A Bizalom Extra forint betét kiszámítható, biztos kamatot hoz Önnek, ha új forrást köt le egyszeri, fix futamidőre. Kezelése egyszerű és átlátható.

Miért előnyös?

 • Gyorsan és egyszerűen lekötheti pénzét.
 • Tervezhető, fix kamat.
 • A lekötött betétek biztonságát az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garantálja.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Bizalom Extra forint betétben lekötnie pénzét, ha

 • biztonságos, rövid távú megtakarításban gondolkodik,
 • egyszerű megtakarítást keres forintban, és
 • új forrást kíván lekötni OTP fizetési számláján.

Ki köthet le Bizalom Extra forint betétet?

Ön akkor köthet le Bizalom Extra forint betétet, ha a bankunknál fizetési számlát vezet, és azon a referenciadátum egyenlegét meghaladó összeget kíván lekötni.

A betéti szerződés részletes feltételeit az üzletszabályzat tartalmazza.

Lekötési feltételek

ÖsszegDevizanemKamat (évi)EBKM (évi)
5 millió Ft alattHUF0,01%0,01%
5 millió Ft és feletteHUF0,05%0,05%

Összeg

5 millió Ft alatt
 • Devizanem
  HUF
 • Kamat (évi)
  0,01%
 • EBKM (évi)
  0,01%

Összeg

5 millió Ft és felette
 • Devizanem
  HUF
 • Kamat (évi)
  0,05%
 • EBKM (évi)
  0,05%

Hogyan működik?

 1. Betétlekötés

  Bizalom Extra forint betétet bármelyik bankfiókunkban, vagy az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatással, vagy telefonos banki szolgáltatásunkon keresztül is leköthet a +36 (1) 3 666 000-s telefonszámon.

 2. Mi számít új forrásnak?

  A következőképpen határozzuk meg, mennyi új forrással rendelkezik Ön, amikor Bizalom Extra betétet szeretne lekötni:

  • Összeadjuk az Ön bankunknál lévő megtakarításait (legyenek akár fizetési számlán, betétszámlán, lekötött betétben vagy értékpapírszámlán).
  • Kivonjuk ebből azt, amennyi megtakarítása Önnek az akciós betét hirdetményében meghatározott referencia napon bankunknál volt.
  • A fennmaradó összeg minősül új forrásnak, ezt kötheti le Ön a Bizalom Extra betét feltételei szerint, ha ez az összeg eléri a feltételekben meghatározott minimum összeget.
 3. Hozzáférés a megtakarításhoz

  A lekötött összeget és a kamatot együttesen jóváírjuk a fizetési számláján a futamidő lejáratának napján. Ha Önnek előbb van szüksége pénzre, a betétet bármikor feltörheti, így a kamatot nem, de a tőkét azonnal jóváírjuk a fizetési számláján. Ha banki nyitvatartási időn kívül történik a betétfeltörés, a jóváírás a következő banki nyitásnál valósul meg.

Hogyan köthet le Bizalom Extra Forint betétet?

leggyorsabban

Internetbanki alkalmazásban

Kösse le gyorsan és egyszerűen a pénzét az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében a Internetbankban!

OTP bankfiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

Telefonon

Hívja a +36 (1) 366 666-os számot!

Gyakran ismételt kérdések

Betétlekötés

Nem, megtakarításának lekötéséhez OTP által vezetett fizetési számla szükséges, amit könnyen megnyithat bármelyik bankfiókunkban.

Megtakarításának lekötéséhez OTP által vezetett fizetési számla szükséges, amit könnyen megnyithat bármelyik bankfiókunkban.
Lekötést már 500 000 Ft-tól (OTP Junior számla esetén már 100 000 Ft is leköthető 1, 2 vagy 3 hónapra) kezdeményezhet bármelyik bankfiókunkban, illetve OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatással vagy telefonos banki szolgáltatásunkon keresztül (+36 (1) 366 6666) is.

A Forint lekötött betétek részletes feltételeit az Üzletszabályzat a Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről – Betétek és a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről tartalmazza.

Igen, egy ügyfél több lekötött betéttel is rendelkezhet.

Mivel lekötési megbízás fizetési számlára adható, ezért a számlán rendelkezni jogosultak rendelkezhetnek a lekötött betét felett is.

A lekötött betéthez kapcsolódó díjak

A betétlekötés ingyenes. Ez alól kivétel az Alap számlacsomag.
A betétlekötés részletes feltételeit és az EBKM mértékét a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről, a lekötött betétek díjait, költségeit a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatai és díjai hirdetmény tartalmazza.

A lekötött betét feltörésének nincs díja. A lekötött betét feltörése esetén azonban Ön elesik a kamattól, és csak a lekötött tőke összeg kerül jóváírásra a fizetési számláján.
A forint lekötött betétek további díjait, költségeit a Hirdetmény a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatairól és díjairól elnevezésű hirdetmény, az EBKM mértékét a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről tartalmazza.

A forint lekötött betétek kamatai a futamidőtől és a lekötés feltételeitől függően eltérhetnek.
Az aktuálisan érvényes kamatokat a Hirdetmény a Lakossági lekötött forint betétekről tartalmazza.

A lekötött betét megszüntetése

Ön több lehetőség közül is választhat:

Egyszeri lekötés esetén a lekötött betétek a futamidő végén lejárnak, a lekötött betét összegét és a kamatokat pedig a fizetési számlán automatikusan jóváírjuk.

Folyamatos lekötésnél a lejáratkor a kamatot automatikusan jóváírjuk a fizetési számláján, a tőkét pedig újra lekötjük az eredeti futamidővel, a fordulónapkor érvényes kamat- és betétlekötési feltételek mellett.

Kamattal növelt ismétlődő lekötésnél a lejáratkor a tőke és a kamat összegét automatikusan újra lekötjük az eredeti futamidővel, a fordulónapkor érvényes kamat- és betétlekötési feltételek mellett.

Amennyiben nem szeretné, hogy kamattal növelt ismétlődő vagy folyamatos lekötése újrainduljon, erről a fordulónap előtt rendelkezhet.

Ha a lekötött pénzre a lejárat előtt lenne szüksége, feltörheti a betétet. Ebben az esetben Ön elesik a kamattól, a lekötött tőkeösszeget pedig jóváírjuk a fizetési számláján.