A Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi évre 17,6 %-os inflációt állapított meg. Az OTP Bank a digitális, elektronikus átutalásnál egyszámjegyű, a többi díjnál differenciált ármódosítást hajt végre 2024. március 1-től, ami az átlagos bankolási szokásokkal rendelkező ügyfelek többségénél egyszámjegyű emelést jelent az előző évben kifizetett banki díjaihoz képest.

Milyen termékekre, szolgáltatásokra vonatkozik a díjváltozás?

 • A lakossági fizetési számlára, számlacsomagokra, valamint
 • az elektronikus szolgáltatásokra,
 • a betéti kártyák díjaira, valamint
 • a megtakarítási és befektetési termékekre, illetve
 • a széf-bérleti szolgáltatásra.

Milyen mértékű a díjváltozás?

Az emelés differenciált, egyes szolgáltatások ára változatlan marad, másoknál meghosszabbítjuk az akciókat, bizonyos szolgáltatásoknál az inflációtól elmaradó emeléseket hajtunk végre, a többi díjnál pedig az infláció mértékével megegyező emelést érvényesítünk.

Milyen esetekben történik inflációnál kedvezőbb díjváltozás vagy akciós árazás?

 1. Az elektronikus átutalások, valamint egyes számlacsomagok esetében egyszámjegyű emelésre számíthatnak az ügyfelek a többi díjnál pedig differenciált lesz az ármódosítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokással rendelkező ügyfelek­ többsége az előző évi költségekhez képest egyszámjegyű emelkedést fog tapasztalni.

 2. OTP Junior számla

  A bank továbbra is díjmentesen biztosítja a 24 év alattiak számára (számla, kártya, internet és mobilbank, igény esetén az utalásoknál is) az OTP Junior számlát, valamint az elektronikus átutalást havi 100 000 forintig. A hitelintézet kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra, tudatosságuk növelésére, a pénzügyi edukációra.

 3. Az online utalásoknál megmarad az akció, azaz továbbra is díjmentesen lehet 20 000 forint alatti összegeket utalni, havonta összesen 500 000 forintig. Az akciót az ügyfelek a megfelelő kedvezményelem igénylésével vehetik igénybe.

 4. Az OTP Bank a népszerű Árfolyam+ kedvezménycsomag díjmentességét egy évvel meghosszabbítja, így az ügyfelek továbbra is OTP középárfolyamon vásárolhatnak külföldi utazásaik során bankkártyás vásárlás esetén. További kedvező változás az is, hogy a szolgáltatás igénybevételének felső limitje duplájára, 600 000 forintra emelkedik.

Mikortól érvényesek a változások?

A változások 2024. március 1-től lépnek életbe, innentől már az új díjakkal számolhat.

Van-e teendője?

Nincs teendője, 2024. március 1-től az új díjak automatikusan érvényesülnek.

Hol találom meg az egyes díjtételeket?

Az új díjakat 2024. február 9 -től megtalálja a hirdetményekben.

Segítünk

Javasoljuk, hogy bizonyos időközönként vizsgálja felül a meglévő szolgáltatásait és számlacsomagját is, hiszen a kedvezményeket biztosító ajánlatainkkal akár jelentősen csökkenthetőek a mindennapi bankolás költségei.

Kérdése van?

Ha kérdése van az új díjakkal kapcsolatban, keresse kollégáinkat.

Bankfiókban

Keresse fel az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat.

Telefonon

Hívja munkatársainkat plusz+36 (1) 366 6666 számon.

Kérdések és válaszok

Az Ön számára legoptimálisabb számlacsomag kiválasztásában bankfióki tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére. Időpontot foglalhat a honlapunkon, az internetbankban vagy a mobilbankban, vagy telefonon.

Ügyfeleinknek életkor- és jövedelemfüggő kedvezményeket biztosítunk, de akár havonta módosítható számlacsomagelemek igénybevételével is csökkenthetőek a mindennapi bankolás költségei, ha azt változó számlahasználati szokásokhoz vagy élethelyzetéhez igazítja.