Nyugdíj-takarékszámla

Rendszeres megtakarítási lehetőség a nyugodt nyugdíjas évekhez

A Nyugdíj-takarékszámla egy olyan megtakarítási számla, amelyre rendszeresen kis összegeket tehet félre, így előre gondoskodhat nyugdíjas éveiről. Ha havonta növeli megtakarítását, az összegyűjtött összegre az alapkamaton felül jutalomkamat jár, megtakarításához pedig bármikor rugalmasan hozzáférhet.

Kis összegű, rendszeres megtakarításhoz
A banki nyitvatartási időn belül bármikor hozzáférhet a pénzéhez
Jutalomkamat jár a rendszeres befizetésekreHa havonta növeli megtakarítását, az összegyűjtött összegre az alapkamaton felül jutalomkamat jár. A jutalomkamat mértékét Az OTP Takarékszámla és az OTP Nyugdíj-takarékszámla kamatairól és költségeiről c. hirdetményünk tartalmazza.

Miért előnyös?

 • Ön határozza meg, hogy mikor és mekkora összeget szeretne félretenni.
 • Rendszeres átutalási megbízással automatizálhatja megtakarításának gyarapodását.
 • A pénzét nem kell lekötnie, így a banki nyitvatartási időn belül bármikor hozzáférhet.
 • Ha havonta növeli megtakarítását, az összegyűjtött összegre az alapkamaton felül jutalomkamat jár.A jutalomkamat mértékét Az OTP Takarékszámla és az OTP Nyugdíj-takarékszámla kamatairól és költségeiről c. hirdetményünk tartalmazza.
 • A Nyugdíj-takarékszámláról az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárba, OTP Egészségpénztárba és OTP Nyugdíj-előtakarékossági Számlára történő átutalás díjmentes. A Nyugdíj-takarékszámla további díjait és költségeit, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Nyugdíj-takarékszámlát nyitnia, ha

 • rendszeresen kis összegeket szeretne félretenni a nyugdíjas éveire,
 • nem szeretne a lekötésekkel bajlódni,
 • kockázatmentes megtakarítást keres, és
 • fontos Önnek, hogy rugalmasan hozzáférjen a megtakarításához.

Ki nyithatja meg?

 • Nyugdíj-takarékszámlát minden nagykorú természetes személy nyithat bármelyik bankfiókunkban. Ha más lakossági forint fizetési és/vagy devizaszámlát is vezet bankunknál, a Nyugdíj-takarékszámla vezetése díjmentes. A Nyugdíj-takarékszámla további díjait és költségeit, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

A betéti szerződés részletes feltételeit az üzletszabályzat tartalmazza.

Hogyan működik?

 1. Számlanyitás

  OTP Nyugdíj-takarékszámlát bármelyik bankfiókunkban nyithat. Ha Ön már rendelkezik internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatással (OTPdirekt), akkor a telefonos banki szolgáltatásunkon keresztül is kérheti a számlanyitást. Egy OTP Nyugdíj-takarékszámlának csak egy tulajdonosa lehet, de egy személy több nyugdíj-takarékszámlával is rendelkezhet. Számlanyitáskor legalább 25 000 forintot kell elhelyeznie a számlán.

  Mivel az OTP Nyugdíj-takarékszámla megtakarítási célt szolgál, nem érkezhet rá jövedelem és nem tartozhat hozzá betétikártya-szolgáltatás.

 2. Megtakarítás

  Az OTP Nyugdíj-takarékszámlán tetszőleges összegeket helyezhet el. Ez az összeg az elhelyezéstől számítva kamatozik, és ha havonta növeli a megtakarítását, az összegyűjtött összegre az alapkamaton felül jutalomkamat is jár.

  Ha Ön rendelkezik az OTP Banknál vezetett fizetési számlával, rendszeres átutalási megbízást is adhat, így forint fizetési számlájáról havonta átutaljuk az Ön által meghatározott összeget az OTP Nyugdíj-takarékszámlájára.

 3. Kifizetés

  OTP Nyugdíj-takarékszámláján félretett pénzéhez a banki nyitvatartási időn belül bármikor hozzáférhet. Felveheti készpénzben belföldön vagy átutalhatja a kívánt összeget a nyugdíj-takarékszámlájáról a fizetési számlájára.
  Az átutalást kezdeményezheti bármelyik bankfiókunkban, elindíthatja az OTPdirekt internetbanki alkalmazásunkon vagy a telefonos banki szolgáltatáson keresztül.

Hol nyithatja meg?

Időpontot foglalok OTP Bank fiókba

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat és foglaljon időpontot online!

Telefonon

Ha Ön rendelkezik OTPdirekt telefonos banki szolgáltatással, hívja a
plusz+36 (1) 3 666 666-os
telefonszámot!

Gyakran ismételt kérdések

Nyugdíj-takarékszámla nyitása

Igen, OTP Nyugdíj-takarékszámlát minden természetes személy nyithat a meghatározott minimumösszeg (25 000 Ft) elhelyezése esetén, bármelyik OTP bankfiókban.

A minimumösszeg (25 000 Ft) elhelyezésén kívül nincs más feltétel.

Nem.

Igen, egy személy több OTP Nyugdíj-takarékszámlával is rendelkezhet, de egy OTP Nyugdíj-takarékszámlának csak egy tulajdonosa lehet.

Számlanyitás után

Az OTP Nyugdíj-takarékszámla a számlanyitást követően azonnal használható.

Az OTP Nyugdíj-takarékszámlán elhelyezett megtakarítás után a hirdetményben meghatározott alapkamat jár, a jutalomkamathoz a megtakarítás növelése szükséges.

 • Ha Ön rendelkezik az OTP Banknál vezetett fizetési számlával, rendszeres átutalási megbízást adhat arra, hogy forint fizetési számlájáról havonta átutaljuk az Ön által meghatározott összeget az OTP Nyugdíj-takarékszámlájára. Így nem szükséges a megtakarításokkal bajlódni és egyben jogosulttá válik a jutalom kamatra is.
 • Ha rendelkezik OTPdirekt szerződéssel, érdemes Nyugdíj-takarékszámláját bevonni a direkt számlakörbe, így megtakarítása gyarapodását az OTP direkt internetbankon és SmartBank felületen keresztül is nyomon követheti.
 • Ezen kívül bankfiókban a számlához adható állandó meghatalmazás vagy elhalálozási rendelkezés is.

A Nyugdíj-takarékszámlához kapcsolódó díjak

Az OTP Nyugdíj-takarékszámla havi számlavezetése díjmentes, ha a tulajdonos az adott hónap végén rendelkezik másik OTP lakossági forint- vagy devizaszámlával. Az OTP Nyugdíj-takarékszámláról havi egy darab rendszeres vagy eseti átutalás is díjmentes. Az OTP Nyugdíj-takarékszámla további díjait és költségeit, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

Az OTP Nyugdíj-takarékszámláról havi egy darab rendszeres vagy eseti átutalás díjmentes.
Az OTP Nyugdíj-takarékszámla további díjait és költségeit, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

Az OTP Nyugdíj-takarékszámla kamata két részből áll: az alapkamatból és a jutalomkamatból. Az alapkamat a számlán lévő megtakarítás, míg a jutalomkamat a megtakarítás havi növelése után jár.
Az OTP Nyugdíj-takarékszámla után járó kamatokat részletesen Az OTP Takarékszámla és az OTP Nyugdíj-takarékszámla kamatairól és költségeiről című hirdetmény tartalmazza.

A Nyugdíj-takarékszámla megszüntetése

Nem, az OTP Nyugdíj-takarékszámla egyenlege lehet nulla is, esetleges megszüntetéséről a tulajdonosnak kell rendelkeznie, amit bármelyik lakossági fizetési számlát kezelő OTP bankfiókban kezdeményezhet.

A tulajdonos az OTP Nyugdíj-takarékszámlát bármelyik lakossági fizetési számlát kezelő OTP bankfiókban megszüntetheti.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.