Bónusz Magyar Állampapír

Bónusz Magyar Állampapír

Változó kamatozású, 3 éves futamidővel kibocsátott lakossági állampapír

Termék tulajdonságok

Választható futamidő
3 év
Az állampapír alapcímlete
1 Ft
Változó
kamatozás

Miért előnyös?

 • A 2019. június 1-ét követően kibocsátott Magyar Állampapírok utáni kamatbevétel adómentes.
 • A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. A kamatbázis követi az aktuális 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy hozamokat. A kamatprémium olyan többletkamat, melynek mértékét előre meghatározza a kibocsátó Magyar Államkincstár.
 • A tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt.
 • Likvid befektetési forma, mivel az OTP Bank a másodpiacon napi vételi árfolyamot (ügyfél visszaváltás) jegyez rá, így bármikor eladható.A visszaváltási árfolyam árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  A Bónusz Magyar Állampapír adagolt kibocsátás útján kerül forgalomba, melynek keretében az értékesítés a kibocsátó által meghatározott időszak alatt történik úgy, hogy az értékpapírok lejárati időpontja azonos. Bónusz Magyar Állampapírt vásárolhat bármelyik bankfiókunkban, az OTPdirekt internetbanki szolgáltatás keretében vagy az új az Internetbankban vagy a Mobilbank alkalmazásban egyszerűen.

  Ha Önnek még nincs Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági számlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár az állampapír megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatfizetés negyedévente, a tőkefizetés a futamidő végén egy összegben történik. Futamidő végén a kamatot a tőkével együtt minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá. Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti az állampapírt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Hogyan vásárolhatja meg?

leggyorsabban

Internetbanki alkalmazásban

Vásároljon állampapírokat az OTPdirekt internetbanki szolgáltatás keretében vagy az új Internetbankban vagy Mobilbank alkalmazásban egyszerűen!

Időpontot foglalok OTP Bank fiókba

Foglalja le időpontját az Önhöz legközelebbi bankfiókba!

Jelenleg elérhető sorozatok dokumentumai

Lezárt sorozatok

A Bónusz Magyar Állampapírral kapcsolatos további információk a www.allampapir.hu és a www.akk.hu honlapokon elérhetők.

Gyakran ismételt kérdések

Bónusz Magyar Állampapír vásárlása

A Bónusz Magyar Állampapír olyan 3 éves futamidővel kibocsátott lakossági állampapír, aminél a kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. A kamatbázis követi az aktuális 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy hozamokat. A kamatprémium olyan többletkamat, melynek mértékét előre meghatározza a kibocsátó Magyar Államkincstár.

Igen, a tőke és a kamatok kifizetésére az állam vállal garanciát, ha Ön lejáratig megtartja az állampapírt. De lejárat előtt is bármikor visszaváltható, az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Díjak, költségek

Igen van. Ennek pontos mértékét a tartalmazza.

Nincs, de ekkor az OTP Bank által jegyzett napi bruttó árfolyamon váltható vissza az állampapír, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

Bónusz Magyar Állampapír lejárata, eladása

Futamidő végén a kamatot a tőkével együtt minden esetben a fizetési számláján írjuk jóvá.

Igen, az OTP Bank által jegyezett napi bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.A visszaváltási árfolyam árképzési szabályait a Lakossági ügyfélnek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai című hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Az OTP Bank Nyrt. tevékenységét a PSZÁF 1997. november 27. napján kelt, 983/1997/F. számú tevékenységi engedélye alapján folytatja. Az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.