Választható futamidő

Választható futamidő

Sorozatonként eltérő

Az állampapír alapcímlete

Az állampapír alapcímlete

1 Ft

Változó kamatozás

Változó kamatozás

Miért előnyös?

 • A 2019. június 1-ét követően kibocsátott Magyar Állampapírok utáni kamatjövedelem személyi jövedelemadó (kamatadó)- és szocho mentes.
 • A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. A kamatbázis követi az aktuális 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy hozamokat. A kamatprémium olyan többletkamat, melynek mértékét előre meghatározza a kibocsátó Magyar Államkincstár.
 • A tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt.
 • Likvid befektetési forma, mivel az OTP Bank a másodpiacon napi vételi árfolyamot (ügyfél visszaváltás) jegyez rá, így bármikor eladható.A visszaváltási árfolyam árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  A Bónusz Magyar Állampapír adagolt kibocsátás útján kerül forgalomba, melynek keretében az értékesítés a kibocsátó által meghatározott időszak alatt történik úgy, hogy az értékpapírok lejárati időpontja azonos. Bónusz Magyar Állampapírt vásárolhat bármelyik bankfiókunkban, az OTPdirekt internetbanki szolgáltatás keretében vagy az új az Internetbankban vagy a Mobilbank alkalmazásban egyszerűen.

  Ha Önnek még nincs Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági számlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár az állampapír megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatfizetés negyedévente, a tőkefizetés a futamidő végén egy összegben történik. Futamidő végén a kamatot a tőkével együtt minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá. Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti az állampapírt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Hogyan vásárolhatja meg?

Online az OTP internet- és mobilbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával, akkor az állampapírok széles körét megvásárolhatja az OTP internet- és mobilbank Megtakarítások menüpontja alatt.

Regisztráljon az OTP új internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatására, hogy használhassa a megújult funkciókat!

Online az OTPdirekt internetbankban

Ha már rendelkezik OTP Értékpapírszámlával és OTPdirekt szerződéssel, az állampapírok széles körét a régi OTPdirekt internetbankban is megvásárolhatja az Értékpapírok menüpont alatt.

Személyesen bankfiókjainkban

Ha még nem rendelkezik OTP Értékpapírszámlával vagy személyesen szeretne állampapírt vásárolni szakértői segítséggel, kérjük, foglaljon időpontot online az Önhöz legközelebbi bankfiókunkba!

Jelenleg elérhető sorozatok dokumentumai

Lezárt sorozatok dokumentumai

A Bónusz Magyar Állampapírral kapcsolatos további információk a www.allampapir.hu és a www.akk.hu honlapokon elérhetők.

Gyakran ismételt kérdések

Bónusz Magyar Állampapír vásárlása

A Bónusz Magyar Állampapír olyan sorozatonként eltérő futamidővel kibocsátott lakossági állampapír, aminél a kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. A kamatbázis követi az aktuális 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy hozamokat. A kamatprémium olyan többletkamat, melynek mértékét előre meghatározza a kibocsátó Magyar Államkincstár.

Igen, a tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt. De lejárat előtt is bármikor visszaváltható, az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Díjak, költségek

Igen van. Ennek pontos mértékét a Díjtételekről szóló hirdetmény tartalmazza.

Nincs, de ekkor az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon váltható vissza az állampapír, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Bónusz Magyar Állampapír lejárata, eladása

Futamidő végén a kamatot a tőkével együtt minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá.

Igen, az OTP Bank által jegyezett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.A visszaváltási árfolyam árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.