Az OTP Bank évek óta prioritásként kezeli, hogy támogassa és előrelendítse a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítését. Feladatunknak érezzük, hogy alaptevékenységünkön felül a lehető legtöbb formában hozzájáruljunk a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez.


Kiemelt céljaink

 • Pénzügyi edukáció

 • Pénzügyi tudatosság, öngondoskodás

Pénzügyi edukáció

Elkötelezettek vagyunk a pénzügyi kultúra fejlesztése mellett, és ez a kérdés áll közösségi szerepvállalási programjaink középpontjában is.

OTP Fáy Alapítvány

Élményszerűen, a legmodernebb módszerekkel és eszközökkel tanulni pénzről, gazdaságról, gazdálkodásról. Ezt biztosítja az OK Oktatási és Innovációs Központ.

A térségben egyedülálló intézményként 2012-ben indult a magyar köznevelés szempontjából is mérföldkőnek számító program, melyet a több, mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy Alapítvány irányít. Azóta a budapesti oktatóközpont mellett a jövőtudatosságra nevelő programok Nyíregyházán, illetve - leánybankjainkkal együttműködésben - Romániában, Szlovákiában és Moldovában is elérhetőek.

Mitől egyedülálló az intézmény?

 • Évről évre egyre több diákhoz, 2023-ban harminchétezer tanulóhoz, jut el Magyarországon az OTP Bank által támogatott, ingyenes pénzügyi és gazdasági képzés. A képzések célja a szemléletformálás és a tudatosság növelése a pénzügyek vagy épp a karriertervezés terén.
 • Tréningszerű, a diákok saját élményeire épülő inspiratív oktatási modulokat használunk.
 • Az ország különböző pontjairól érkező csoportok oktatása mellett egy különleges eszközrendszerrel támogatott, általános és középiskolákba utazó oktatói hálózat segíti, hogy a képzések minél szélesebb körhöz eljussanak.
 • A tanárok számára Pedagógus Klub működik.
 • Az oktatási központ megkapta a finn Kokoa, a Finn Nemzeti Oktatási Ügynökséggel szorosan együttműködő intézet kiváló minősítését, a finn standardokhoz képest is kiemelkedően színvonalas tevékenységéért.

Pénzügyi tudatosság, öngondoskodás

Meggyőződésünk, hogy a pénzügyi jólét lényeges eleme a tudatos pénzkezelés és az öngondoskodás.

Öngondoskodás

Évente publikáljuk az OTP Öngondoskodási Indexet. Ez a felmérés megmutatja, hogy a takarékosság – illetve mai kifejezéssel élve az öngondoskodás – milyen szerepet tölt be az emberek hétköznapjaiban.

A kutatás eredményei ráirányítják a figyelmet a pénzügyi edukációban előttünk álló feladatokra. Az öngondoskodás fontosságának népszerűsítése érdekében kommunikációs kampányt is indítottunk, és többek között az előtakarékosság és a túlfogyasztás problémáira is felhívtuk az emberek figyelmét.

Túlfogyasztás helyett gondolj inkább a jövődre!

A túlfogyasztás napjaink gyakori jelensége. Ezzel pedig két probléma is van:

 • Azt a pénzt, amit felesleges dolgokra költesz el, akár meg is takaríthatnád, gondolva a jövődre.
 • Azokkal a termékekkel, amelyeket megvásárolsz, de sohasem vagy alig használsz, nemcsak a pénztárcádat, hanem a környezetet is jelentősen terheled.

Nem egyszerű változtatni, de együtt talán könnyebb. Segítünk abban, hogy hogyan lehetsz tudatosabb a mindennapokban, a mai felesleges fogyasztás helyett hogyan készülhetsz inkább a holnapra.

A kampány megalapozásaként kutatást végeztünk a meggondolatlan költések okainak és mértékének feltárására.

Részletek

Korrekt és hiteles tájékoztatás

Prioritásként kezeljük a korrekt tájékoztatást és termékajánlást. Az ügyféligények kiszolgálását az értékesítést követően is hangsúlyosan kezeljük.

 • Hangsúlyt helyezünk a valódi ügyféligények feltárására és megértésére. Csak azokat a termékeket és szolgáltatásokat ajánljuk ügyfeleinknek, amelyek valóban hasznosak számukra, és amelyek kockázata az igényeiknek és körülményeiknek megfelelő.
 • Hirdetéseink egységes arculatának kialakításakor fontos szempont, hogy az ügyfelek számára lényeges információk minél jobban láthatóak legyenek. Ügyfeleinknek szóló kommunikációs anyagainkat úgy készítjük, hogy azok könnyen érthetőek, áttekinthetőek és informatívak legyenek.
 • Számos eszközzel segítjük ügyfeleink objektív tájékozódását: például a honlapunkon a termékválasztást megkönnyítő kalkulátorokkal, tervezőkkel, a termékek alapvető jellemzőit bemutató videókkal.
 • Ügyintézőinket felkészítjük, és részükről is elvárjuk a korrekt információátadást.

Fenntarthatósági tevékenységünk további fókuszai

Közösségi szerepvállalás

Tovább

Zöld bank

Tovább

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.