Üzleti betéti kártyák

Bankunk üzleti kártyái az Önök kényelmét és biztonságát szolgálják, a készpénz nélküli vásárláson túl megkönnyítik a készpénzfelvételt is. Készpénzfelvételre az OTP Bank kiterjedt bankjegykiadó automata hálózatán kívül a Magyar Posta hivatalaiban és számos további elektronikus elfogadóhelyen nyílik lehetőség belföldön és külföldön egyaránt. Az üzleti kártyákkal igénybe veheti az OTPdirekt szolgáltatásait is.

Használatukkal

 • csökken a készpénzforgalom,
 • a rendszeresen felmerülő kiadások (üzemanyagköltség, árubeszerzés) finanszírozása egyszerűsödik,
 • a váratlanul felmerülő költségek kiegyenlítése könnyebbé válik, mivel készpénzfelvételre is lehetőséget ad,

 

 • egyszerűen kiegyenlíthetők a hazai, illetve külföldi utazások során felmerült költségek,
 • az utazási és reprezentációs költségek elszámolása egyszerűbbé és áttekinthetőbbé válik.

Milyen üzleti betéti kártyák közül választhat?

MasterCard Unembossed Üzletikártya

Mastercard Unembossed Üzleti kártya

Széleskörű nemzetközi elfogadottsággal rendelkező elektronikus érintőkártya a munkatársak, alkalmazottak számára.

MasterCard Nemzetközi

Mastercard Nemzetközi Üzleti kártya

Széleskörű nemzetközi elfogadottsággal rendelkező dombornyomott érintőkártya külföldre is utazó felső- és középvezetők számára.

VISA Arany Üzleti kártya

VISA Arany Üzleti kártya

Magas presztizsértékű dombornyomott érintőkártya kifejezetten felsővezetők számára.


MasterCard Deviza Üzletikártya

Mastercard Üzleti Devizakártya

A dombornyomott érintőkártyát euróban vezetett pénzforgalmi számlájához ajánljuk.Virtuális Vámkártya

Virtuális Vámkártya


Segítségével azonnal hozzájuthatnak az aktuális törvényi előírásoknak megfelelő banki igazoláshoz.MasterCard Üzleti OKÉ

Mastercard Üzleti OKÉ kártya

Széleskörű nemzetközi elfogadottsággal rendelkező dombornyomott érintőkártya OKÉ Vállalkozói pénzforgalmi számlához vagy OKÉ Ügyvédi letéti számlához.

Támogatott hitelkonstrukciókhoz igényelhető üzleti betéti kártyák

MasterCard Széchenyi

Mastercard Széchenyi kártya

A dombornyomott érintőkártya az átmeneti finanszírozási problémák áthidalására szolgáló államilag támogatott hitelkonstrukció része.

MasterCard Széchenyi Agrár

Mastercard Agrár Széchenyi kártya

A dombornyomott érintőkártya az agrár vállalkozások átmeneti finanszírozási problémáinak áthidalására szolgáló államilag támogatott hitelkonstrukció része.

Internetes biztonsági kód

A kártyákhoz beállítható az internetes biztonsági kód egy olyan egyedi kód, melyet az internetes vásárlás során a bank megküld a kártyabirtokos mobileszközére. 2021. január 1-től a szolgáltatás használata kötelező

 • az Európai Unión belül, ha az adott kereskedő unión belüli banktól (vagy más pénzforgalmi szolgáltatótól) vesz igénybe kártyaelfogadói szolgáltatást,
 • az Európai Unión kívül, ha az adott kereskedő bár unión kívüli banktól (vagy más pénzforgalmi szolgáltatótól) vesz igénybe kártyaelfogadói szolgáltatást, de alkalmazza az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Ezeknél a kereskedőknél a fizetési felületen egy megerősítő oldalon kell megadni az internetes biztonsági kódot és a kártyabirtokos által választott vagy módosított TeleKódot*, mellyel a kártyabirtokos meg tudja erősíteni, hogy kártyabirtokosként jogosult a kártya használatára és jóváhagyja a vásárlást.

Ha az adott kereskedő alkalmazza az internetes biztonsági kód szolgáltatást, a weboldalon az alábbi logó/védjegy jelenik meg:

 • Mastercard kártyák esetén Mastercard SecureCode /
  Mastercard ID Check logó
Mastercard SecureCode logóMastercard ID Check logó
 • VISA kártyák esetén Verified by VISA /
  VISA Secure logó
Verified by VISA logóVISA secure logó

Az internetes biztonsági kód beállítását és a szolgáltatáshoz kapcsolódó mobiltelefonszám módosítását a szerződő fél képviseletére jogosult díjmentesen kérheti a számlavezető fiókban. A beállított internetes biztonsági kód szolgáltatás nem törölhető.

*A TeleKód a kártyabirtokosok adatainak biztonságát szolgáló 3 számjegyű jelszó. Az alapértelmezett TeleKód a betéti kártya mögött álló bankszámla utolsó három számjegye, amit a kártyabirtokosnak az első használat előtt egyedileg kell módosítania a kártyahasználathoz.
A TeleKódot a kártyabirtokos módosíthatja:
- az OTP forinttöltésű ATM-jein a „TeleKód módosítása” menüpontban,
- az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatás (+36 1/20/30/70 366-6666) 2-es menüpont 4-es almenüjében,
- az OTPdirekt internetes szolgáltatás „Betéti kártyák, hitelkártyák / Bankkártya adatok lekérdezése és módosítása menüpontban, ha a szerződő fél rendelkezik OTPdirekt internetes szolgáltatásra vonatkozó szerződéssel és azon belül a kártyabirtokos igénybevevőként hozzáfér a kártyaszámlához, vagy
- OTP Bank fiókban.

Üzleti betéti kártyáihoz további biztonsági szolgáltatásokat is beállíthat

Virtuális vásárlási limit
Beállításával korlátozható, hogy a kártyabirtokos naponta legfeljebb mekkora összegben vásárolhat interneten, telefonon vagy levélben.

 • Ha a kártyához hozzárendelte az internetes biztonsági kód szolgáltatást, meg kellett adnia egy virtuális vásárlási limitet is. Ha nem szeretné, hogy a kártyabirtokos internetes vásárlásra használja a kártyáját, állítsa a virtuális vásárlási limitet 0-ra.
 • Ha a kártyához nem állított be internetes biztonsági kódot és virtuális vásárlási limitet, akkor a kártyabirtokos a kártyájával kizárólag azoknál a kereskedőknél fog tudni interneten keresztül vásárolni, amelyek az Európai Unión kívüli banktól (vagy más pénzforgalmi szolgáltatótól) vesznek igénybe kártyaelfogadói szolgáltatást, és nem alkalmazzák az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Külföldi használat korlátozása
Beállításával korlátozható, hogy a kártyabirtokos hol használhatja üzleti betéti kártyáját:

 • csak Magyarországon,
 • csak Magyarországon és Európában,
 • korlátozás nélkül az egész világon.

A külföldi használat korlátozás csak azokra a tranzakciókra vonatkozik, ahol a kártya vagy a kártyaadatokat tartalmazó eszköz (pl. mobiltelefon) fizikailag is jelen van.

A virtuális vásárlási limitet és a külföldi használat korlátozását a szerződő fél képviseletére jogosult kérheti a számlavezető fiókban. A beállítások módosításának díját a kártyára vonatkozó Hirdetmény tartalmazza.

Az internetes biztonsági kód és a virtuális vásárlási limit beállításához vagy módosításához, valamint a szolgáltatáshoz kapcsolódó telefonszám és a külföldi használat korlátozásának megváltoztatásához az alábbi adatlapok egyikét kell kitölteni – a kártya típusától függően – 3 példányban kinyomtatni és aláírva a számlavezető fiókba eljuttatni.

 • Adatlap Üzleti Forint Kártyához az alábbi
  kártyák esetén:
  - Mastercard Unembossed Üzleti kártya
  - Mastercard Nemzetközi Üzleti kártya
  - VISA Arany Üzleti kártya
  - Mastercard Széchenyi kártya
  - Mastercard Agrár Széchenyi kártya

Az adatlapot a szerződő fél képviselőjének vagy képviselőinek és a kártyabirtokosnak is alá kell írnia.

Az OTP Bank és az Európai Központi Bank árfolyama közötti árrésről

Az OTP Bank által kibocsátott, forint alapú kártyákkal euróban, valamint euró alapú kártyákkal forintban végzett tranzakciók engedélyezésekor a nemzetközi kártyaszervezetektől kapott euró/forint összeget a bank a napi első deviza eladási árfolyamon számítja át forintra/euróra. A bank által alkalmazott árfolyam és az Európai Központi Bank által kiadott legfrissebb euró devizaárfolyam közötti százalékos árrés: 0,76% .

A nemzetközi kártyaszervezetek közül a VISA által alkalmazott árfolyamokról itt, a Mastercard által alkalmazott árfolyamokról pedig itt tájékozódhat. Az Európai Központi Bank által jegyzett árfolyamokat itt tudja megtekinteni.

Meghatalmazás üzleti kártya ügyintézéshez

Ha a kártyabirtokos nem tudja személyesen átvenni üzleti betéti kártyáját és a hozzá tartozó PIN kódot, a szerződő fél képviselője vagy képviselői meghatalmazott útján is rendelkezhetnek a kártya és a PIN kód átvételéről. Meglévő üzleti betéti kártyához legyártott új PIN kód is átvehető meghatalmazással.

Üzleti betéti kártya átvételéhez meghatalmazás letöltése

Aktuális hirdetmények és üzletszabályzatok

A megelőzően hatályos hirdetményeket és üzletszabályzatokat, valamint az OTP Bank Általános Üzletszabályzatát
a linkekre kattintva tekintheti meg.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.