Az EU Alapszámla az alapszámlához való hozzáférésről, az alapszámla jellemzőiről és díjazásáról szóló 262/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet szerint vezetett fizetési számla.

Mit tartalmaz a számlacsomag?

 • Ön havonta az első két alkalommal díjmentesen vehet fel készpénzt belföldön, összesen legfeljebb 150 000 forintot a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. §-a alapján. A készpénzfelvétel akkor díjmentes, ha Ön erre vonatkozóan nyilatkozatot tett számlavezető bankjánál, és magyarországi ATM-ből vesz fel pénzt betéti kártyával, forintban.
 • Bankfiókjainkban betéti kártya nélkül vehet fel készpénzt díjmentesen havonta egyszer, legfeljebb 50 000 forintig. A készpénzfelvételi lehetőségeket akciósan – a vagylagosság megjelölése ellenére – együttesen veheti igénybe, az akció időtartamát a Lakossági EU Alapszámláról szóló hirdetményben találja.
 • Ön 4 darab eseti és korlátlan számú rendszeres átutalási megbízást adhat díjmentesen, összesen havi 100 000 forintig. Az OTP Bank a díjmentes eseti átutalási megbízásoknál akciósan a 4 darabos korláttól eltekint, amely akció időtartamát a Lakossági EU Alapszámláról szóló hirdetményben találja.
 • A számlához igényelt betétikártya-szolgáltatás keretében a kártya kibocsátási és éves díjmentes.
 • Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön és külföldön is díjmentes.
 • Bankfiókjainkban történő készpénzbefizetés belföldön, forintban díjmentes.
 • A csoportos és egyéb beszedések díjmentesek.

Ki igényelheti?

Ön akkor igényelhet EU Alapszámlát, ha

 • az Európai Gazdasági Térség (EGT) valamely tagállamában a 262/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet szerint tartózkodásra jogosult,EGT-államban tartózkodásra jogosult az a természetes személy, aki uniós jogi aktus vagy EGT-állam jogszabálya alapján Magyarországon jogszerűen tartózkodhat, ideértve az állandó lakhellyel nem rendelkező személyeket és a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július 28. napján elfogadott egyezmény, valamint a menekültek helyzetére vonatkozóan az 1967. évi január hó 31. napján létrejött jegyzőkönyv értelmében menedékkérelemért folyamodó személyt is.
 • ezt igazolni is tudja,
  Milyen dokumentumokkal igazolhatom a tartózkodási jogosultságomat?
 • és írásban nyilatkozik arról, hogy Magyarországon sem a bankunknál, sem más banknál és pénzforgalmi szolgáltatónál nem rendelkezik forintban vezetett fizetési számlával.Ha korábban volt már ilyen számlája, akkor arról kell nyilatkoznia, hogy azt a számlát már felmondta vagy a számla feletti rendelkezési jogát megszüntették.

A számla jellemzői

Az EU Alapszámla egy olyan számla, amihez bizonyos szolgáltatásokat nem vehet igénybe. Az EU Alapszámlának nem lehet társtulajdonosa, a számlát nem szüneteltetheti, és nem igényelhet hozzá:

Hogyan nyithatja meg fizetési számláját?

 1. Igénylés és szerződéskötés

  EU Alapszámlát egyszerűen és kényelmesen igényelhet bármelyik bankfiókunkban, ahol az igénylést követően a szerződést is megkötjük Önnel.

 2. Betéti kártya átvétele

  Számlájához választott betéti kártyáját bármelyik bankfiókunkban vagy postai úton is átveheti.

Hogyan igényelheti?

Időpontot foglalok OTP Bank fiókba

Foglalja le időpontját az Önhöz legközelebbi bankfiókba!

Gyakran ismételt kérdések

Fizetési számla nyitása után

Az EU Alapszámlának nem lehet társtulajdonosa, a számlát nem szüneteltetheti, és nem igényelhet hozzá:

Fizetési számlához kapcsolódó díjak

Ön 4 darab eseti és korlátlan számú rendszeres átutalási megbízást adhat díjmentesen, összesen havi 100 000 forintig. Az OTP Bank a díjmentes eseti átutalási megbízásoknál akciósan a 4 darabos korláttól eltekint, amely akció időtartamát a Lakossági EU Alapszámláról szóló hirdetményben találja

Az alap havi díjért cserébe használhatja:

 • az internetes alapszolgáltatásokat,
 • a SmartBank mobilalkalmazást,
 • az SMS-szolgáltatásokat (Kontroll szolgáltatások), melyek segítségével SMS-ben értesülhet a számlájával kapcsolatos tranzakciókról, és
 • az automata telefonos ügyintézést.

Az alap havi díj viszont nem tartalmazza a Kontroll szolgáltatások keretében kiküldött SMS-ek díját.

Az OTPdirekthez kapcsolódó főbb díjtételekről a olvashat.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Betétbiztosítás

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.