Kizárólag az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáson (OTPdirekt Internetbankon és SmartBankon) keresztül leköthető, akciós forint betét. Sorban állás nélkül, akár otthonról is kényelmesen elérhető a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Termék tulajdonságok

Online leköthető összeg már
500 000 Ft-tól
Választható futamidő
2 hónap
Fix kamatozású
Garantált, fix kamat
Elérhetőség
Kizárólag online, OTPdirekt Internetbankon vagy SmartBankon keresztül

Miért előnyös?

 • Egyszerűen lekötheti pénzét az OTPdirekt Internetbank vagy a SmartBank felületén.
 • Tervezhető, fix kamat.
 • A lekötött betétek biztonságát az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garantálja.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Direkt forint betétet nyitnia, ha

 • biztonságos, rövid távú megtakarításban gondolkodik,
 • egyszerű megtakarítást keres forintban, és
 • sorban állás helyett szívesebben intézi bankügyeit online.

Ki nyithat Direkt forint betétet?

Ön akkor köthet le Direkt forint betétet, ha a bankunknál fizetési számlát vezet, és rendelkezik OTPdirekt Internetbank vagy SmartBank hozzáféréssel.

A betétiszerződés részletes feltételeit az üzletszabályzat tartalmazza.

Lekötési feltételek

ÖsszegDevizanemKamat (évi)EBKM (évi)
5 millió Ft alattHUF0,01%0,01%
5 millió Ft és feletteHUF0,05%0,05%

Összeg

5 millió Ft alatt
 • Devizanem
  HUF
 • Kamat (évi)
  0,01%
 • EBKM (évi)
  0,01%

Összeg

5 millió Ft és felette
 • Devizanem
  HUF
 • Kamat (évi)
  0,05%
 • EBKM (évi)
  0,05%

Az akciós lekötés részleteit a hirdetmény tartalmazza.

Hogyan működik?

 1. Betétlekötés

  Direkt forint betétet bármikor leköthet az OTPdirekt Internetbankban vagy a SmartBank mobilbanki alkalmazáson keresztül.

 2. Kamatozás

  A betét a lekötéstől számítva a hirdetményben előre meghatározott feltételek szerint kamatozik.

 3. Hozzáférés a megtakarításhoz

  A lekötött összeget és a kamatot együttesen jóváírjuk a fizetési számláján a futamidő lejáratának napján. Ha Önnek előbb van szüksége pénzre, a betétet bármikor feltörheti, így a kamatot nem, de a tőkét azonnal jóváírjuk a fizetési számláján. Ha banki nyitvatartási időn kívül történik a betétfeltörés, a könyvelés a következő banki nyitásnál valósul meg, de Ön bankkártyájával azonnal hozzájuthat a tőke összegéhez.

Hogyan kötheti le pénzét?

leggyorsabban

Internetbanki alkalmazásban

Kösse le gyorsan és egyszerűen a pénzét az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében az Internetbankban!

SmartBank alkalmazásban

Kösse le gyorsan és egyszerűen a pénzét az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében a SmartBankban!

     

Gyakran ismételt kérdések

Lekötött betét igénylése

Nem, megtakarításának lekötéséhez fizetési számla szükséges, amit könnyen megnyithat bármelyik bankfiókunkban.

Megtakarításának lekötéséhez fizetési számla szükséges, amit könnyen megnyithat bármelyik bankfiókunkban.

Lekötést már 500 000 Ft-tól (OTP Junior számla esetén már 100 000 Ft is leköthető 1, 2 vagy 3 hónapra) kezdeményezhet, ha rendelkezik OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatással.

A Forint lekötött betétek részletes feltételeit az Üzletszabályzat a Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről – Betétek és a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről tartalmazza.

Igen, egy ügyfél több lekötött betéttel is rendelkezhet.

Mivel lekötési megbízás fizetési számlára adható, ezért a számlán rendelkezni jogosultak rendelkezhetnek a lekötött betét felett is.

A lekötött betéthez kapcsolódó díjak

A betétlekötés ingyenes. Ez alól kivétel az Alap számlacsomag. A betétlekötés részletes feltételeit és az EBKM mértékét a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről, a lekötött betétek díjait, költségeit a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatai és díjai hirdetmény tartalmazza.

A lekötött betét feltörésének nincs díja. A lekötött betét feltörése esetén azonban Ön elesik a kamattól, és csak a lekötött tőke összeg kerül jóváírásra a fizetési számláján.
A forint lekötött betétek további díjait, költségeit a Hirdetmény a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatairól és díjairól elnevezésű hirdetmény, az EBKM mértékét a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről tartalmazza.

A forint lekötött betétek kamatai a futamidőtől és a lekötés feltételeitől függően eltérhetnek.
Az aktuálisan érvényes kamatokat a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről tartalmazza.

A lekötött betét megszüntetése

Ön több lehetőség közül is választhat:

Egyszeri lekötés esetén a lekötött betétek a futamidő végén lejárnak, a lekötött betét összegét és a kamatokat pedig a fizetési számlán automatikusan jóváírjuk.

Folyamatos lekötésnél a lejáratkor a kamatot automatikusan jóváírjuk a fizetési számláján, a tőkét pedig újra lekötjük az eredeti futamidővel, a fordulónapkor érvényes kamat- és betétlekötési feltételek mellett.

Kamattal növelt ismétlődő lekötésnél a lejáratkor a tőke és a kamat összegét automatikusan újra lekötjük az eredeti futamidővel, a fordulónapkor érvényes kamat- és betétlekötési feltételek mellett.

Amennyiben nem szeretné, hogy kamattal növelt ismétlődő vagy folyamatos lekötése újrainduljon, erről a fordulónap előtt rendelkezhet.

Ha a lekötött pénzre a lejárat előtt lenne szüksége, feltörheti a betétet. Ebben az esetben Ön elesik a kamattól, a lekötött tőkeösszeget pedig jóváírjuk a fizetési számláján.