Az OTP Megtakarítási Számla a vállalkozói ügyfélkör - beleértve a társasházakat is - részére kínál egy könnyen kezelhető, folyamatos hozzáférést biztosító megtakarítási formát, mely számos előnyt nyújt az egyéb megtakarítási lehetőségekkel szemben.

A számla jellemzői

  • A számla igénybevételének feltétele az OTP Banknál vezetett forint pénzforgalmi bankszámla, számlacsomag vagy az e-Forint számla.
  • Vállalkozása részére akár több megtakarítási számla is nyitható, a számlanyitáshoz minimum összeg nem szükséges.
  • A számla az alsó kamatozási sávban nem kamatozik. Ennek megfelelően a számlán bármekkora összeg tartható, nulla egyenleg mellett sem szűnik meg automatikusan.
  • A felhasználás az OTP Bankon belül vezetett forint és/vagy deviza számla javára történő átutalással egyszeri, állandó (rendszeres) vagy terhelési nap megjelöléssel adott megbízással történhet.
  • A megtakarítás gyarapítása történhet bármely bankon belüli és bankon kívüli forint és/vagy deviza számláról történő átutalás jóváírásával, saját számlák közötti átvezetésekkel, bármely bankfiókban forint- vagy valuta készpénzbefizetéssel, és valamennyi Postahivatalban készpénzátutalási megbízással történő befizetéssel.
  • A számlához nem igényelhető bankkártya, hitelkeret és nem kapcsolódhat hozzá lekötött betét.

Futamidő

A Megtakarítási Számla látra szóló, tehát a rajta elhelyezett összeg korlátozás és kamatvesztés nélkül bármikor felhasználható. A megtakarítási lehetőség határozatlan futamidejű.

Kamatozás

Küszöbös, napi (változó) kamatozású, a számla nap végi teljes egyenlege után az összegsávonként meghatározott kamatláb szerinti kamatösszeget téríti az OTP Bank.

A kamatjóváírás közvetlenül a Megtakarítási Számlán történik, a pénzforgalmi bankszámla kamatelszámolási gyakoriságával (havi) egyezően.

Kamatának aktuális mértékéről, a kamatsávok összeghatáráról a hirdetményben tájékozódhat.

Hogyan veheti igénybe?

Megtakarítási számlát az OTP Bank vállalkozói számlavezetéssel foglalkozó bankfiókjaiban nyithat, azt követően az igényeinek leginkább megfelelő módon férhet hozzá számlájához.

Internetbankban

Intézze vállalkozása pénzügyeit az OTPdirekt internetes szolgátatással!

OTPdirekt Electra Terminálon

Válassza a minden speciális igényt kielégítő OTPdirekt Electra Terminált!

Személyesen

A teljes körű ügyintézéshez keresse fel számlavezető bankfiókját, vagy készpénzbefizetés esetén bármely OTP Bank fiókot, illetve postát.

Telefonon

Hívja a plusz+36 (1) 366 6666-os telefonszámot és válassza a 3-as menüpontot, ahol munkatársaink készséggel segítségére lesznek.

Költségek, díjak

A forgalmazással kapcsolatos díjak, költségek, jutalékok a vállalkozás forintban vezetett pénzforgalmi számláján, a költségelszámolással egy időben (havonta) kerülnek terhelésre. Kivételt képeznek az azonnal esedékes jutalékok, díjak, melyek a felmerüléskor a Megtakarítási Számlán terhelődnek.

A megtakarítás felhasználásakor - azaz valamennyi bankon belüli átutalás esetén - a kapcsolódó pénzforgalmi jutalékon felül ún. külön tranzakciós díj kerül felszámításra, amelynek mértéke a mindenkori hirdetményben található.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.