év futamidejű, kedvező kamatozású kötvény.

Részletek


Jelzáloglevelek

Felhívjuk tisztelt befektetőink figyelmét, hogy a kibocsátó döntése alapján OTP Jelzáloglevél elsődleges forgalmazásban jelenleg nem elérhető, a papírok megvásárlása kizárólag másodlagos piacon lehetséges.

XVI. Jelzáloglevél Program

Kamatjegyzések


OTP DK HUF hátrasorolt diszkont kötvények


Hirdetmények, üzletszabályzatok

 
 
 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.