Mikor érdemes lakossági devizaszámlát nyitnia?

 • Devizában szeretne megtakarítani

 • Külföldön dolgozik vagy munkabérét devizában kapja

 • Gyakran utazik külföldre vagy hosszabb külföldi nyaralást tervez

Főbb jellemzők

Megtakarítási lehetőség 12-féle devizában

Euró (EUR), Amerikai dollár (USD), Svájci frank (CHF), Angol font (GBP), Japán jen (JPY), Svéd korona (SEK), Kanadai dollár (CAD), Bolgár leva (BGN), Cseh korona (CZK), Norvég korona (NOK), Lengyel zloty (PLN) Török líra (TRY) devizanemekben nyithat számlát.

Megnézem a kamatokat

Mastercard devizakártya

Euróalapú devizaszámlájához nemzetközileg elfogadott Mastercard devizakártyát is igényelhet. Más devizában vezetett devizaszámlájához nem igényelhet betéti kártyát.

Kibocsátási díj: 7,68 EUR
Éves díj: 39,90 EUR

További részletek

Utalás bárhova

Devizaszámlájáról belföldre és külföldre is utalhat, devizában és forintban egyaránt. Utalásait kényelmesen, online is intézheti az internetbankban vagy a mobilbankban.

Megnézem a díjakat

Kedvezményes számlavezetési díj

A számlavezetési díj havi 85 Ft, ha elektronikus bankszámlakivonatot igényel, és a számlavezetési díjat bankunknál vezetett forint fizetési számlájáról (bankszámlájáról) fizeti.

További részletek

Ki igényelheti?

Ön akkor nyithat devizaszámlát,

 • ha illetékes magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító igazolványa (személyi igazolványa), a tizennégy éven aluliak esetében pedig a személyi azonosítóról kiadott hatósági igazolványa van, illetve azokkal rendelkezhet, vagy
 • ha Önnek nincs az illetékes magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító igazolványa, és azzal nem is rendelkezhet, de elmúlt 18 éves.

Hogyan nyithat devizaszámlát?

 1. Devizaszámláját online, videóhívással is megnyithatja, ha

  • elmúlt 18 éves és rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel, és
  • van már az OTP Banknál forint bankszámlája és internetbank hozzáférése.Az OTPdirekt internetbankban tudja megtekinteni a devizaszámla nyitás során előállt szerződéses dokumentumokat.

  Hogyan működik az online számlanyitás?

  Ha már van az OTP Banknál devizaszámlája és online igényel euró számlát, az online igénylés során egy új devizaszámla-szerződést kötünk, így 2 devizaszámla után kell számlavezetési díjat fizetnie.

  EUR számlanyitás betéti kártyával

  Az euró devizaszámla megnyitásával együtt Mastercard devizakártyáját is elkészítjük, amelyet a szerződéskötés után postán küldünk el Önnek.Mastercard devizakártyát kizárólag euró devizaszámlához lehet igényelni.

  Ezt választom

  EUR számlanyitás betéti kártya nélkül

  Megnyitjuk euró devizaszámláját, devizakártyát később igényelhet számlájához.

  Ezt választom

  Deviza számlanyitás betéti kártya nélkül

  Megnyitjuk (nem eurós) devizaszámláját devizakártya nélkül, Mastercard devizakártyát kizárólag euró devizaszámlához lehet igényelni.

  Ezt választom
 2. Devizaszámláját csak OTP Bank fiókban tudja megnyitni, ha

  • 18 év alatti, vagy
  • még nincs az OTP Banknál forint fizetési számlája (bankszámlája), vagy
  • nincs internetbank hozzáférése.

  Foglaljon időpontot!

  A kényelmes, várakozás nélküli ügyintézéshez foglaljon időpontot az Önhöz legközelebbi bankfiókba.

Gyakran ismételt kérdések

A számlához kapcsolódó főbb díjtételekről a terméktájékoztatóban olvashat, a többi díjról a vonatkozó hirdetményben, a lakossági svájci frank számla kiegészítő kedvezményeiről pedig ebben a hirdetményben.

Igen, devizaszámlájáról belföldre és külföldre is utalhat, a fenti devizákban és forintban is. Ennek díjairól a vonatkozó hirdetményben tájékozódhat.

Devizaszámlájára befizethet forintban vagy valutában bankfiókban. Az OTP Bank azon forgalomképes külföldi fizetőeszközöket (valuta) vásárolja meg, illetve veszi át lakossági ügyfeleitől – a megvásárlásra, illetve az átvételre vonatkozó korlátozások figyelembevételével –, amelyekre nézve az OTP Bank valuta-, illetve csekkárfolyamot jegyez, ezen belül adott fiókban forgalmazott valuták és csekkek köre egységenként eltérhet. Részletes információkért forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, fióki ügyintézőinkhez. A valutaforgalmazás szabályait a Külföldi fizetőeszközök forgalmazásáról szóló Hirdetmény tartalmazza.

A devizaszámlára többek között az alábbi tranzakciók keretében fizethet be:

 • átutalás belföldön forintban,
 • átutalás egyéb devizában, valamint
 • készpénzbefizetés belföldön.

Igen, a számlának több tulajdonosa is lehet, valamint Ön, mint számlatulajdonos állandó meghatalmazottat is megjelölhet.

A számlához kapcsolódó főbb díjtételekről a terméktájékoztatóban, valamennyi díjról a vonatkozó hirdetményben tájékozódhat.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Betétbiztosítás

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.