Internetes bankkártyás fizetőfelület

Az OTP Bank fizetőfelülete háromszereplős (webáruház, bank és vevő oldal)
és kétszereplős (webáruház és vevőoldal) fizetési módot támogat.

Háromszereplős fizetés

A háromszereplős fizetés esetén a kártya adatok megadása a bank által biztosított internetes (böngészős) felületen megy végbe, azaz a webáruház és a vevő által megadott adatokból együttesen állnak elő a tranzakció adatai. Ezen fizetési mód alkalmazásakor a bankkártya adatok biztonságos továbbításáért (a fizetőfelület vevő oldala és a bank között) a bank felel.

 • A vásárló kiválasztja a kifizetendő árut, szolgáltatást a webáruház felületén, összeállítja a vásárlói kosarát és kiválasztja a bankkártyás fizetési módot.
 • A webáruház alkalmazás az OTP Bank fizetőfelületével áll kapcsolatban. Biztonságos csatornán azonosítja magát a Bank felé és átküldi a tranzakció azonosítóját és összegét.
 • Ezzel egy időben a webáruház alkalmazás átirányítja a vásárlót a fizetőfelület banki oldalára. A banki oldal megjeleníti a webáruház nevét és a tranzakció összegét.
 • A vásárló a bank felületén, biztonságos környezetben megadja a tranzakció kiegyenlítéséhez szükséges bankkártya adatokat.
 • A banki oldalon így már minden adat a rendelkezésére áll a fizetéshez. Végrehajtatja a fizetési tranzakciót, amelynek eredményét közli a webáruház felé.
 • A vásárló visszairányításra kerül a webáruház alkalmazás valamely, a webáruház által megadott lapjára.

Kétszereplős fizetés

A kétszereplős fizetési modell esetén valamennyi, a tranzakció végrehajtásához szükséges adatot a webáruház küldi be a bank részére. Ebben az esetben a fizetésre használt kártya adatait a shop kezeli, ezért meg kell felelnie a kártyatársaságok által előírt, biztonságos adatkezelésről és tárolásról szóló feltétel rendszernek (PCI DSS).

 • A vásárló kiválasztja a kifizetendő árut, szolgáltatást a webáruház felületén, összeállítja a vásárlói kosarát és kiválasztja a bankkártyás fizetési módot.
 • A vásárló a webáruház felületén megadja a tranzakció kiegyenlítéséhez szükséges bankkártya adatokat.
 • A webáruház alkalmazás a tranzakció és a kártya adatait beküldi a bank fizetőfelületére.
 • A banki oldalnak így már minden adat a rendelkezésére áll a fizetéshez. Végrehajtatja a fizetési tranzakciót, amelynek eredményét közli a webáruház felé.
 • A webáruház tájékoztatja a vásárlót a tranzakció eredményéről, és opcionálisan felajánlja a további böngészés, vásárlás lehetőségét vagy kilépteti a vásárlót.

További szolgáltatásaink

Verified by Visa / MasterCard Secure Code (VbV / MSC)

Az OTP Bank által üzemeltetett, háromszereplős webáruházakban bevezetésre került a fenti szolgáltatás. Lényege, hogy a kártyabirtokos azonosítása megbízhatóan, a kártyáját kibocsátó bank által opcionálisan megadott azonosítóval történik. Ennek pozitív hozadéka az elfogadó bank és partnereink számára, hogy a kártyabirtokosi reklamációk lehetősége csökken, és a kártyatársaságok a VbV/MSC szolgáltatással működő webáruházakat a fizikai elfogadással egyenértékűnek tekintik, biztonság és visszaélés megelőzés szempontjából.

Forinttól eltérő devizanemben történő elfogadás

Igény esetén magát a fizetési tranzakciót, azaz a vásárlók terhelését és az Elfogadó jóváírását is tudjuk forinttól eltérő devizanemben (Euro és USD) bonyolítani.

Fizetés banki regisztrációval

A „klasszikus” háromszereplős fizetéshez képest a fizetés banki regisztrációval új szolgáltatás, melynek első lépésében a fizetés a szokott, háromszereplős módon történik, de a vásárló kártya adatai regisztrálásra kerülnek a banki rendszerben, valamint összerendelésre kerül egy egyedi azonosítóval. A további fizetéseket a vásárló a kártya adatok megadása nélkül, csak az ügyfél azonosítóra hivatkozva tudja kezdeményezni.

A vásárlónak lehetősége van megváltoztatni a bankkártya adatait (pl. ha lecseréli a kártyáját és új bankkártya számot kap), ennek érdekében egy külön böngészős felület áll rendelkezésére a banki rendszerben. A felület biztonságos kommunikációs csatornát használ. A bankkártya-adatokat a vásárló jelszavas hozzáférés védelmen keresztül tudja lekérdezni, módosítani.


További információk

Elfogadható kártyatípusok

Az OTP Bank az alábbi kártyatípusok esetén ajánlja az internetes kártyaelfogadást a Partnerei számára. A felsorolt kártyatípusok közül valamennyi, belföldön és külföldön kibocsátott kártya elfogadható, amely internetes fizetésre alkalmas:

 • MasterCard
 • Visa Classic
 • American Express kártyák (Magyarországi elfogadóként kizárólagos joggal)
 • Kibocsátótól függően Visa Electron – ezen kártyák esetében a kibocsátó határozza meg a kártya internetes használatát, amennyiben engedélyezte, abban az esetben rendszerünk képes elfogadni.
 • Az OTP Bank által kibocsátott Maestro kártyák
 • Más bank által kibocsátott Maestro kártyák. Az elfogadás feltétele, hogy a kártyabirtokos kártyáját kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e- commerce tranzakciókra történő felhasználhatóságát.
 • Egészségpénztári- és cafeteria kártyák

A bankkártyás tranzakciók ellenértékének jóváírása

 • Az OTP Bank a bankkártyával végzett tranzakciók, jutalékkal csökkentett, nettó ellenértékének átutalását a bankhoz továbbított elektronikus adatok (a sikeres tranzakció) beérkezésétől számított legkésőbb kettő napon belül indítja a kártyaelfogadói szerződésben megadott bankszámlára. Az egy napon bonyolított tranzakciók értéke egy összegben kerül jóváírásra.
 • A szolgáltatás igénybevételéhez preferált az OTP Banknál vezetett számla nyitása.
 • Az átutalt összegekről részletes elszámolási küldünk, elektronikusan, e-mailben. A levont jutalékról napi rendszerességgel számlát küldünk. Az elszámolási lista tranzakció szinten tartalmazza a bruttó, nettó összeget, a levont jutalékot, a fizetésre használt kártya típusát, az átutalás napját, iktatószámát, valamint a webáruház által a tranzakcióhoz csatolt egyedi azonosítót.
  A napi feldolgozás során levont jutalékról számlát küldünk.

A szerződés megkötésének alapfeltételei

 • A vállalkozás tevékenységének összeegyeztethetőnek kell lennie a Bank üzletpolitikájával.
 • A bank a vállalkozást - pénzügyi adatok alapján - minősíti, és a szerződés megkötésére csak sikeres minősítés után kerülhet sor.
 • Működő, magyar nyelven is elérhető honlap.
 • A webáruház felületén fel kell tüntetni az elfogadható bankkártyák emblémáit és a bankkártyás fizetésre vonatkozó tájékoztatót.
 • A webáruházi felületnek meg kell felelnie az általános elvárásoknak (Az üzemeltető elérhetőségeinek feltüntetése; reklamációs lehetőség megadása; a fizetendő áruk, szolgáltatások egyértelmű leírása; az árak és járulékos költségek feltüntetése.)

Díjak, költségek

 • Az OTP Bank az internetes kártyaelfogadásért jutalékot és egyszeri belépési díjat számít fel.
 • A belépési díj magában foglalja a webáruház és az OTP fizető oldala közötti illesztés során felmerülő support tevékenységet, telefonos és e-mail formájában nyújtott tanácsadást, szükség szerint a fizetőoldal testre szabását. A kártyaelfogadási jutalék a tranzakciók feldolgozása ellenértékeként illeti meg a bankot.
 • A költségek mértéke a webáruház profiljától, a várható forgalomtól és az elfogadott kártyák típusától függően kerül kialakításra.

A szerződéskötés menete

További részletek egyeztetésére, ajánlat megtételére az OTP Bank üzletkötő kollégái állnak szíves rendelkezésére! Ha a fentiekben leírtak felkeltették az érdeklődését, kérjük, hogy szerződéskötési szándékát a területileg illetékes üzletkötő kollégánknál jelezze.

Letöltések

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek.
A végleges feltételek a konkrét ajánlatban és szerződésben kerülnek meghatározásra.


Csatlakozzon Ön is!

Ha Ön internetes áruházában kíván kártyás fizetést biztosítani, kérjük, küldje el az itt található jelentkezési lapot a területileg illetékes üzletkötő kollégánk e-mail címére.

OTP Bank Nyrt. Kártya Elfogadói Főosztály

Levélcím: 1876 Budapest, Nádor u. 16.
Fax: 06-1-298-3289
E-mail: kartyaelfogadas@otpbank.hu

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.