Bankunk hosszú évek óta a művészet és a kultúra fejlődésének elkötelezett támogatója. Egyaránt fontosnak tartjuk a hagyományőrzést és a jövőbe mutató kortárs kezdeményezések felkarolását. Különösen fontosnak tartjuk az olyan események, közösségi kezdeményezések, kulturális programok támogatását, melyek hozzájárulnak az emberi kapcsolatok elmélyítéséhez, illetve találkozási pontot jelentenek, közösségteremtő erejük miatt fontosak – legyen szó akár könnyűzenei fesztiválról, gasztronómiai eseményről vagy művészeti kiállításról.


Együttműködéseink

Prima Primissima Alapítvány

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A díjat 2013-tól kezdve az OTP Bank gondozza és finanszírozza.

Az elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése olyan cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

Részletek

Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, műkedvelő és hivatásos előadók közreműködésével, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzeti kisebbségek képviseletében.

Bankunk különös figyelmet fordít arra, hogy tevékenységével elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok ápolását, valamint a nemzeti értékek megóvását. Ezért is fontos számunkra, hogy évek óta fő támogatói legyünk az eseménynek, mely ebben a két napban minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket.

2012-ben azzal a céllal alapítottuk meg a Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerjük azoknak a fiatal zenetanároknak, táncpedagósusoknak vagy tánctanítóknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

A Táncház Díjat 2012-től minden évben olyan népzenész vagy néptáncos egyéniség kapja, aki aktív előadóművészként és oktatóként tevékenykedik, akinek gyűjtési eredményei vannak a népművészet terén, és aki a táncházmozgalom kiemelkedő személyisége.

Részletek

OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztivál

Igazi kuriózum a hazai fesztiválpalettán a Veszprémi Utcazene Fesztivál, mivel a fesztiválon bárki lehet fellépő, aki nem fél hangszerrel közönség elé állni, és az ide érkező hazai és nemzetközi sztárokkal együtt hangulatos fesztiváltérré varázsolni a várost. A különböző zenei stílusok kavalkádja – etno, jazz, blues, rock – tehát garantált. Az ismeretlen amatőr tehetségeken kívül országszerte ismert előadók koncertjei is emelik az ingyenes esemény fényét.

A fesztivál évek óta az OTP Bank támogatásával valósul meg. Gyakorlattá vált, hogy 20 zenekar kap lehetőséget, hogy megmutassa magát és versenybe szálljon a szakmai és közönségdíjakért.

A fellépőknek megéri mindent beleadni. Nem csak azért, mert a közönség – amiből itt mindig van szép számmal – a legjobb kritikus, hanem az is ösztönző, hogy a fesztivál végén szakmai zsűri, illetve a közönség is értékeli a különböző együtteseket, szólistákat, és mindkét kategória nyertese 1-1 millió Ft-tal lesz gazdagabb.

Részletek

Múzeum+

Bankunk támogatásával a Szépművészeti Múzeum nagy sikerű Múzeum+ programja meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat. A több, mint tíz éve működő programsorozat hónapról hónapra rendhagyó programokat kínál.

Az állandó és időszakos kiállítások felfedezését tárlatvezetések, workshopok, élőzenei koncertek, művészeti performanszok és irodalmi előadások teszik különlegessé, az estét pedig ínyenc falatok és különleges borok teszik teljessé.

Részletek

Brain Bar

A Brain Bar egy évente megrendezésre kerülő fesztivál, ahol a résztvevők az emberiség jövőjét formáló legfontosabb kérdéseket vitatják meg. Az eseményen több terület (pl. üzlet, politika, életmód) aktuális kérdéseivel és fejlődésének lehetséges forgatókönyveivel foglalkoznak.

A szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a közönség bevonására, az előadók közvetlen megszólítására, ösztönzik a hagyományos gondolkodástól való elrugaszkodást. A fesztiválon éppúgy megtalálhatóak az ellentétes nézőpontokat bemutató beszélgetések és viták, mint az ún. „mítoszromboló” alkalmak, amelyek különböző közkeletű hiedelmek újragondolását célozzák meg. A rendezvény célja egy intellektuális és inkluzív környezet megteremtése.

Bankunk 2019 óta stratégiai támogatója a Brain Bar Jövőfesztiválnak.

Részletek

Fenntarthatósági tevékenységünk fókuszai

Pénzügyi kultúra

Az OTP Csoport elkötelezett az emberek pénzügyi ismereteinek mélyítése iránt, és hisz abban, hogy a felelős pénzügyi döntések nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is hozzájárulnak a jóléthez.

Tovább

Közösségi szerepvállalás

Az OTP Csoport elkötelezett a hátrányos helyzetű csoportok és a közösség számára fejlődést jelentő ügyek támogatása iránt, és hisz abban, hogy a gazdasági szereplőknek erejükhöz mérten felelősséget kell vállalni a társadalmi igazságosság előmozdítása érdekében.

Tovább

Zöld bank

Az OTP Csoport elkötelezett a természeti környezet megóvása és a szennyezés csökkentése iránt, és hisz abban, hogy felelős működésével és kézzelfogható tettekkel erejéhez mérten hozzájárul a környezeti szempontból is fenntarthatóbb gazdasághoz.

Tovább

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.