Amennyiben a mobilkészülékén korábban még nem volt az Internetbanki és Mobilalkalmazási szolgáltatás keretében elérhető OTPdirekt SmartBank regisztrációja, akkor az Ön biztonsága érdekében további biztonsági lépéseket vezettünk be a SmartBankon keresztül indított tranzakciók első jóváhagyásaira (Mobil Aláírás).

A normál működés során a jóváhagyás PIN kóddal, ujjlenyomatos vagy FaceID-s azonosítással történik, ebben az esetben viszont – az Ön beazonosíthatósága érdekében - a díjmentes SMS-ben megküldött biztonsági kód (Mobil Aláírás SMS) használatával.

Az OTP SmartBank regisztrációjának aktiválására, és ezáltal PIN kódos, illetve a biometrikus azonosítás bekapcsolására az alábbi két mód áll rendelkezésére:

  1. A regisztrációt követő 24 óra múlva elérhetővé válik az OTP SmartBank mobilalkalmazás Beállítások menüpontjában a Regisztráció aktiválása funkció. A funkció használatával, egy díjmentes SMS-ben megküldött biztonsági kód (Mobil Aláírás SMS) megadásával aktiválhatja regisztrációját. Ezt követően a normál PIN kódos, ujjlenyomatos vagy FaceID-s jóváhagyás történik majd a jövőben.

  2. A regisztrációt követő 24 órán túl kezdeményezett első jóváhagyás-köteles tranzakciót, díjmentes SMS-ben megküldött biztonsági kóddal (Mobil Aláírás SMS) szükséges jóváhagyni. Ezt követően a normál PIN kódos, ujjlenyomatos vagy FaceID-s jóváhagyás történik majd a jövőben.

Lényeges tudnivaló, hogy amíg a Smartbank mobilalkalmazás regisztráció aktiválását nem végezte el, addig sem az OTP internetbanki QR-kódos bejelentkezés, sem a QR-kódos tranzakció jóváhagyás funkciók (QR-kód alapú MobilAláírás) nem működnek. Addig a díjmentes SMS-ben megküldött biztonsági kód (MobilAláírás SMS) segítségével tud belépni OTP internetbankjába.

Milyen tranzakciókat kell Mobil Aláírással jóváhagyni?

  • VIBER átutalás.
  • Átutalás számlakörön kívül, vállalkozóknak számlakörön belül is.
  • 7*24 órás, OTP betéti kártyák közötti azonnali átutalás.
  • Webkártya adatok lekérdezése.
  • Bankkártya aktiválása, letiltása, limitmódosítás.
  • Űrlapok mentése és módosítása.
  • OTP Egészségpénztár, Önkéntes Nyugdíjpénztár, Lakástakarék, SZÉP-kártya regisztráció vagy regisztráció törlése.
  • Igénylések (pl. biztosítás, hitelek, OTPdirekt Bróker, gépkocsinyeremény).